Barcelona

Barcelona

Barcelona,begeleide reizen

Wie er al eens geweest is, is het vast met mij eens, dat Barcelona zeker een bezoek waard is. Eigenlijk wel meerdere bezoekjes. Het is een leuke stad om een paar dagen heen te gaan en verveeld nooit.

Er is voor ieder wat wils. Houdt u van shoppen, dan kom je in hier in een echt winkelparadijs. Het motto “shop till you drop” slaat echt op Barcelona. Er zijn zelfs shopping tours te boeken.

Shoppen en Cultuur

Maar wat als ik niet van winkelen hou, is Barcelona dan ook een aanrader? Zeker weten. U houdt van kunst en cultuur. Dan kunt u ook uw hart ophalen.  Barcelona is de hoofdstad van Catalonië en staat dus bol van de Catalaanse cultuur. Dat uit zich in de eigen Catalaanse taal en tradities, maar als cultuurliefhebber zult u ook genieten van de mooie prachtige gebouwen, zoals uiteraard de Sagrada Famíila. En als u echt van de Gaudístijl houdt dan is Barcelona echt een must, want die is overal in de straten aanwezig.

Barcelona, Las Ramblas
Las Ramblas

Wat na al dat shoppen en cultuur? Dan is Barcelona nog niet klaar. Je kan gewoon lekker ergens een terrasje pakken, bijvoorbeeld op Las Ramblas (wel druk) en heerlijk mensen kijken, maar ook even een strandwandeling maken.  Ja, dat kan, want Barcelona heeft een 4,5 kilometer lange goudkleurige strandzand met heerlijke chiringuitos (strandbars).

En natuurlijk is er ook nog FC Barcelona met Camp Nou. U ziet voor ieder wat wils.

Rolstoeltoegangelijk

Ook wanneer u een beperking heeft. De meeste openbare gebouwen, hotels, winkels en restaurants zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Daarbij komt dat het personeel uiterst behulpzaam en servicegericht is.

Veel musea of attracties beschikken over een alternatieve ingang met helling en/of lift en hebben begeleide tours voor blinden en doven, zoals de Sagrada Família met rolstoelvriendelijke ingang (torens zijn niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers) en audiogidsen in verschillende talen, tactiele materialen voor blinden en audiovisuele displays met ondertiteling.

Las Ramblas zijn bijvoorbeeld ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar het beste vroeg in de ochtend, omdat het daarna snel druk wordt. Het strand van is ook rolstoeltoegankelijk met aangepaste toiletten en douches en houten loopbruggen naar het water.

U ziet Barcelona kan altijd.

Nieuwsgierig wanneer onze volgende reis naar Barcelona is? Klik hier!

Meer blogs:

Overwinteren met zorg, verpleging en begeleiding
Winterbestemmingen
Rolstoelvakantie met A tot Z reizen
Vakantie februari

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *