Deze week een gastblog reisexpert Hans van allinclusivekoning.nl

De mooiste hotels voor mensen met een zorgvraag

Als Nederlanders zijn we dol op all-inclusive resorts. Elk jaar vliegen veel Nederlanders af naar bestemmingen zoals Turkije, Egypte, Griekenland en de Spaanse eilanden om daar te genieten van een weekje in de zon in een luxe all-inclusive hotel. Een week lang nergens over na hoeven te denken, lekker wegdromen bij het zwembad, en genieten van een arrangement met onbeperkt eten en drinken.

Maar hoe zit het eigenlijk met het boeken van zo’n all-inclusive hotel als je gebonden bent aan een rolstoel? In deze blog geven we tips & tricks waar je op moet letten bij een rolstoelvriendelijke all-inclusive accommodatie. Daarnaast geven we ook 5 toffe resorts die helemaal ingericht zijn op het ontvangen van rolstoelgebruikers.

Waar op letten bij het kiezen van een een mindervaliden hotel?

Aangepaste accommodatie Canarische eilanden

In zonnige oorden zoals Egypte, de Turkse Rivièra, de Canarische Eilanden en Griekenland krioelt het van de luxe all-inclusive resorts. Vaak pal aan het strand met 1 of meerdere zwembaden, meerdere restaurants en een compleet wellnesscentrum. Het is dan ook heerlijk om je een weekje onder te laten dompelen in deze luxe. Maar niet alle hotels zijn even geschikt voor mensen die gebonden zijn aan een rolstoel. Waar moet een rolstoelvriendelijk hotel aan voldoen?

  • Het is belangrijk dat je je als rolstoelgebruiker vrij kunt verplaatsen door het hotel richting jouw kamer
  • Let er dus op dat de doorgangen breed genoeg zijn en dat er geen hoge drempels aanwezig zijn
  • Andere belangrijke aandachtspunten zijn beugels bij het toilet, een open/inrijdbare douche en voldoende ruimte in de kamer en rondom het bed
  • Controleer of er een rolstoelvriendelijk transfer vanaf de luchthaven wordt aangeboden
  • Kijk ook of er bij het zwembad een tillift aanwezig is
  • Bij veel touroperators kan je het filter kiezen voor “rolstoelvriendelijk”. Je krijgt dan enkel hotels en resorts te zien die rolstoelvriendelijk zijn. In de praktijk valt het soms tegen. Lees vooraf goed reviews en bekijk foto’s op o.a. Tripadvisor om een goede inschatting te maken of het daadwerkelijk rolstoelvriendelijk is
  • Kijk goed naar de afstand tot voorzieningen zoals het centrum en het strand en ga na of dit overbrugbaar is met rolstoel

Wat zijn rolstoelvriendelijke all-inclusive resorts?

Voel jij je comfortabel om te vliegen? Dan kan je binnen en buiten Europa tal van kanten op voor een rolstoelvriendelijke vakantie in een aangepast accommodatie. Hieronder hebben wij onze 5 favoriete resorts verzameld!

De mooiste hotels voor mensen met een zorgvraag

#1. Nautilus Lanzarote in Puerto del Carmen (Lanzarote)

Nautilus Lanzarote is een luxe 4-sterren resort in  Puerto del Carmen op Lanzarote. Het hotel ligt op een heerlijke rustige plek en meerdere zwembaden. Het hotel is speciaal ingericht op mindervaliden. Er is een lift voor het zwembad en alle kamers en het restaurant zijn uitstekend toegankelijk met een rolstoel. Tegen betaling kan je extra hulpmiddelen huren zoals een elektrische rolstoel, douchestoel met wielen, elektrische bed, krukken, wandelstokken en aangepaste huurauto’s

#2. Holiday Club Puerto Calma in Puerto Rico (Gran Canaria)

Holiday Club Puerto Calma is een geliefd 4-sterren resort in het Spaanse puerto Rico (Gran Canaria). Je verblijft hier op basis van halfpension. Er is een zwembad, entertainment en er worden allerlei activiteiten georganiseerd in en rondom het hotel. Er zijn een aantal rolstoeltoegankelijke kamers beschikbaar met drempelvrije badkamers. Geef bij je boeking duidelijk aan dat je behoefte hebt aan zo’n kamer. Het zwembad buiten beschikt over een tillift. Het personeel gaat hier om een heel mooie manier mee om.

Toegankelijke accommodaties

#3. Serenade Punta Cana in de Dominicaanse Republiek

Wil jij liever iets verder weg van huis, en echt een tropische vakantie ervaren? Dan is Serenade Punta Cana een gedroomde bestemming! Dit luxe all-inclusive resort heeft 5-sterren en beschikt over onder andere 3 zoetwaterzwembaden, een apart kinderbad, 6 restaurants en een uitgebreid wellnesscentrum. Het hotel heeft barrièrevrije toegangen en kamers die geschikt zijn voor mensen die gebonden zijn aan een rolstoel. Deze kamers hebben brede doorgangen en een rolstoeltoegankelijke douche.

#4. Lara Barut Collection in Turkije

Dit is een zeer exclusief 5-sterren resort in het Turkse Lara Beach. Het resort krijgt uitstekende reviews, juist ook van gasten die hier met een rolstoel geweest zijn. Goed om te weten: de kamers zijn drempelvrij en dus heel geschikt voor mensen met scootmobiel of rolstoel. Daarnaast zijn de kamers lekker ruim wat ideaal is. Ook de badkamers zijn ingericht voor mensen met scootmobiel of rolstoel. Uniek aan het hotel is dat ze ook speciale strandstoelen bieden op het prachtige strand dat direct bij het hotel ligt. Een rolstoelvriendelijke transfer vanaf Antalya Airport is inbegrepen.

Rolstoeltoegankelijke hotlekamer

#5. RH Bayren Hotel & Spa in Gandia (Costa del Azahar, Spanje)

Op zoek naar een mooi Spaans strandhotel aan de Spaanse Oostkust? Dan is RH Bayren Hotel & Spa in Gandia (4-sterren) een uitstekende keuze! Het  hotel heeft twee binnen- en buitenzwembaden en een heerlijk restaurant. Het hotel is heel goed ingericht op mensen met een invaliditeit. Dat geldt niet alleen voor mensen met een rolstoel, maar ook voor blinden en slechtzienden. Er zijn diverse hotelkamers beschikbaar die helemaal rolstoelvriendelijk zijn met barrièrevrije badkamer.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *