Drie vakantielanden

Drie vakantielanden in één vakantie

Dat is niet zo moeilijk zult u denken en dat klopt. Maar waarschijnlijk is, net als bij mij, de eerste gedachte het Drielandenpunt bij Vaals. Daar is inderdaad een eenvoudig drie in eentje. Echter wat ook makkelijk is, maar misschien niet zo lijkt, is drie vakantielanden in één tijdens de Noordelijke Eilandencruise met de MS Nieuw Statendam. Onze IJsland cruise

15 daagse cruise naar IJsland

Een manier om eenvoudig drie vakantielanden, het Verenigd Koninkrijk, IJsland en Noorwegen, in één keer te bezoeken. Deze prachtige cruise met de MS Nieuw Statendam duurt 15 dagen en vaart u langs al het moois, dat deze landen te bieden hebben. U hoeft niet eens van boord om veel natuurschoon te bewonderen. Wilt u alles nader bekijken dan is er tijdens deze reis volop de gelegenheid om niet alleen vanaf het water, maar ook aan land de drie landen te bekijken.

Cruise, A tot Z reizen, begeleide reis, zorgreis
Cruise IJsland A tot Z reizen
Reykjavik geiser, ijsland cruise met begeleiding
Noorse Fjorden, cruise met begeleiding, aangepaste hutten
Het Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk wordt aangelegd in New Castle Upon Tyne, de eerste aanleghaven op deze reis. Dit is nabij de beroemde Romeinse Hadrianusmuur. De tweede stop is South Queensferry. Dit is nog geen 19 km van de Schotse hoofdstad, Edinburgh met het beroemde gelijknamige kasteel. 

IJsland

Na het Verenigd Koninkrijk gaat het op naar IJsland met als eerste aanlegplaats, de meest noordelijke hoofdstad van de wereld, Reykjavik. IJsland is vooral bekend om zijn natuurlijke wonderen en indrukwekkende vergezichten. De reis langs IJsland biedt u imposante bergen, watervallen, groene gletsjerbergen, fjorden en nog veel meer bijzonder natuurschoon. Tijdens de reis om IJsland vaart de MS Nieuw Statendam net als in Noorwegen fjorden binnen, want de mooiste manier om fjorden te bekijken, is vanaf het water.

Noorwegen

Na IJsland doet de MS Nieuw Statendam Noorwegen aan, waar wordt aangelegd in het vissersstadje Alesund en het prachtige Bergen, wat zeker een bezoek waard is.

En dan terug naar het vertrekpunt Amsterdam, waar na 2 bijzondere, mooie en leuke weken de reis helaas weer voorbij is.

Mocht u willen weten wat een cruise u allemaal kan bieden en wat een cruisevakantie precies is, houd dan vooral deze blog in de gaten.

Nieuwsgierig wanneer onze volgende cruise nar IJsland is? Klik hier!

Meer blogs over IJsland en cruises:

reykjavik, De Sun Voyager, cruise met zorg
Wandelen in Reykjavik
Reykjavik blue-lagoon- ijsland cruise, aangepaste vakantie
Excursies in Reykjavik
Cruise met nederlands sprekende begeleiding en zorg aan boord
IJsland cruise

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *