Een knusse hoofdstad, Athene

Athene is heerlijk compact. Alles ligt om de Akropolis, die je dan ook vanuit alle kanten ziet liggen.

Ik hoor u denken, maar is Athene wel toegankelijk? Bij de bouw van oude steden is geen rekening gehouden met rolstoeltoegankelijkheid, maar Athene is toch verbazingwekkend toegankelijk. Het metro-netwerk van Athene is rolstoeltoegankelijk, waardoor je de stad goed kunt bezoeken. Uw eerste kennismaking met de Atheense archeologie kan zelfs al plaatsen vinden bij aankomst op de luchthaven van Athene. In AIA’s Main Terminal Building (vertrekhal, ingang 3) bevindt zich namelijk het Airport Museum met een permanente tentoonstelling van archeologische vondsten.

Akropolis

Maar eigenlijk moet uw eerste stop natuurlijk de Akropolis zijn. Ga bij voorkeur ’s morgens vroeg of laat in de avond om de mensmassa’s en de bloedhete zon te vermijden.

Het meest herkenbare deel van de Akropolis is het Parthenon, de voormalige tempel van Athena. De Akropolis heeft een ingang voor rolstoelbezoekers, die bereikbaar is met een lift. Om de heuvel, Athene is een heuvelachtige stad, te vermijden, kunt u met een taxi naar de ingang.

Let op! Controleer of de lift het op de dag van uw geplande bezoek het doet, want bij harde wind of regen, kan de lift buiten werking zijn. Naar de top is nog een hele tour, want de Akropolis is ongelijk met grote rotsen en stenen.

Athene, vakantie met begeleiding

 

Gelukkig hebben ze de meeste kunstvoorwerpen van de Akropolis verplaatst naar het Akropolis museum, toegankelijk met een beperking en een mogelijkheid om even te ontsnappen aan de hitte. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de periode, waarin u reist. Mijn bezoek aan Athene was in februari, wel wat fris, maar met 16 graden goed te doen. Wij hebben het Akropolis museum gebruikt om wat op te warmen. Maar het museum is er natuurlijk vooral om te genieten van de historie en de mythologie.

En wat als ik even klaar ben met archeologie? Dan gezellig naar het Monastirakiplein, midden in de gelijknamige wijk, die bekend staat om zijn vlooienmarkt en het voordelig winkelen. Het is er vlak, dus u kunt er heerlijk souvenirs zoeken en daarna lekker eten. Er zijn daar namelijk heel veel kleine restaurants, waar u gyros en andere heerlijke Griekse hapjes kunnen krijgen. Een andere wijk, waar veel bars, restaurants en winkels zijn, is Plaka.

Athene is een heerlijke stad, waar je cultuur met heerlijk eten kunt combineren.
Deze heerlijke stad staat ook in onze Top 5 stad en strand.

Athene, rolstoelvakantie

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *