Albertina museum

Albertina museum

Het Albertina museum is het meest populaire museum in Oostenrijk, en dat is begrijpelijk gezien de indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunstwerken. Hier vind je meesterwerken van beroemde kunstenaars zoals Raphael, Michelangelo, Pablo Picasso, Claude Monet, en Jean Renoir. Dit museum is een must-visit tijdens je verblijf in Wenen.

De permanente collectie van het Albertina museum herbergt een schat aan moderne kunst, waaronder werken van Albrecht Dürer, Peter Paul Rubens, Michelangelo, Raphael, Rembrandt, Gustav Klimt, Andy Warhol en Pablo Picasso. Deze collectie omvat zowel schilderijen als beeldhouwwerken, met hoogtepunten van kunstenaars als Degas, Cézanne, Toulouse-Lautrec, en Gauguin. Bovendien is er aandacht voor het Duitse expressionisme, Oostenrijkse kunst, en Russische avant-garde kunst met schilderijen van Goncharova, Malevich en Chagall.

Het museum heeft ook een rijke collectie grafische kunst, variërend van Michelangelo en Dürer tot Rembrandt en Rubens, evenals Klimt, Schiele, Picasso, Richter en Lassnig. Daarnaast herbergt het Albertina een uitgebreide verzameling fotografie en architectuur, met meer dan een miljoen tekeningen en prenten en een indrukwekkende collectie van fotografie en architectuurplannen en maquettes.

Rolstoeltoegankelijkheid van het Albertina museum in Wenen

Er zijn gehandicaptenparkeerplaatsen op de Albertinaplatz,  aan de gehele rechterkant van de Gluckgasse en op de Lobkowitzplatz 2.

Laat je niet afschrikken door de grote buitentrap. Er is een lift die je naar het terras brengt waar de hoofdingang en de ticketbalie zich bevinden. Eenmaal binnen is er een ruime lift die toegang geeft tot alle belangrijke verdiepingen. In het kunstgedeelte hoef je je geen zorgen te maken over de treden die sommige kamers verbinden, Er zijn platformliften.
Er zijn 2 rolstoeltoegankelijke toiletten. En je kunt een rolstoel gratis lenen. (ID als borg) Hulphonden mogen mee naar binnen, op vertoon van de juiste documenten.

Albertina

Tickets zijn te koop bij het museum.
Een persoon die iemand in een rolstoel begeleid, mag gratis naar binnen.

Alle informatie over het Albertina museum vind je op hun eigen website: ALBERTINA Museum Wien

Wil je meer lezen over Wenen? Lees dan onze blog Toegankelijk Wenen

Ben je opzoek naar een aangepaste accommodatie in Oostenrijk? Kijk dan op onze pagina Aangepaste accommodaties – Oostenrijk

Wil je op de hoogte blijven van onze tips en laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):