8 toegankelijke eilanden in Europa

Malta

Malta is zoveel meer dan een stukje land onder Sicilië. Dit mediterrane land is een uniek geschenk dat blijft geven aan reizigers die van eten, wijn, stranden en geschiedenis houden. Twee zeer belangrijke Caravaggio-schilderijen bevinden zich hier onder één dak, in een van de meest adembenemende vergulde kathedralen die je ooit zult zien. Het eiland is de thuisbasis van de oudste vrijstaande bouwwerken ter wereld (ja, ouder dan de piramides). Ze maken een zeer kleine hoeveelheid zeer goede wijn, en meer dan genoeg kaas om erbij te eten. De meest recente claim op roem is Hollywood’s gebruik van het tijdloze landschap voor het filmen (bijv. Game of Thrones , Gladiator , Assassin’s Creed ,Moord op de Oriënt-Express ). 

Malta bestaat uit meerdere eilanden. De grootste is Malta, dan Gozo, Comino, het kleinere Manoel Island en de kleine onbewoonde eilanden Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul’s Islands. Alles is bereikbaar met betaalbare veerboten, zoals de Gozo Channel – lijn en Comino Ferry Co-Op . Omdat Malta ooit een Britse kolonie was, heeft het twee officiële talen, Engels en Maltees, waardoor praten met de lokale bevolking makkelijk is. Het land maakt  deel uit van de EU, dus je kunt met euro’s betalen.

Het  weer op Malta  is een van de belangrijkste redenen waarom meer dan een miljoen toeristen de Maltese eilanden bezoeken. Het zomerweer is geweldig voor mensen die op zoek zijn naar een strand- en zonvakantie en de winters zijn mild, met relatief hoge temperaturen en nog steeds relatief veel dagelijkse zonneschijn voor diegenen die willen ontsnappen aan de donkere wintermaanden.

Aangepaste accommodaties Malta

Seabank Resort + Spa
The Waterfront
San Antonio Hotel & Spa 

Meer informatie over Malta

8 toegankelijke eilanden in Europa
Toegankelijk Malta

Meld je aan voor aanze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):