Mijn Torpedoloods/ Mijn Badhuis

Het hotel van MijnTorpedoloods is gevestigd in een pand, dat de naam Mijn Badhuis draagt. Deze naam is afkomstig uit de vorige eeuw, toen militairen die geplaatst waren bij het fort en de Torpedoloods het Badhuis gebruikten om te douchen. Het pand is vanaf 1904 t/m de jaren ’80 in gebruik geweest. Tot na de Tweede Wereldoorlog was het van het ministerie van Defensie. En mocht de lokale bevolking iedere zaterdag voor 10 gulden centen komen douchen. Dit omdat dit pand destijds een van de weinige was voorzieningen was in het dorp. In de jaren ’70 en ’80 diende het pand als kleedruimte voor mensen die zwemles kregen in de berghaven. Mensen konden dan deze ruimte gebruiken voor omkleden en douche.

Het pand was in 2013 toen Mijn Torpedoloods werd geopend in slechte toestand en had geen monumentale status. En is vanaf de jaren ’90 ook niet meer onderhouden. Het pand was dusdanig in verval dat het niet meer gebruikt kon worden voor het nieuw hotel. Wel is er gekozen om het pand in de stijl van het badhuis te bouwen. En ook het nokraam terug te plaatsen. Dit kunt u zien boven de ingang van het hotel in de nok. Dit was een markant kenmerk van het pand.

Het hotel bestaat uit tien tweepersoons kamers, waaronder een familie-kamer. Gasten profiteren van gratis wifi, flatscreen-tv en ook het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. De inrichting is modern, wit en fris en sfeervol. Het toilet heeft 2 opklapbare steunen en de douche heeft een opklapbare douchestoel. Naast het hotel vindt u voldoende gratis parkeergelegenheid.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):