Wat kunt u verwachten aan boord van de MS Viola?

MS Viola, het voormalige schip (Henri Dunant) van het Rode Kruis, is van alle gemakken voorzien en volledig rolstoeltoegankelijk.

Aan boord zijn er 34 rolstoeltoegankelijke hutten met extra brede deuren, in hoogte verstelbare bedden en rolstoeltoegankelijke badkamer. De meeste hutten delen de ruime badkamer met een andere hut, maar enkele hutten hebben een eigen badkamer. De hutten zijn allemaal buitenhutten met een groot raam (niet te openen) gelegen op het hoofddek.

Op het benedendek zijn er nog 25 buitenhutten met een klein raam. Deze hutten zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Aan boord van de MS Viola is een Restaurant, Panoramasalon, kapper en zonnedek. Alles ook per rolstoel bereikbaar. De extra brede lift brengt u tot aan het Zonnedek.

De maaltijden aan boord (van het diner op de eerste dag tot aan het ontbijt op de laatste dag) zijn bij de prijs inbegrepen. Het ontbijt bestaat uit een uitgebreid ontbijtbuffet. De lunch en diner bestaan uit meerdere gangen, die u worden aan geboden in buffetvorm. ’s Middags is er ook thee/koffie met gebak en is er de mogelijkheid van een middernachtsnack. Er wordt ook rekening gehouden met diëten, zoals suiker-, gluten- en lactosevrij.

Ook is er een Captains Diner, waarbij nette kleding (avondkleding is niet nodig) wordt verwacht.

Men spreekt, m.u.v. uw A tot Z reizenbegeleiding, aan boord Duits. Er is live muziek aanwezig en een mogelijkheid een kaartje te leggen of een ander spelletje te doen.

MS Viola legt in de middag/avond aan en blijft de hele nacht in de haven liggen. De dag daarna gaat het dan weer verder naar de volgende aanlegplaats. Bij de riviercruise Nederland is hierop de uitzondering wanneer er gevaren wordt op het traject van Bonn naar Nijmegen en van Arnhem via Düsseldorf naar Bonn.

Blogs over cruise met de MS Viola:

 

Zorg en begeleiding, Riviercruise rollator
Reisje langs de Rijn
1. Rolstoelvakantie
Nederland vanaf het water

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):