Bergen, Noorwegen 1

Bergen, Noorwegen deel 1

Bergen, noorwegen, cruise met begeleiding

Tijdens de cruise naar de Noorse Fjorden doen we onder andere de stad Bergen aan.

Bergen is een klein stadje aan de westkust van Noorwegen met een enorme schoonheid en de nabijheid van heerlijke buitenavonturen. Een bezoek aan Bergen is zeer geschikt voor bergwandelingen, boottochten door de fjorden en wandelingen door het stadscentrum.

Bergen is de op één na grootste stad van Noorwegen met 300.000 inwoners aan de westkant van het land en omgeven door zeven bergen. Bergen werd gesticht in 1070, dus het is een oude stad met een lange geschiedenis en tradities. Het is een voormalige drukke handelshaven.

Mensen houden van de charmante schoonheid van de straten en houten huizen, en er is een grote keuze aan dingen om te doen in Bergen. Hier zijn enkele van de beste ideeën voor wat u kunt doen in Bergen.

1. Bezoek het marktplein en probeer verse zeevruchten

Een van de belangrijkste attracties in Bergen is het oude marktplein, waar voornamelijk vis wordt verkocht. Het is een geweldige plek om te genieten van de sfeer van het oude centrum van Bergen, het gevoel alsof je in een tijd van actieve handel bent met kleurrijke houten huizen om je heen, en handelaren die proberen te bewijzen dat hun goederen de beste zijn.

De markt is niet alleen goed om te genieten van de lokale cultuur en de aangename sfeer, je kunt er ook heerlijke zeevruchten kopen. De vismarkt heet Torget en was vroeger het centrum van de vishandel in de regio. De markt bevindt zich in het stadscentrum nabij de haven.

Bergen, vismarkt, cruise met de rolstoel
Bryggen ,Bergen, Noorwegen, cruise met zorg
  1. Loop langs de oude houten huizen

Vlakbij het marktplein zie je meerdere houten huizen op een rij staan. Deze plaats heet Bryggen en was tussen 1350 en 1750 een handels- en verwerkingsgebied.

De plaats staat op de lijst van UNESCO-werelderfgoedlocaties, ondanks het feit dat de gebouwen niet origineel zijn. Ze brandden namelijk af ​​en werden herbouwd in 1702, met behoud van hun oorspronkelijke stijl. Het is waarschijnlijk de meest populaire plaats in Bergen. Hier vindt u traditionele restaurants, verschillende musea en souvenirwinkels met houten producten.

  1. Breng tijd door in een middeleeuws fort

De volgende attractie van Bergen ligt ook dicht bij de vorige. Het is het stenen fort van Bergenhus dat vroeger dienst deed als residentie van de koning. Zelfs vandaag de dag worden hier koninklijke gala’s en andere grote evenementen gehouden. Het gebouw is ongeveer 750 jaar geleden gebouwd. U kunt hier rondleidingen bijwonen die regelmatig worden uitgehouden.

  1. Drink lokale wijn

Omdat het een Scandinavisch land is, verandert het klimaat in Bergen gedurende het jaar veel. In de zomer kunt u genieten van de zon en ontspannen op het strand bij warm weer, terwijl u in de winter zeer lage temperaturen kunt ervaren, zelfs te koud om te skiën. Zo’n klimaat maakt het moeilijk om wijn te produceren, maar Noorwegen lukt dat wel. De meest noordelijke wijngaard ter wereld, Eventyrvin Lerkekasa, bevindt zich in Noorwegen. Deze wijn is niet te vergelijken met ‘s werelds beste wijnen, maar hij heeft zijn eigen speciale smaak. U kunt lokaal eten en wijn proberen, of een van ‘s werelds wijnen, in lokale wijnbars, waarvan de meeste zich in het stadscentrum bevinden, dicht bij de belangrijkste toeristische attracties.  Maar meer populaire drankjes onder de lokale bevolking zijn bier en vodka.

Wijn
Bryggen bergen cruise met begeleiding
Bezoek een van de musea in Bergen

Net als elke andere toeristische stad heeft Bergen veel musea van allerlei aard. Als je een museumliefhebber bent, kun je een heel weekend doorbrengen om ze allemaal te bezoeken.

Musea in Bergen is onder meer het Bryggens-museum, een museum in en met de bovengenoemde houten huizen. Het vertelt je over zijn architectuur en geschiedenis, en organiseert ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen.

Een ander interessant museum in Bergen is het Theta-museum. Het was het hoofdkwartier van de Theta-groep die contact opnam met Londen en verslag deed van Duitse vlootbewegingen bij Noorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het Bergen Museum maakt deel uit van de Universiteit van Bergen. Het bevat natuurlijke en cultuurhistorische collecties over Muséplass 3.

Aangezien Bergen een zeehaven is en een van de belangrijkste steden in de Hansa-handel was, is het Maritiem Museum van Bergen zeker de moeite waard.

Een zeer ongebruikelijk museum in Bergen is het Lepra Museum. Het is gewijd aan de lepraziekte en de mensen die eraan leden.

Dit waren de 5 meest interessante musea in Bergen, maar er zijn er nog veel meer.

Omdat er nog veel meer te doen in Bergen, Noorwegen, is er nog een deel 2

Nieuwsgierig wanneer onze volgende cruise naar de Noorse Fjorden gaat? Kijk hier

Meer blogs over deze cruise:

Bergen, cruise Noorse fjorden met begeleiding
Bergen deel 2
geiranger, cruise met begeleiding
Geiranger
Cruise ijsland met verpleging
Noorse Fjorden
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *