Cyprus

Cyprus is rijk aan ongerepte natuurlijke schoonheid. Het is het derde grootste eiland in de Middellandse Zee en de stranden zijn absoluut geweldig. De kristalheldere zee en de nette en nette stranden geven je het gevoel alsof je in een paradijs op aarde bent. Verder landinwaarts liggen het Troodos-gebergte en dichte bossen.

Aan de zuidkant van het eiland, ten zuidwesten van Limossel, ligt het Akrotiri-zoutmeer, het grootste binnenwater van het eiland en een van de belangrijkste wetlands in de oostelijke Middellandse Zee.

De geschiedenis van Cyprus is meer dan 10.000 jaar oud en veel monumenten getuigen van de culturele verandering in de afgelopen eeuwen. En de meeste voorbeelden daarvan zijn te vinden in het Cyprus Museum in de hoofdstad Nicosia. Het museum heeft een benijdenswaardige verzameling artefacten die dateren uit de Neolithische en Byzantijnse tijd. Naast oude Griekse ruïnes zoals Amathus en Korion in Limassol en oude Turkse moskeeën, zijn er zelfs sporen van de oude Venetiaanse cultuur, zoals de Venetiaanse muren in Nicosia, die worden beschouwd als het beste voorbeeld van een ideale Renaissance-stad.

Het weer op Cyprus

Cyprus staat bekend om zijn hete zomers, milde winters en wolkenloze luchten en ontvangt jaarlijks meer dan 300 dagen zon. Dankzij het aangename mediterrane klimaat kunnen vakantiegangers tot ver in oktober gaan zwemmen en het hele jaar door van het buitenleven genieten.

Aangepaste accommodaties Cyprus

C&A hotel appartments

Meld je aan voor aanze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):