Ibiza

Ibiza

Ibiza is een van de vier Spaanse Balearen, bestaande uit Mallorca , Menorca, Ibiza en Formentera. Ibiza, gelegen in de Middellandse Zee, ligt op ongeveer 150 kilometer van Valencia op het vasteland van Spanje . Ibiza is gemakkelijk te bereiken omdat het zijn eigen internationale luchthaven heeft, ongeveer 7 kilometer ten zuidwesten van Ibiza-stad – de hoofdstad. 

Ga je naar het noorden van het eiland, dan je zult veel kleine baaien vinden die worden ondersteund door groene dennenbossen. 

Cala Portinatx

Cala Portinatx ligt in het noorden van Ibiza en was vroeger een klein vissersdorpje. Het duurt ongeveer een uur om dit resort vanaf de luchthaven te bereiken. Portinatx staat bekend om zijn rust en is populair bij gezinnen en biedt een aantal wateractiviteiten om u bezig te houden. Je vindt hier een kleine baai met kristalhelder kalm water en langzaam aflopend zand in de zee. 

Slechts een paar kilometer ten zuidwesten van Portinatx komt je Cala Xarraca tegen. Deze kleine baai is erg populair bij snorkelaars en biedt prachtige fotografische mogelijkheden.

Santa Eulalia

Waarschijnlijk de tweede meest populaire badplaats op Ibiza is Santa Eulalia. Er is een mooie promenade met planten, bars en restaurants. Maak een wandeling langs de jachthaven en stop bij een van de terrasjes om de wereld aan je voorbij te zien gaan. Voor golfers is dit wellicht de ideale locatie, aangezien Golf Ibiza niet al te ver weg ligt.

Het 300 meter lange strand in het hart van de stad heeft ligbedden en een verscheidenheid aan watersporten. Deze omvatten jetski’s, waterskiën, waterfietsen, kajaks en nog veel meer om het hele gezin bezig te houden.

Als je op de eerste zondag in mei in Santa Eulalia bent, kun je hun jaarlijkse bloemenfestival zien. Door paarden getrokken karren gaan de straten op, versierd met bloemen, en de stad komt naar buiten om de processie te bekijken.

Ibiza-stad

Hier vindt je oa de middeleeuwse kathedraal en een Moors kasteel, en natuurlijk niet te vergeten het spectaculaire uitzicht op de haven beneden. Dalt Vila staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO waar u heerlijk kunt wandelen rond stenen binnenplaatsen. Ibiza-stad is de thuisbasis van een feestscène – hoewel op kleinere schaal dan die in San Antonio. ’s Avonds kun je een van de vele levendige bars en restaurants bezoeken, of gewoon ronddwalen in de haven met boten in alle soorten en maten.

Ibiza-stad is niet alleen een stadsvakantie, er zijn ook prachtige stranden in de buurt.

Sant Joan de Labritja

Sant Joan de Labritja ligt landinwaarts in het noorden van Ibiza, ongeveer 3 kilometer ten zuiden van Portinatx. Dit is een dorp met kleine witgekalkte huisjes met smalle straatjes. In het centrum van het dorp staat de 18e eeuwse Sant Joan kerk. 

Hippie markt

Voor iets heel anders bezoek je de hippiemarkt in de badplaats Es Cana. Hier vindt elke woensdag veel kleurrijke kunst en handwerk te koop, waaronder sieraden, aardewerk, geborduurde kledingstukken. De markt kan druk zijn, dus we raden je aan om er zo vroeg mogelijk te komen.

Als je naar het eiland Ibiza wilt reizen, is de belangrijkste vakantieperiode van mei tot eind oktober. De warmste maanden zijn juli, augustus en september rond de 26ºC. De koudste maand om te bezoeken is januari, rond de 12ºC.

Aangepaste accommodaties Ibiza

Can Lluc

Meer informatie over Ibiza

Ibiza rolstoelvakantie
Blog over Ibiza
Toegankelijk Mallorca
8 toegangelijke eilanden in Europa

Meld je aan voor aanze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):