Het echte Griekenland

Het echte Griekenland

Tijdens onze week in Griekenland, logeren we in Hotel Villa Sevasti, gelegen in Centraal Macedonië. Te midden van het pittoreske Pieria, omringd door wijngaarden en olijfplantages bevindt zich dit rolstoelvriendelijke hotel.

Pieria is een van de dertien departementen van het Griekse district Macedonië. Dit stukje Griekenland is 12 maanden per jaar heerlijk om te verblijven. Het westen en zuiden van dit gebied is bergachtig, omdat hier de berg Olympus en het Pieria-gebergte ligt. Het noorden en het centrale deel van het oosten zijn vlak.

Zorgreis, rolstoelreis. seniorenreis, aangepaste vakantie
Waar verblijven we?

Hotel Villa Sevasti is gelegen aan de Egeïsche zee, bij Alkyona Beach. Het azuurblauwe water en het zachte zand maken dit een onweerstaanbare plek, De ondiepe zee bij Alkyóna Beach is zeer geschikt voor kinderen en mensen met een beperkte mobiliteit. Uiteraard is er gezorgd voor zonnebedden, douches, toiletten en omkleedruimtes. Op verzoek zijn er ook speciale rolstoelen beschikbaar om gemakkelijk en veilig in en uit de zee te komen.

De hotelkamers

De hotelkamers, voorzien van airconditioning, zijn gedecoreerd en ingericht met unieke, antieke meubels, die door de jaren heen verzameld zijn. Elke kamer heeft daardoor zijn eigen karakter! Alle hotelkamers zijn ruim en licht, rolstoeltoegankelijk, beschikken over een balkon en badkamer met douche. Uiteraard zijn de kamers allemaal voorzien van satelliet TV, telefoon en Wi-Fi!

Natuur en Cultuur

Buiten de prachtige stranden is Pieria ook rijk aan geschiedenis en cultuur. Er zijn diverse archeologische opgravingen, waar overblijfselen van gebouwen zoals Dion, Oud Pydna en het kasteel van Platamonas te zien zijn. De ruïnes van Pydna, de laatste hoofdstad van Macedonië en havenstad van Alexander de Grote, liggen niet ver van het hotelstrand. Verder is er in deze regio een grote variëteit aan kloosters, zoals bijvoorbeeld het schitterende klooster van Efraim. En ontdek de kleurrijke fauna in het nabijgelegen natuurreservaat. Observeer de dieren, zoals een aantal zeldzame vogels, in hun natuurlijke habitat. Dit is niet alleen voor de vogelkenner, maar voor iedere bezoeker een geweldige ervaring! Ontdek indrukwekkende dorpjes, groene bossen, diepe kloven en bergriviertjes. Het heldere water ziet er zo uitnodigend uit. Ongerepte natuur in volle pracht!

En dan natuurlijk het heerlijke eten. Kruidige aroma’s, bergkruiden en tijm… Heerlijke olijven, salades, geitenkaas, vis en vlees en daarbij een van de beste wijnen uit de regio. Puur genieten!

De Griekse manier om van een diner te genieten wordt gekarakteriseerd door een gezellig samenzijn. Zonder haast, gewoon heerlijk genieten van elkaars gezelschap. Ontdek de overheerlijke Griekse keuken!

Voor een heerlijk vakantie met veel cultuur en puur genieten.

Lees ook onze blog: Spanje versus Griekenland

Rolstoelvakantie met begeleiding

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief