Durbuy-belgië rolstoelvakantie

België

België, een samenkomst van Vlaamse en Franse cultuur en taal. De hoofdstad van de Europese Unie. Een schat aan grachten, ingewikkelde architectuur en middeleeuwse straten. Een compact, gemakkelijk te doorkruisen land waar bier, gebak en chocolade direct verkrijgbaar zijn – en vaak lekkerder dan waar dan ook in Europa. 

De eerste en meest voor de hand liggende reden om België te bezoeken is vanwege de ongelooflijke architectuur, schilderachtige stadjes aan meren en zelfs een grote stad als Antwerpen die ondanks zijn grotere omvang zoveel te bieden heeft. De stad Brugge is de grootste toeristische trekpleister van België. Het is pittoresk, charmant en schilderachtig. Maar ga niet alleen naar België om Brugge te bezoeken! Slechts een korte treinrit van 20 minuten terug naar Brussel is de al even prachtige stad Gent – een populaire studentenstad met ongelooflijk veel charme. Een andere favoriet in België is Antwerpen – een veel grotere stad die ook wel de modehoofdstad van België wordt genoemd. Antwerpen is leuk om te bezoeken met een geweldige koffiecultuur, kleine boetiekjes en geweldige lokale ontwerpers. 

Brussel 

Je kunt makkelijk een hele vakantie in België in Brussel doorbrengen en dagtochten maken naar andere steden. Hoewel Brussel het centrum van België is, definieert het België niet, net zo min als Amsterdam dat doet  Nederland voor Nederland. 

Dat gezegd hebbende, wordt Brussel vaak onterecht weggewuifd als vervoersknooppunt en zakenstad, terwijl het eigenlijk een meer ontspannen uitstraling verdient. Breng er wat tijd door en laat jouw mond open vallen bij architectonische wonderen zoals de Grote Markt en het Muziekinstrumentenmuseum, gehuisvest in een prachtig art nouveau-gebouw in de wijk Mont des Arts. Als strips jouw ding zijn, dan heb je misschien een reden om Brussel te bezoeken – de thuisbasis van een reeks slimme muurschilderingen met de beroemde (en beroemde Belgische) tekenfilm Tin-Tin.

Meer dan grote steden

Uiteraard is België meer dan zijn grote steden. Wat dacht je van de kust? Of de Ardennen? Er zijn vele mogelijkheden voor een leuke vakantie. Ook voor rolstoelgebruikers zijn er genoeg keuzes om te maken. Laat je vooraf goed informeren over de mogelijkheden wat betreft vervoer, accommodatie en de toegankelijkheid van bijvoorbeeld attracties, restaurants en winkels.

Aangepaste accommodaties België

Ferme de l’Etang
Ferme de l’Etang
Hotel Ve
Hotel Vé Mechelen
België rolstoeltoegankelijk hotel
Vayamundo Oostende
Aangepaste accommodatie België, Vayamundo Houffalize
Vayamundo Houffalize
België rolstoeltoegankelijk hotel
Hotel Middelpunt
Aangepaste hotelkamer
Domein Polderwind
Novotel Brussels off Grand Place
Eb en Vloed, rolstoeltoegankelijk
Eb en Vloed

Rolstoeltoegankelijk dagje uit in België

Bierbrouwerij de Koninck
Bierbrouwerij de Koninck
Frietmuseum
Mini Europe
World of Banksy Museum
Het labyrint van Barvaux
Het labyrint van Barvaux
Muziekinstrumentenmuseum

Meer informatie over België

Belgische kust
Toegankelijk Brussel
Toegankelijk Luik
Blog over Luik
Brugge en Gent
Antwerpen

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):