De Noordkaap (Noorwegen)

Cruise met begeleiding

wordt traditioneel gezien als het noordelijkste puntje van het Europese continent, gelegen aan de Barentszzee. De Kaap ligt op het Noorse eiland Magerøya en is genoemd naar de gemeente, waarin het ligt, Nordkapp. Ook al ligt het op een eiland, wordt het toch bij het continent geteld, omdat het eiland met een tunnel is verbonden met het vasteland. Vanaf hier is het nog 2080 km tot de Noordpool. Er is eigenlijk een nog noordelijker punt op Magerøya (bijna 457 meter noordelijker), namelijk het schiereiland Knivskjellodden.

Kaap Fligely

Het zijn beide niet het echte noordelijkste punt van heel Europa, dat is Kaap Fligely op de eilandengroep Frans Jozefland, die nog deel uitmaken van Europa. Deze kaap ligt ca. 600 km noordelijker t.o.v. de Noordkaap.

Wel teleurstellend, dat de Noorkaap niet echt het noordelijkste puntje is, maar het blijft toch een schitterende plek om te bezoeken. Vanaf deze kale, afgelegen granieten klip heb je een eindeloos uitzicht over de Noordelijke IJszee. Op de Noordkaap staat een eenvoudig monument van een wereldbol.

Cruise met begeleiding

Het beste moment om de Noordkaap te bezoeken is in de periode van 14 mei tot 29 juli, tijdens de middernachtzon. De zon gaat dan bijna niet onder, zeker op 23 juni, de langste dag van het jaar. Je ziet dan de zon bijna ondergaan en dan komt die zon meteen weer op.

Natuurlijk is de winter ook een bijzondere periode door het noorderlicht en dan is het hier weer 24 uur per dag donker.

Rolstoelvakantie

Midzomernachtcruise

Een mooie manier om de Noordkaap te bezoeken, is tijdens een cruise, zoals de Midzomernachtcruise. Op de weg naar Noordkaap voert de tocht je langs de Hardangerfjord en Sognefjord, die ook schitterend zijn, maar gaan wij nog noordelijker naar Trondheim, de 3de stad van Noorwegen en de mooie Trondheimfjord. En nog meer noordelijk naar Hammerfest, waar de middernachtzon fjorden en eilanden verlicht op elk moment van de dag. Dan komen wij in Honningsvag, de noordelijkste stad van Noorwegen. Van hieruit gaat de mooie tocht langs de Noordkaap over de oneindige Noordelijke IJszee. Terug naar Amsterdam komen we nog langs de mooie Noorse steden Bergen en Stavanger. Een echte aanrader voor de liefhebber van natuur en leuke culturele steden.

Meer blogs over cruise:

Bergen, cruise Noorse Fjorden met begeleiding
Bergen
stavanger-witte huisjes
Stavanger
Reisdocumenten-reizen met zorg
Reisdocumenten
geiranger, cruise met begeleiding
Geiranger
Foto Noorse Fjorden, zorgreis
Noorse Fjorden
HAL oud kantoor
Holland America Line
Liverpool
Liverpool
Oostzee per cruise met zorg
Oostzee cruise

Inschrijven voor.onze nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *