Bergen, Noorwegen deel 2

Bergen, Noorwegen deel 2

Bergen Noorwegen tijdens cruise met zorg

Vorige week hebben we in Bergen, Noorwegen deel 1 al 5  bezienswaardigheden van Bergen besproken. En vandaag volgen er nog een 5 leuke bezienswaardigheden. En dan hebben we genoeg keus als we tijdens onze cruise De Noorse Fjorden deze stad aan doen.

  1. Ga kajakken in een fjord

De belangrijkste reden waarom mensen Noorwegen bezoeken, is de prachtige natuur.

Fjorden zijn een van de beste Noorse kenmerken, iets dat elke toerist moet bezoeken. Het favoriete ding om te doen in de fjorden is kajakken. Gelegen tussen enorme majestueuze bergen in de baai met het transparante groene of blauwe water, voel je je vrij onbeduidend vergeleken met de kracht van de natuur.

De langste fjord ter wereld bevindt zich in Noorwegen, vlakbij Bergen. Het heet Sognefjord. Door deze fjord zullen we varen als we Bergen inkomen en weer uitvaren. Omdat we vroeg het fjord invaren zullen de meeste van ons alleen het fjord zien als we weer vertrekken.

Kajak Noorwegen, cruise met begeleiding
Kerk Bergen, Cruise met rolstoel
  1. Bezoek een zeer ongebruikelijke kerk

Hier  kun je ook een heel bijzondere kerk bezoeken, de Fantoft Stave Church. Het oorspronkelijke gebouw werd rond 1150 gebouwd in Fortun, een klein dorp op 250 km van Bergen. In de moeilijke tijden in Noorwegen viel de kerk uit elkaar en namen de dorpelingen de houten planken mee voor hun boerderijen. We zouden de kerk vandaag niet zien als een zakenman uit Bergen niet zou betalen voor de reparatie in de 19e eeuw. Dankzij deze man kun je genieten van de bijzondere uitstraling van deze houten kerk.

  1. Woon het internationale filmfestival 

Als je in oktober de stad bezoekt, is een ander geweldig ding, het bezoeken van het (een week durende) Bergen International Film Festival (BIFF), dat wordt gehouden in Bergen Kino. Elk jaar bezoeken duizenden mensen het. Je kunt ook lid worden voor 65 KR ($ 1 = 9 KR).

  1. Neem een ​​kabelbaan naar het beste panorama van de stad

Als je de hele stad van bovenaf wilt zien, moet je een kabelbaan nemen genaamd Fløibanen om Fløyen te beklimmen. De stad is omgeven door zeven bergen, wat je een geweldige kans geeft om op een ​​van de bergen de stad te bekijken.

Bergen, cruise Noorse fjorden met begeleiding
  1. Vind alle geweldige straatkunst

Als je van straatkunst houdt, moet je zeker proberen om de beste stukken te vinden. Hier is het een echte kunst, niet alleen wat amateur-graffiti. Veel stadsmuren zijn ermee bedekt. Straatkunst in Bergen past verrassend goed bij de architectuur van oude, gezellige houten huizen.

Zoals u ziet is er genoeg te doen. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de rustige sfeer van de oude havenstad.

Bergen is een stad die wij aandoen tijdens 2 van onze cruises. Tijdens de Noorse Fjorden cruise en tijdens Het Mooiste van Noorwegen cruise.

Meer blogs over deze cruises:

Bergen Noorwegen tijdens cruise met zorg
Bergen deel 1
geiranger, cruise met begeleiding
Geiranger
Cruise met zorg, Noorse Fjorden, IJsland, A tot Z reizen
Noorse Fjorden

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *