DEnemarken, rolstoeltoegankelijke accommodatie

Denemarken

Denemarken is een land vol ongelooflijke steden en nog meer fantastische natuur.  De hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen is de grootste stad van het land en zit vol met bezienswaardigheden. De havenstad is vooral bekend om de kleurrijke havengebouwen, statische paleizen, groene parken en interessante musea. In Kopenhagen gaan geschiedenis en de moderne tijd hand in hand. 

Het ene deel van Denemarken is een schiereiland op het Europese vasteland, het andere deel bestaat uit meer dan 500 eilanden, waarvan Sjælland de grootste is. Denemarken is bijna volledig ingesloten door water. In het noordoosten van het land is er een verbinding met Zweden via een brug. Over het algemeen heeft Denemarken een vlak landschap, met een waddengebied en polders in het zuiden, diepere inhammen naar het noorden verscholen achter landtongen. In het oosten is het een beetje heuvelachtig, met als hoogste punt Yding Skovhøj met 173 meter. De kust in het oosten heeft fjorden. Limfjord is de grootste, die vanuit het noorden in het midden van Jutland loopt tot aan het Tyborønkanaal, dit maakt een verbinding met de Noordzee.

Het klimaat in Denemarken wordt beïnvloed door de Noordzee, er heerst een gematigd zeeklimaat. In de winter is de gemiddelde temperatuur 0 graden Celsius, maar bij oostenwind kan de temperatuur dalen tot -31 graden Celsius. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 16 graden Celsius, maar kan door de oostenwind soms oplopen tot 35 graden Celsius. De meeste neerslag valt in de periode tussen augustus en oktober.

Aangepaste accommodaties Denemarken

Aangepaste accommodatie Denemarken
Vakantiepark Dronningens Ferieby

Dagje uit in Denemarken

Tivoli Gardens
Dierentuin Kopenhagen

Meer informatie over Denemarken

Vakantie voor rolstoelgebruiker
Blog over Jutland

Meld je aan voor aanze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):