Gran-Canaria-2

Canarische Eilanden

Het is moeilijk om de natuur van de Canarische Eilanden te beschrijven zonder het woord prachtig te gebruiken. Van de lavavelden van Tenerife tot de oude laurierbossen van La Gomera tot de verzonken berg El Heirro, een duikbestemming van wereldklasse, de Canarische Eilanden bieden bij elke bocht een foto waardig uitzicht. Toen de Spanjaarden voor het eerst op de eilanden aankwamen, dachten ze zelfs dat het de overblijfselen waren van Atlantis. Vier van de eilanden zijn in hun geheel UNESCO-biosfeerreservaten en 43 procent van het eiland Gran Canaria is een biosfeerreservaat. Het gevaarlijkste van het rijden op de smalle, kronkelige wegen van de eilanden is het risico afgeleid te worden door de sublieme landschappen.

Het weer

Met 365 dagen zon per jaar is het moeilijk om het weer op Tenerife te overtreffen. Maar het is niet alleen op het toepasselijk genaamde “Eiland van de Eeuwige Lente” het hele jaar lekker weer. Alle eilanden zijn gezegend met verkoelende passaatwinden die constant uit het noordoosten waaien. Bovendien vermengt de wind zich met de hoge temperaturen van de Westelijke Sahara om een ​​comfortabel klimaat te creëren om het hele jaar door naar het strand te gaan en te genieten van actieve buitenavonturen.

Cultuur

Hoewel de Canarische Eilanden door Spanje worden geregeerd, hebben ze hun eigen cultuur gecreëerd na honderden jaren dienst te hebben gedaan als stopplaats voor trans-Atlantische handelaren. Bewoners associëren de eilanden vaak meer met Latijns-Amerika dan met Spanje. Toch zijn eeuwenoude tradities bewaard gebleven, waaronder eigenzinnige festiviteiten zoals het jaarlijkse geitenbadfestival op Tenerife en vuurspringwedstrijden op La Gomera. Bovendien wordt La Gomera’s oude fluittaal – gebruikt om over canyons te communiceren – door UNESCO geëerd als onderdeel van ons immaterieel werelderfgoed. Het is de enige fluittaal ter wereld die nog wordt gebruikt.

Fascinerende fauna 

Er is een lange lijst van inheemse dieren op de Canarische Eilanden, waaronder tientallen zeldzame vogels. Hoewel vogels en reptielen in overvloed aanwezig zijn op alle eilanden, is er een opmerkelijke afwezigheid van grote zoogdieren. Maar de zee compenseert dit tekort ruimschoots. Tenerife is de thuisbasis voor meer dan 20 soorten walvissen en dolfijnen. 

 

Aangepaste accommodaties Canarische Eilanden

Tenerife

Bitacora, Aangepaste accommodatie
Spring Hotel Bitácora
Aangepaste accommodatie, Spanje, Tenerife
Spa & Sport Hotel Mar y Sol

Fuerteventura

Rolstoelvakantie Canarische Eilanden
Hotel Elba Carlota Beach

Lanzarote

Aangepast vakantie Canarische eilanden
Bungalows Nautilus
Aangepaste accommodatie Lanzarote
Hotel Sol Lanzarote

Las Palmas

Hotel Lopesan Costa Meloneras
Hotel Lopesan Costa Meloneras

Meer informatie over de Canarische Eilanden

Spanje, tenerife
Tenerife (het hele eiland)
Gran Canaria, reizen met begeleiding
Gran Canaria
Fuerteventura
De mooiste hotels voor mensen met een zorgvraag
Lanzarote
8 toegankelijke eilanden in Europa
8 toegankelijk eilanden in Europa

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):