inverness-Schotland rolstoelvakantie

Schotland

Schotland, waar moeten we beginnen? Het is een land van contrasten. Van ruige hooglanden tot prachtige kleine vissersdorpjes langs de kustlijn. Van de broeierige en spookachtige Glencoe tot het gepensioneerde Royal Yacht Britannia aangemeerd in Leith. Van de fastfoodrestaurants in Edinburgh tot de fantastische viskraam met Michelin-ster op de kade van Oban. Van de prachtige kunst van het Edinburgh Festival en Glasgow’s Kelvingrove Museum tot de tribale intensiteit van Celtic Park en Ibrox Stadiums.

Schotlands unieke verleden van rebellie, religie en royalty’s is een feest voor de geschiedenis liefhebber en het land is ook rijk aan kastelen.

Er zijn zoveel mooie plekken in Schotland dat het onmogelijk is om ze allemaal te noemen, maar Loch Lomond, de Firth of Forth en de Cairngorms zijn zeker een bezoek waard.

Natuurlijk is er nog meer ruige natuur op de vele eilanden van Schotland, van de Hebriden in het westen tot de Shetlands en de Orkney’s in het noorden. De eilanden zijn vrij dunbevolkt en daarom zijn ze onovertroffen voor ontspanning en sightseeing.

Edinburgh

Edinburgh is een goede plek om een ​​korte vakantie of een eerste bezoek. In de stad zelf is er meer dan genoeg om jezelf wekenlang bezig te houden. Van de natuurlijke grootsheid van het geologische massief van Arthur’s Seat dat de stad domineert tot het bastion van Edinburgh Castle dat bovenop een andere grote rots ligt, de stad heeft veel te zien. 

Aangepaste accommodaties Schotland

Aangepaste accommodatie Schotland
Hotel The Kingsmills
Rolstoeltoegankelijk vakantiehuisje Schotland
Eildon Melrose
Rolstoelvriendelijke accommodatie
Homelands
Boomhut in Lanrick
Hotel Royal Mile Edinburgh
Agagio
Adagio Aparthotel

Rolstoeltoegankelijk dagje uit in Schotland

Royal Botanic Garden Edinburgh
Royal Botanic Garden Edinburgh
National Museum of Scotland
National Museum of Scotland

Meer informatie over Schotland

Maatwerkreizen Schotland in aangepaste accommodatie
Schotland
Rolstoeltoegankelijk Edinburgh
Toegankelijk Edinburgh
Lewis en Harris
Glascow
Rolstoelvakantie, Edinburgh
9 redenen om toegankelijk Edinburgh te bezoeken
Selecteer lijst(en):