Amsterdam

Amsterdam-gracht, zorgreizen

Vandaag weer in Nederland met Amsterdam. Leuk een dagje Amsterdam wanneer u ergens in de buurt woont of verblijft, maar ook als u de Noorwegen Cruise doet. Bij deze cruise komt u tussentijds nog een keer langs Amsterdam. Daar heeft u dan een dag om te besteden. Om u te inspireren, doen wij een dagje Amsterdam.

Iedereen beleeft onze hoofdstad anders. Mijn kinderen vonden het altijd heerlijk om te shoppen op de Kalverstraat en Nieuwendijk, maar nu ze wat groter zijn, vinden ze andere delen van Amsterdam veel leuker, zoals de negen straatjes of een van de markten, zoals Albert Cuyp of Dappermarkt.

De negen straatjes

met 12 bruggen tussen de vier mooie grachten, Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. Leuk op weg van het Anne Frankhuis naar het Rijksmuseum. Hier vindt u leuke, vaak bijzondere, winkeltjes en gezellige restaurants. Lekker dwalen over de grachten, door de straatjes. Leuk om te shoppen, ook een leuke onderbreking tijdens een cultureel dagje Amsterdam.

9 straatjes,Amsterdam reizen met begeleiding
Bloemenmarkt Amsterdam, rolstoelvakantie
Markt

De Albert Cuyp, de bekendste markt van Amsterdam, waar u echt alles kunnen vinden, is elke werk- en zaterdag geopend.

Voor vintage moet u echt naar het Waterlooplein (achter de Stopera), waar u ook elke werk- en zaterdag terecht kunt.

Ook een leuke markt in Amsterdam-Oost, waar van alles te koop is, is de Dappermarkt, die eveneens elke werk- en zaterdag open is.

Gaat u voor souvenirs dan kunt u gewoon in hartje Amsterdam blijven met de bloemenmarkt op de Singel. Naast bloemen en tulpenbollen kunt u hier ook allerlei soort souvenirs kopen. Deze is markt is alle dagen geopend.

Niet alleen shoppen

Natuurlijk gaat u niet alleen naar Amsterdam om te shoppen. Er is veel meer te doen en er zijn heel veel leuke musea. Wij geven u hier een aantal dingen, die leuk zijn om te doen tijdens een bezoek aan Amsterdam.

Rijksmuseum – Van Gogh Museum

Natuurlijk moet u een bezoek brengen aan het Rijksmuseum met de Nachtwacht en ook het Van Goghmuseum met zijn vaste collectie van 200 schilderijen, 500 tekeningen en meer dan 700 brieven, maar ook de verzameling Japanse prenten van Vincent zelf.

Van Gogh Museum ~ Amsterdam, zorgreizen
Kerk, Amsterdam, vakantie met zorg
Ons’ Lieve Heer op Solder

Bent u niet van de grote musea, dan is het misschien leuk om eens een bezoek te brengen aan Ons’ Lieve Heer op Solder, midden in de stad. Op de hoek van de Oudezijds Voorburgwal en de Heintje Hoekssteeg ligt dit mooie grachtenpand. Dit is echter geen doorsnee grachtenpand, maar een voormalige schuilkerk. Na de Reformatie mochten de katholieken in het openbaar geen heilige missen meer houden en gebeurde het in het geheim, zoals op de zolder van dit prachtige pand. De schuilkerk, gewijd aan Sint Nicolaas, werd gesloten nadat de grote nieuwe Sint-Nicolaaskerk tegenover het Centraal Station openging. Sinds 1888 is het als museum te bezoeken, wat zeker een bezoek waard is.

Hofje

Voor nog een verrassend plekje sturen wij u toch richting de Kalverstraat. Tussen de Nieuwezijds Voorburgwal en Kalverstraat ligt het begijnhof van Amsterdam, een oase van rust tussen alle drukte van de stad. Hier woonden vanaf de Middeleeuwen katholieke zusters, begijnen. De laatste begijn overleed in 1971. De huizen aan het hofje worden nog steeds bewoond. Een heerlijke plek om te bezoeken. Helaas momenteel niet toegankelijk i.v.m. de coronamaatregelen. Zeker later een keer (na Covid 19) bezoeken. Heeft u geen andere plannen, maak dan zeker een hofjeswandeling door Amsterdam, want er zijn nog meer leuke verscholen plekjes midden in Amsterdam.

Begijnhof_Amsterdam, reizen met begeleiding
Amsterdam in een keer zien

Na wat slenteren door Amsterdam, wat mijn favoriete bezigheid is, is het tijd om over Amsterdam uit te kijken. Dus op naar Lookout op het dak van A’dam Toren, pal naast Eye Film Museum (ook leuk om te bezoeken), recht tegenover het Centraal Station. Vanaf het dak heeft u een bijzonder mooi uitzicht over Amsterdam. Mocht u dit wat saai lijken, dan dagen wij u uit om het uitzicht te bewonderen vanaf  “Over the Egde”, de hoogste schommel van Europa.

Er is zoveel te doen, dat wij zeker nog een keer terugkomen met leuks wat te doen is in Amsterdam, zoals picknicken in het Vondelpark ( of Sarphatipark, Rembrandtpark of Park Frankendael), maar ook musea, zoals het FOAM of Stedelijk en zeker ook het Anne Frankhuis. Of het Moco museum en het Wondr Experience. Houd dus onze blogs in de gaten. Mocht u een keer een paar dagen Amsterdam willen plannen, dan hebben wij genoeg leuke mogelijkheden voor u.

Nieuwsgierig wanneer wij in Amsterdam zijn tijdens onze Noorwegen cruise? Klik hier!

Meer blogs over hoofdsteden:

Edinburgh
Tallinn
Helsinki
Reykjavik
Lissabon
Nyhavn, Kopenhagen cruise met begeleiding
Kopenhagen
Sint petersburg alexander-nevsky-cathedral
Sint Petersburg
Stedentrip naar Berlijn met begeleiding
Berlijn

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *