Een vakantiehuis met zorg

Wat is er allemaal mogelijk wanneer je verblijft in een (aangepast) vakantiehuis en daarbij nog aanvullend zorg nodig hebt? Of wat is precies aangepast? Wat als ik een mobiliteits-, visuele of andere beperking heb?

Dit zijn allemaal vragen, die kunnen spelen wanneer je op vakantie gaat. Om veel zorg en stress al weg te nemen, vertellen wij je in deze blog wat allemaal (al bijna standaard) mogelijk is.

Vakantiehuis met zorg

Er worden in binnen- en buitenland heel veel vakantiehuizen met zorg aangeboden. Kijk hierbij goed wat de zorg precies inhoudt. Mochten aanpassingen i.v.m. mobiliteit e.d. van belang zijn, probeer dan zoveel mogelijk beeldmateriaal hiervan te krijgen. Bedenk ook, dat ondanks alle aanpassingen, het nooit zo compleet kan zijn als je huis gewend bent.

Het is voor ons niet te doen om alle vakantiehuizen met zorg in deze blog te bespreken. Wij beperken ons daarom bij de grote vakantieparken en een aantal vakantiehuizen in Nederland, die zich helemaal richten op een aangepast verblijf. Op onze website staan van een aantal vakantiehuizen (ook andere aangepaste accommodatie) een uitgebreide beschrijving en mocht je iets specifieks zoeken, dan gaan wij graag samen met u kijken. Aangepaste accommodaties

Vakantiehuis op een vakantiepark

De grote vakantieparken in Nederland, zoals Landal, Center Parcs en Roompot bieden allemaal in meer of minder mate zorg of specifieke aanpassingen aan.

centerparcs

Een vakantiehuis met zorg

Center Parcs

Op veel van hun vakantieparken (ook in het buitenland) zijn rolstoelvriendelijke bungalows te vinden. Bij Center Parcs betekent rolstoelvriendelijk, dat de badkamer een aangepaste wastafel en toilet met beugels of verhoogd invalidentoilet heeft. De deuren in de bungalow zijn verbreed. Niet ieder park heeft aangepaste bungalows en waar deze wel zijn, heeft ieder park aanpassingen op hun eigen wijze, bekijk goed of dit bij jou past.

Landal

Hier vind je ook op verschillende parken aangepaste accommodatie. Zo heb je breed toegankelijk. Dit is voor gasten, die slecht ter been zijn, een rollator of krukken gebruiken. De slaap- en badkamer met vlakke douche is op de begane grond en het pad van parkeerplaats naar de bungalow is verhard.

Bij de extra toegankelijke accommodatie kan er gebruik gemaakt worden van een rolstoel. De deuren zijn hier minimaal 85 cm breed, in de slaapkamer is er ruimte voor een hoog-/laag bed en is er een minimale ruimte van 90 cm aan een kant van het bed. De badkamer heeft onder meer een douchezitje en verhoogd toilet met beugels.

landal

Dan is er nog de speciaal toegankelijke accommodatie ook geschikt voor een elektrische rolstoel. Hier is een hoog-/laag bed, onderrijdbaar werkblad in de keuken en een oplaadpunt voor een scootmobiel in de berging.

Heb je dialyse nodig, dan is dat tijdens je vakantie bij Landal op 10 parken mogelijk. Op deze parken is een samenwerking met nabijgelegen ziekenhuizen, die vakantiedialyse aanbieden.

Landal Heihaas heeft een bungalow, die in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Slechthorende is aangepast voor slechthorende met allerlei slimme aanpassingen, zoals alarmering via lichtsignalen en een trilsignaal onder het matras.

Landal Landgoed ’t Loo heeft een bungalow, die in samenwerking met Visio speciaal is aangepast voor slechtziende of blinde gasten. Dit is o.a. gedaan met informatievoorziening in braille en grote letter, belijning in en om het centrumgebouw en aangepast apparatuur.

En tenslotte zijn er ook op een groot aantal parken longvilla’s speciaal voor mensen met een luchtwegaandoening. Hier is bijvoorbeeld bij de keuze van het gebruikte materiaal de richtlijnen van het Longfonds gevolgd.

Mocht er naast de aanpassingen ook verpleging en/of hulpmiddelen nodig zijn, dan kan dit ook geregeld worden. Voor alle aangepaste huisjes van Landal, klik op deze link.

roompot

Een vakantiehuis met zorg

Roompot

Heeft Roompot Care, die precies kan aangeven welke accommodatie voor jou geschikt is. Ook hier zijn hulpmiddelen en zorg mogelijk.

Roompot biedt op zo’n 36 parken aangepaste verblijfmogelijkheden aan. Dit varieert van extra brede deuren, geen drempels tot uitgebreidere aanpassingen, zoals beugels in de douche en onderrijdbaar werkblad in de keuken.

Ook bij Roompot is er vakantiedialyse mogelijk, zoals in het park in Kamperland en de Weerterbergen.

In Arcen bieden zij ook de mogelijkheid voor diverse soorten fysiotherapie, zoals ook hydrotherapie en lymfedrainage.

Een grotere accommodatie met zorg

Mocht je toch iets anders willen met je familie of vriendengroep, dan kan je goed terecht in Het Lorkenbos, waar zij aangepaste vakantiehuizen hebben van 6 tot 16 personen. In vier van hun vakantiehuizen zijn hoog-/laag bedden aanwezig en anders is er ruimte om een gehuurd hoog-/laag bed te laten plaatsen. Ook hier is het mogelijk om extra zorg in te kopen.

Ook ’t Keampke biedt aangepaste groepsaccommodatie (6 tot 16 personen). Hier zijn ook een aantal hoog-/laag bedden aanwezig. Er is ook een mogelijkheid voor een douchebrancard en draadloos alarmeringssysteem. ’t Keampke biedt ook rolstoelvriendelijke activiteiten aan.

2 persoons appartement

Niet op een vakantiepark, maar wel van alle gemakken voorzien.

Mocht een vakantiepark niets voor u zijn, dan zijn er natuurlijk tal van andere mogelijkheden. Een goed alternatief is het appartementenhotel De Egmonden in Egmond aan Zee. Alle appartementen zijn van alle gemakken voorzien, van hoog-/laag bedden, aangepaste badkamers tot onderrijdbare werkplekken in de keuken. Hier kan ook is plaatselijke zorg mogelijk en kunnen extra hulpmiddelen gehuurd en geplaatst worden. Ook is er fysiotherapie mogelijk en een rolstoeltoegankelijke fitnessruimte aanwezig. De accommodatie bestaat uit 2-en 4-kamerappartement, die gecombineerd kunnen worden tot 6- of 8-persoonsappartementen.

Wij hopen, dat wij met deze blog je vakantie-inspiratie en duidelijkheid hebben gebracht in de mogelijkheden, die er zo al zijn. Mocht je hier meer van willen weten, dan horen wij het graag.

Meer blogs over reizen:

Reizen met een beperking of zorgvraag
Treinreis met rolstoel/rollator
Met je rolstoel op vakantie
Rolstoelvakantie cruise
Cruise met rolstoel/rollator
Casa Milà, rolstoeltoegankelijk
Toegankelijke steden

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *