Cruise voor senioren

Een cruisevakantie wordt door senioren vaak beschouwd als de meest comfortabele manier om te reizen. Waarbij u een als het ware drijvend luxe hotel tot uw beschikking heeft om de mooiste plekken en landen ter wereld te ontdekken, zonder de zorgen van het organiseren van maaltijden en accommodaties. Bovendien is het reizen naar verschillende bestemmingen gemakkelijk en comfortabel, zonder de zorg om zware bagage, lange afstanden of vermoeiende vliegreizen. Het feit dat u iedere dag naar een nieuwe bestemming wordt gebracht, geeft u de mogelijkheid om nieuwe plaatsen te ontdekken en te verkennen, door te stoppen bij verschillende bestemmingen en zo verschillende culturen en landschappen te verkennen.

Celebrity cruises-2

Cruises zijn een populaire manier om de wereld te verkennen en te ontspannen, en dit geldt ook voor senioren. Een cruisevakantie wordt dan ook door senioren vaak beschouwd als de meest comfortabele manier om te reizen. Waarbij u een als het ware drijvend luxe hotel tot uw beschikking heeft om de mooiste plekken en landen ter wereld te ontdekken, zonder de zorgen van het organiseren van maaltijden en accommodaties. Bovendien is het reizen naar verschillende bestemmingen gemakkelijk en comfortabel, zonder de zorg om zware bagage, lange afstanden of vermoeiende vliegreizen. Het feit dat u iedere dag naar een nieuwe bestemming wordt gebracht, geeft u de mogelijkheid om nieuwe plaatsen te ontdekken en te verkennen, door te stoppen bij verschillende bestemmingen en zo verschillende culturen en landschappen te verkennen.

1. Comfortabele accommodatie

Een van de grootste voordelen van een cruise voor senioren is de comfortabele accommodatie aan boord van het schip. Veel cruiseschepen zijn voorzien van ruime hutten met alle nodige voorzieningen, zoals een eigen badkamer, televisie, airconditioning en meer. Bovendien zijn er verschillende soorten hutten beschikbaar, van eenvoudige binnenhutten tot luxe suites, zodat senioren kunnen kiezen wat het beste bij hen past. Al deze variaties in hutten zijn ook beschikbaar in aangepaste hutten voor de senioren die een rolstoel, rollator of scootmobiel meenemen.

2. Gevarieerd entertainment

Een ander voordeel van een cruise voor senioren is het gevarieerde entertainment aan boord van het schip. Veel cruiseschepen bieden vele faciliteiten, zoals zwembaden, diverse uitgaansgelegenheden en speciale programma’s en activiteiten die geschikt zijn voor oudere reizigers, zoals yoga- en meditatielessen, wijn- en whiskyproeverijen, lezingen over lokale cultuur en geschiedenis, en faciliteiten zoals spa’s en fitnesscentra. Daarnaast kunt u genieten van een scala aan eetgelegenheden aan boord, variërend van buffetten tot hoogwaardige restaurants met Michelin-sterren.

Cruise voor mensen met een beperking
Cruise met rolstoel Noorse Fjorden

3. Nieuwe plaatsen bezoeken

Een van de grootste voordelen van een cruise voor senioren is de mogelijkheid om nieuwe plaatsen te bezoeken zonder constant te hoeven reizen. Met een cruise kunt u verschillende bestemmingen bezoeken terwijl u geniet van het comfort en de luxe van het schip. Veel cruiseschepen bieden excursies aan naar bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt van de aanlegplaatsen, zodat senioren het meeste uit hun reis kunnen halen.

Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een Middellandse Zee cruise met stops in steden als Barcelona, Napels, Marseille en Mallorca, of een warme cruise naar de Canarische eilanden met bezoeken aan Tenerife, Las Palmas en Madeira. Er zijn ook veel cruises die vertrekken vanaf Rotterdam, wat het gemakkelijk maakt om op te stappen en te genieten van de vele hoogtepunten van Noord-Europa, zoals Scandinavië. Of kies een West-Europa cruise met stops in steden als Zeebrugge, Southampton en Hamburg. De mogelijkheden zijn werkelijk enorm en bieden voor ieder wat wils.

4. All-inclusive pakketten

Veel cruises voor senioren bieden all-inclusive pakketten aan, wat betekent dat alles is inbegrepen in de prijs van de cruise. Dit omvat vaak maaltijden, drankjes, entertainment, excursies en meer. Dit maakt het gemakkelijker voor senioren om vooraf alle kosten te weten en te genieten van hun vakantie zonder zich zorgen te hoeven maken over extra kosten.

5. Gezellige sfeer

Een ander voordeel van een cruise voor senioren is de gezellige sfeer aan boord van het schip. Veel cruiseschepen hebben gemeenschappelijke ruimtes waar u kunt socialiseren en nieuwe vrienden kunnen maken. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor senioren die alleen reizen en op zoek zijn naar gezelschap tijdens hun reis.

Heeft u liever reisbegeleiding mee tijdens uw cruise? Kijk dan eens bij onze cruise met Nederlandse reisbegeleiding. U reist dan zelfstandig maar met de zekerheid dat er iemand van A tot Z reizen aan boord is voor al uw vragen.

6. Medische voorzieningen

Veel cruiseschepen bieden medische voorzieningen aan boord van het schip. Dit kan variëren van medisch personeel dat 24/7 beschikbaar is tot een volledig uitgeruste medische faciliteit.

En boekt u een cruise waarbij ook gasten van ons aan boord gaan die zorg nodig hebben tijdens de cruise, dan heeft u altijd een verpleegkundige in de buurt voor noodgevallen.

Cruise Canarische Eilanden
godafoss Waterval, IJsland

7. Ruime keuze uit verschillende soorten cruises

Er zijn fantastische cruises die Noorwegen en de fjorden aandoen en u laten genieten van de prachtige met sneeuw bedekte bergen, gletsjers en vissersdorpjes. Tijdens de zomermaanden kunt u zelfs de eindeloze zon ervaren en de ‘middernachtzon’ bewonderen. Sommige cruises gaan zo ver als Noordkaap en Honningsvaag, met alleen nog de Svalbard-eilanden tussen u en de Noordpool.
Een Noorwegen cruise biedt ook de mogelijkheid om historische en prachtige steden zoals Stavanger, Bergen en Flamm te bezoeken.

Of gaat u liever de prachtige natuur van IJsland ontdekken? Met zeker een bezoek aan de hoofdstad Reykjavik.
Wat dacht u van een cruise naar de Britse Eilanden? Met verschillende havens in Schotland, Ierland en Engeland.
Veel van deze cruise naar Noord Europa vertrekken vanuit Nederland.
Gaat u liever voor de zon? Dan vertrekt er in 2024 zelfs een cruise vanuit Nederland naar de Canarische Eilanden!

Uiteraard zijn er nog veel meer cruises. U kunt met een cruise elke continent bezoeken. Vaak vliegt u dan naar een bestemming en maakt dan een cruise van uw keuze.

Als u geïnteresseerd bent in cruises die vanuit Nederland vertrekken, kijk dan een op: Cruises die vertrekken vanuit Nederland

8. Lange reizen met een cruiseschip

Als u op zoek bent naar een ontspannen vakantie zonder het gedoe van overstappen, is het boeken van een lange reis per cruiseschip een goede optie. Een van de grootste voordelen is dat u voor langere tijd comfortabel kunt reizen en de wereld kunt verkennen vanuit een ligstoel. Hoewel de prijs van een cruisevakantie misschien hoog lijkt, is het belangrijk om te beseffen dat dit inclusief praktisch alles is wat u nodig hebt, zoals accommodatie, entertainment, faciliteiten en eten en drinken. Als u de prijs per nacht uitrekent, zult u merken dat er maar weinig vakanties zijn die goedkoper zijn. Dus laat u niet afschrikken door de hogere prijs en reken het eens goed door voordat u een beslissing neemt.

Wil u graag een cruise maken? Of heeft eerst nog vragen? Neem gerust contact met ons op. (06-57896825)
Voordat u definitief uw cruise boekt, krijgt u van ons altijd eerst een offerte. Dan weet u precies wat de prijs is van uw cruise.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):