Cruise vanuit Nederland

Cruises die vertrekken vanuit Nederland

Cruises die vanuit Nederland vertrekken zijn populair bij veel mensen die een cruise bij ons boeken. Daarom geven wij hier een overzicht van de cruises die in Nederland beginnen. 

We hebben in Nederland 3 cruise terminals waarvan de zeecruises vertrekken: Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.
De meeste cruises die vanuit Nederland vertrekken, zullen ook weer in Nederland aankomen. Vaak ook in de zelfde haven als het schip vertrok. De cruises die weer in Nederland aankomen, doen met name Noord Europa aan. Met cruises oa naar Noorwegen, IJsland en de Britse Eilanden. Cruises vanuit Nederland die eindigen in een ander land zijn vaak een cruise naar de Middellandse Zee of Transatlantisch. Deze cruises vertrekken veelal na de zomer om verder te varen im gebieden met beter weer.

De havens vanuit waar de cruises vertrekken:

Amsterdam
IJmuiden
Rotterdam

Of zoek per cruisemaatschappij:

Cruise met je rolstoel
Holland America Line
Celebrity Cruises
Costa Cruises

Cruises die vertrekken vanuit Nederland

Info en tips over cruise:

rustig plekje, cruise met rolstoel
Cruise met A tot Z reizen
Rolstoelvakantie cruise
Tips voor eerste cruise
Cruise met zorg Noorse Fjorden
Beste manier om te cruise
Cruise met je rolstoel
Cruise met rolstoel of rollator
Kopenhaag tijdens de cruise naar de Oostzee met zorg
Blog Scandinavië cruise
Midzomernachtcruise met rolstoel
Blog Midzomernacht cruise
Cruise met rolstoel Noorse Fjorden
Blog Noorse Fjorden Cruise
Noorse Fjorden
Blog Vikingsaga

Cruisemaatschappijen die vanuit Nederland varen:

  • Aida Cruises

In 2023 vaart Aida Cruises met de Aidaprima vanuit Rotterdam. Het schip vaart vanaf maart tot en met november. De cruises met Aida Cruises varen van uit Nederland via Duitsland, Frankrijk, België en Engeland naar Noorwegen waar ze de meeste dagen verschillende havens aandoen.

  • Celebrity Cruises

In 2023 vaart Celebrity Cruises met de Celebrity Apex vanuit Amsterdam. Het schip vaart van mei tot en met september. De cruises met de Celebrity Apex gaan naar Noorwegen, Britse Eilanden, Baltische Staten en IJsland.

  • Costa Cruises 

In 2023 vaart Costa Cruises met de Costa Fabolosa en Costa Fascinosa vanuit Amsterdam en IJmuiden. De schepen varen van mei tot september. De cruises met met Costa Cruises gaan naar IJsland, Britse Eilanden en Noorwegen.

  • Holland America Line 

In 2023 vaart Holland America Line met de Rotterdam en de Zuiderdam vanuit de havens van Nederland. De schepen varen vanaf eind april tot half oktober. Het meest wordt er naar Noorwegen gevaren voor oa de prachtige fjorden. Maar cruises naar IJsland, de Noordkaap en de Baltische staten worden ook gemaakt.

  • MSC Cruises

In 2023 vaart MSC Cruises met de MSC Virtuosa en de MSC Preziosa vanaf Rotterdam. De schepen varen in de maanden februari, maart, april, september, oktober en november. De cruises van MSC Cruises varen vanuit Nederland naar België, Duitsland, Frankrijk en Engeland in verschillende volgordes.

  • Royal Caribbean Cruises

In 2023 vaart Royal Caribbean Cruise met de Jewel of the Seas vanaf Amsterdam. Het schip vaart van mei tot en met augustus. De cruises van Royal Caribbean Cruises varen naar Noorwegen, de Britse Eilanden en IJsland.

Verder zijn er nog een paar luxe cruisemaatschappijen zoals Azamara, Oceania en Regent Seven Seas die vanuit Nederland vertrekken.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):