Gelukkig Nieuwjaar!

Het jaar zit er weer bijna op. En afgelopen jaar biedt voor velen weinig reden tot terugblikken, dus wij kijken alvast waar je volgend jaar op een bijzondere manier oud en nieuw zou kunnen vieren.

rolstoelvakantie

Wat vind je ervan om de allereerste te zijn? Daarvoor moet je naar Kiribati, het eerste bewoonde stukje aarde, waar het nieuwe jaar een begin maakt. Kiribati is een tropisch eiland in de Grote Oceaan. Sowieso spreekt ons het nieuwe jaar tropisch beginnen wel aan. Zoals bijvoorbeeld Tonga, ook in de Grote Oceaan met witte zandstranden, azuurblauwe water met in december heerlijke tropische temperaturen.

Maar we kunnen het, vooral voor de vuurwerkliefhebbers, ook dichterbij zoeken. Veel steden hebben mooie vuurwerkshows. Natuurlijk in ons eigen Rotterdam, maar wat dacht je van Londen met de Big Ben en London Eye als entourage of met uitzicht over de oude stad, zoals in Praag? In Wenen hebben ze naast een vuurwerkshow zelfs het Stephansplatz omgetoverd tot een gigantische openlucht danszaal.

Ben je echt een oud-en-nieuwfan, dan kan je er natuurlijk voor gaan om 2x oud en nieuw te vieren. Het ‘terug reizen in de tijd’ kan je groots aanpakken door oud en nieuw te vieren in Auckland (Nieuw Zeeland) en dan ’s morgens naar het vliegveld voor een vlucht van 4 uur naar de Cook Islands. Als je bijvoorbeeld rond 9 uur (op 1 januari) vanaf Auckland vertrekt, ben je rond de lunch (op 31 december) op Rarotonga, een van de mooie tropische Cookeilanden. Heb je zelfs nog tijd om wat te slapen voor het nieuwe jaar weer begint.

Het kan natuurlijk ook een stuk eenvoudiger door naar Finland te gaan. Er is namelijk een uur tijdsverschil tussen Finland en Zweden en wanneer je dan bijvoorbeeld naar het Finse Enontekio gaat, dan wordt het heel eenvoudig. Enontekio ligt namelijk deels in Finland en deels in Zweden. In een uur tijd kan je dan 2x oud en nieuw vieren.

En voor wie wil: de jaarwisseling als één van de laatsten vieren. Dat kan op Hawaï, weer een heerlijk tropische bestemming. En met Hau’Oli Makahiki Hou!  (gelukkig nieuwjaar!) sluiten wij 2020 af en gaan voor 2021.

Wij wensen je heel veel mooi, leuke en fijne geluksmomentjes toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *