Een bezoek aan Berlijn

Berlijntijdens een begeleide reis met A tot Z reizen

Berlijn heeft, zoals iedereen weet een bewogen geschiedenis. Wanneer u, net zoals ik, voor de val van de Muur bent geweest, moet u zeker weer eens terug. Het is heel bijzonder om nu onder de Brandenburger Tor te kunnen doorlopen en Checkpoint Charlie is niet meer te herkennen.  Ook als u nog nooit in Berlijn bent geweest, is het zeker de moeite waard ook het eens te bezoeken. Er is ontzettend veel te zien.

Wat u zeker moet bekijken, is Unter der Linden met de Brandenburger Tor en iets verderop de Rijksdag. De andere kant op het Holocaustmonument. Aflopend op dat monument vond ik het eerst raar uitzien, maar als je er tussendoor loopt, is het heel indrukwekkend.

Bus 100

U kunt ook eerst een rit met bus 100 maken. Met deze bus komt u langs veel van de bezienswaardigheden van Berlijn. Net de hop on / hop of-bus maar dan goedkoper. Ook ‘s avonds is zo’n rit mooi wanneer veel gebouwen en monumenten mooi uitgelicht zijn. Wilt u meer over de geschiedenis van Berlijn weten dan is een bezoek aan het  Berlin Story museum iets voor u.

Het is gesitueerd in een echte bunker en u kunt twee tours doen.  Eén over Hitler en één over de historie van Berlijn. Wilt u nog meer historie zien? Dan is een bezoek aan de Berlijnse muur zeker leuk. Dit is min of meer op meerdere plekken mogen, maar de mooiste plek is toch wel de 1300 meter lange muur bij East Side Gallery, waar de muur nu een kunstuiting is.

Berlijnse muur tijdens onze begeleide reizen
Kunst en Cultuur

Mocht u meer van kunst en cultuur houden, dan is er het Museumeiland, een eiland midden in Berlijn in de rivier de Spree, die Berlijn doorkruist. Het staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Er zijn 5 musea de Alten Nationalgalerie (beelden en schilderijen uit de 19e eeuw), het Altes Museum (met wisselende tentoonstellingen), het Neues Museum (met o.a. een Egyptische collectie), het Bode-museum (voornamelijk beeldhouwwerk) en als klapstuk het Pergamonmuseum (wereldberoemd om zijn oude Griekse en Romeinse beeldhouwwerken). Een goed eiland voor een regenachtig dagen. Wist u trouwens, dat Berlijn meer musea (meer dan 175) dan regendagen (zo’n 103 per jaar) heeft?

Er is uiteraard nog veel meer te doen, maar dit is even Berlijn in een notendop.

Tschūss

Andere blogs over steden lezen? Hier onder een paar voorbeelden:

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *