PGB Rolstoelvakantie

Vakantie en PGB

Aangesloten bij:

Contact

FAQ/ Veel gestelde vragen

Info voor toekomstige reizigers

Ga je op vakantie en heb je een persoonsgebonden budget (PGB)? Je kunt dan jouw zorg én verblijf vaak betalen ui jouw PGB, zowel in binnen- en buitenland.

Reizen is mogelijk voor iedereen. Ook als je een zorgvraag hebt of wat begeleiding prettig vindt. Het organiseren van een vakantie brengt vaak ook uitdagingen met zich mee. Zeker als je op reis gaat met een rolstoel. Deze uitdaging gaan wij van A tot Z reizen graag voor je aan. Als onze reizen worden door ons van begin tot eind voor jou geregeld naar jouw wensen.
In deze blog geven wij je informatie over alles wat er komt kijken bij reizen met zorg en/of begeleiding en PGB.

1. A tot Z reizen

A tot Z reizen heeft de benodigde kennis en ervaring uit eerder gemaakte reizen. Verder hebben wij vrijwilligers die onze vakanties begeleiden met ruime werkervaring in de zorg. Door vanaf het eerste contact goed met jou te overleggen, hebben we een goed beeld van jouw verwachtingen ruim voordat je op vakantie gaat. Wij zullen er alles aan doen om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen. 

Betrouwbaar

De organisatie van jouw vakantie en de zorg tijdens jouw vakantie, kun je met een gerust hart uit handen geven aan A tot Z reizen. Wij staan voor duidelijke communicatie, zorgvuldig omgaan met jouw privacy en het nakomen van gemaakte afspraken. De prijs die wij met jou communiceren in jouw offerte, is de prijs die je betaald. Wij sturen nooit rekeningen achteraf voor de geleverde zorg, excursies of het huren van hulpmiddelen, tenzij duidelijk afgesproken. Om onze betrouwbaarheid te vergroten, zijn wij aangesloten bij de SGR, VvKR en het Calamiteitenfonds.

2. Welke vormen van vakantie bieden wij aan?

Zorgreizen

Al onze zorgreizen zijn rolstoeltoegankelijk. Wij beiden bij sommige reizen ook excursies aan. Vooraf maken we duidelijk of deze rolstoeltoegankelijk zijn. En we zijn voor reizen waarbij je gaat vliegen afhankelijk van de regels van de vliegtuigmaatschappij. Een handbewogen rolstoel kan altijd mee. Voor elektrische rolstoelen gelden per vliegtuigmaatschappij andere regels. Uiteraard laten wij voor het boeken van jouw vakantie weten of jouw rolstoel mee kan. Kijk hier voor onze zorgreizen.

Als je een zorgreis met A tot Z reizen wilt maken kun je altijd een vrijblijvende afspraak maken voor een bezoek bij jou aan huis. Dan kun je rechtstreeks al je vragen en zorgen met ons delen. Wij kunnen je dan ook aan de hand van jouw wensen helpen met het kiezen van een geweldige vakantie. Uiteraard mag je ons ook altijd mailen, whatsappen en bellen.

Begeleide reizen

Reizen met begeleiding is voor iedereen die geen zorg nodig heeft. De begeleiding kan vanaf de zekerheid dat er iemand op de achtergrond aanwezig is tot volledige begeleiding (maar geen zorg). Zo kun je zelfstandig op vakantie met de zekerheid van hulp als je dat nodig hebt. Zelfstandig op vakantie maar graag aansluiten op bepaalde momenten bij een groep. Voor bij voorbeeld excursies of maaltijden. Of de hele vakantie begeleiding in jouw buurt om je te ondersteunen en/ of gezelschap te houden.

Ook bij interesse voor begeleide reizen kun je altijd vooruit contact met ons opnemen om jouw vragen te laten beantwoorden. Je kunt ons mailen, Whatsappen en bellen.

Maatwerkreizen

Weet jezelf waar heen de reis moet gaan en met wie (of alleen)? En je heebt zorg en/of begeleiding nodig? Dan maken wij voor jou een maatwerkreis. Wij kijken samen met jou naar jouw wensen en hoe wij die voor jou zo goed mogelijk waar kunnen maken.
 Kijk hier voor onze maatwerkreizen

Vrijwilligers

A tot Z reizen werkt met enorm betrokken en professionele vrijwilligers tijdens de reizen. Onze vrijwilligers werken soms anders dan de zorgbegeleiders die je thuis hebt. Wij vragen je dan ook daar rekening mee te houden.

Zorgeloos met zorg

Om een zorgeloze vakantie voor jou te kunnen organiseren is het heel belangrijk dat je ons vooraf jouw wensen en specifieke (zorg) behoefte doorgeeft. Wij zullen dan na contact met jou jouw reis tot in de puntjes organiseren. 

Vaak krijgen wij de vraag: Kan ik een deel van de kosten betalen vanuit mijn PGB?

Jouw zorgvraag houdt niet op als je of jouw naaste op vakantie gaat. Dat betekent dat je tijdens jouw vakantie jouw PGB in ieder geval moet kunnen blijven inzetten voor begeleiding, verzorging en verpleging.
We proberen hieronder zo duidelijk mogelijk uit te leggen hoe en vooral waar je terecht kunt om (een deel) van jouw kosten via PGB te kunnen betalen.

Toegankelijke Stedentrip

3. Wat is een PGB?

Het Persoonsgebonden Budget (PGB) is een budget van de overheid waarmee mensen zelf de zorg kunnen inkopen die zij nodig hebben.
Met een Persoonsgebonden Budget (PGB) kan u zelf zorg inkopen. Het PGB is opgedeeld in 4 wetten/categorieën:

  • WMO – Wet Maatschappelijke ondersteuning, via de gemeente, SVB beoordeelt zorgovereenkomst.
  • WLZ – Wet Langdurige Zorg, via het zorgkantoor, zorgkantoor beoordeelt zorgovereenkomst
  • Zorgverzekeraarswet
  • Jeugdwet

Voor vakanties met A tot Z reizen zijn de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Wet Langdurige Zorg (WLZ) van toepassing. Uitbetaling van het PGB gebeurt door de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

A tot Z reizen kan echter geen uitsluitsel geven over de toekenning, het ligt aan jouw persoonlijke situatie en de afspraken met jouw zorgkantoor/gemeente waar je uiteindelijk recht op hebt.

4. Vakantie en PGB in Jeugdwet en WMO

Sinds januari 2015 werken we met de nieuwe zorgwet. Het gaat hier om de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Gemeenten hebben op veel punten beleidsvrijheid, zo ook als het om vakantie gaat. In elke gemeente is dit anders geregeld. Maar als je een PGB van jouw gemeente hebt dan kun je deze zorg natuurlijk ook tijdens jouw vakantie inkopen. Er zijn enkele ‘let op punten’:

  • Neemt je jouw zorgverlener mee op vakantie, vraag jouw gemeente of de eventuele reis­ en verblijfskosten van deze zorgverlener uit jouw PGB betaald kunnen worden.
  • Wanneer je lang op vakantie gaat en in het buitenland een lokale zorgverlener inhuurt, kan het zijn dat jouw gemeente het zogenoemde aanvaardbaarheidspercentage toepast, een tarief afgestemd op lokale omstandigheden.  Vraag dit in elk geval na om vervelende verrassingen te voorkomen.
  • Bij goedkeuring door jouw gemeente sluit je een zorgovereenkomst af met de zorgverlener of de zorgaanbieder (instelling) en stuur je deze op naar de SVB. Inclusief eventuele reis­ en verblijfskosten van de zorgverlener. Pas na goedkeuring van deze zorgovereenkomst kun je de kosten declareren. Dien deze formulieren dus tijdig in!

5. Vakantie en PGB in de WLZ

Wie de rest van zijn leven zorg nodig heeft op allerlei gebieden, valt onder de Wet langdurige zorg (WLZ). In dat geval kun je een PGB aanvragen bij het zorgkantoor.

In deze wet is naast het inzetten van zorgfuncties tijdens jouw vakantie ook de mogelijkheid van een volledig betaalde vakantie uit jouw PGB goed geregeld.
Om met het laatste te beginnen: wanneer mag je jouw vakantie vanuit de functie ‘logeeropvang’, volledig betalen uit jouw PGB?
Je hebt nodig:

  • 7×24 uur toezicht of zorg in jouw nabijheid
  • De vakantie is nodig om jouw naaste omgeving te ontlasten (respijtzorg)
  • Een beschermende omgeving, om te voorkomen dat je in gevaarlijke situaties terechtkomt
  • En/of je een therapeutische omgeving, waar therapie­ en zorgfuncties aanwezig zijn

Voorwaarden locatie en zorgaanbieder

Er moet een veilige en beschermende woon­ en leefomgeving worden geboden. De locatie waar je verblijft moet dus aangepast zijn aan jouw beperkingen. Je krijgt alle zorg die nodig is om veilig op vakantie te kunnen gaan.
Je betaalt hierbij één tarief voor verblijf en zorg, die door één en dezelfde instantie geleverd wordt. Het is dus niet mogelijk om naast logeeropvang nog extra zorg in te kopen; alles hoort in het tarief te zijn inbegrepen. Met uitzondering van de reiskosten naar en van de locatie, die zijn voor eigen rekening.

Let op: als de locatie niet aan de gestelde voorwaarden voldoet ­ wat bijvoorbeeld het geval is als je bij familieleden verblijft – dan is het in veel gevallen wél mogelijk om te betalen voor de zorg die je ontvangt. De zorgverlener kan in dat geval uren persoonlijke verzorging of begeleiding declareren. In die situaties kunt je niet de kosten voor het verblijf (slapen, eten, drinken) vanuit jouw PGB betalen.

Aanvullende voorwaarden bij inzet ‘logeeropvang’ tijdens jouw vakantie

  • Ga je buiten de EU op vakantie, dan is het niet mogelijk jouw volledige vakantie uit jouw PGB te betalen; Wel kun je wereldwijd verzorging, verpleging en begeleiding inzetten tijdens jouw vakantie.
  • Het is ook mogelijk logeeropvang in te kopen bij familie, mits de opvang voldoet aan de voorwaarden van ‘beschermde woonomgeving’ en ‘samenhangende zorg’ hierbij moet wel meer dan 1 zorgverlener zijn ingeschakeld, om de 24­uurszorg te kunnen garanderen. Er wordt voor zorg en verblijf een all-­in tarief gerekend, je bent veilig en je krijgt de zorg die je nodig hebt.
  • Vanaf 2016 kun je maximaal 156 etmalen per jaar, gemiddeld 3 per week, voor vakantie (en/of logeeropvang) uit jouw PGB betalen.
  • Voor betaling van jouw eigen volledige aangepaste vakantie sluit je een zorgovereenkomst af met een zorginstelling en maakt je een zorgbeschrijving.

Deze documenten stuur je op naar het zorgkantoor. Pas na goedkeuring van beide documenten kun je de rekening indienen bij de SVB.

Alleen zorg tijdens jouw vakantie

Voldoe jij en/of jouw vakantieopvang niet aan de voorwaarden zoals hierboven beschreven, dan kun je niet jouw volledige vakantie uit jouw PGB betalen, maar betaal je jouw vakantie zelf. Jouw zorgbehoefte houdt uiteraard niet op, daarom kunt je de zorg die je thuis nodig hebt ook tijdens uw vakantie inzetten.

Verder belangrijk te weten

  • Uit welke wet je jouw PGB ook krijgt, het is in alle gevallen belangrijk vóór jouw vakantie jouw zorg/vakantie te hebben geregeld met de verstrekker van jouw PGB: ­ dien vooraf de zorgbeschrijving en zorgovereenkomst in bij jouw zorgkantoor ­ overleg vooraf met jouw gemeente ­ leg vooraf de offerte/factuur voor aan jouw zorgverzekeraar Dit om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen!
  • Voor familie, partner, vrienden of andere bekenden met wie je samen vakantie viert, kun je alleen de kosten van begeleiding, verpleging of verzorging die zij je tijdens jouw gezamenlijke vakantie geven vergoeden vanuit het PGB. Je kunt vanuit het PGB niet de reis­ en verblijfskosten van deze (informele) zorgverleners betalen.
  • Voor jouw zorgverlener die alleen meegaat om voor je te werken, niet om zelf vakantie te vieren, kun je alle kosten vanuit het PGB vergoeden, inclusief de reis­ en verblijfskosten. Daarvoor sluit je een zorgovereenkomst af met jouw zorgverlener en maak je een zorgbeschrijving.
  • Gaat het om een zorgverlener die ook buiten jouw vakanties voor je werkt, dan vermeld je dit in de bestaande zorgbeschrijving en geeft je in jouw zorgovereenkomst aan dat er sprake kan zijn van extra kosten. 
  • Ga je op reis met een gesubsidieerde organisatie zoals het Rode Kruis, dan kun je de in rekening gebrachte reis­ en verblijfskosten niet betalen uit het PGB. Wel kunt je de kosten voor begeleiding, persoonlijke verzorging en verpleging tijdens de reis uit jouw PGB betalen.
  • Ga je op reis met een gespecialiseerde vrijwilligersorganisatie, vraag dan bij jouw zorgkantoor na of je de kosten als ‘logeeropvang’ kunt declareren.
  • Voor logeer­ en vakantieopvang geldt onder de WLZ geen maximumtarief.

6. Vakantie en PGB in de ZVW / IKZ 

De ZVW is voor kinderen en volwassenen die langer dan een jaar verpleging of verzorging nodig hebben. Ook voor palliatieve terminale zorg kun je een PGB via de ZVW aanvragen.

Ook met een PGB vanuit de ­ZVW is het mogelijk om zorg in te kopen tijdens jouw vakantie. Vraag wel bij jouw zorgverzekeraar na of er aanvullende voorwaarden gelden en of eventuele reis­ of verblijfskosten van jouw zorgverlener ook uit het PGB betaald mogen worden. Als je in het buitenland tijdelijk een buitenlandse zorgverlener in dienst wilt nemen, meldt dit dan vooraf schriftelijk bij jouw zorgverzekeraar. Pas na toestemming kun je de zorg declareren.

IKZ

Ouders met een kind met een indicatie voor Intensieve Kindzorg (IKZ) kunnen naast de benodigde verpleging en verzorging ook andere zorg inkopen die daar direct mee samenhangt, zoals begeleiding, logeren en ook vakantieopvang. Dit kan wel een discussiepunt zijn, omdat de regeling tot nu toe vooral gericht is op verblijf in een kinderhospice. Het is daarom raadzaam met jouw zorgverzekeraar te overleggen of er ook een ander verblijf dan een kinderhospice vergoed kan worden. De ZVW schrijft op zich niet voor waar de zorg wordt geleverd. Het verblijf op een bepaalde plek (gedurende 24 uur of langer) moet wel medisch noodzakelijk zijn in verband met geneeskundige zorg (en de daarmee eventueel gepaard gaande verpleging en verzorging) om dit uit het PGB te mogen betalen.

7. Vakantie en PGB in het buitenland

Bij besteding van jouw PGB tijdens een vakantie in het buitenland moet je rekening houden met de volgende regels:

  • Ga je langer dan zes weken naar het buitenland en/of wil je een zorgverlener uit het betreffende land inhuren, dan dien je dit vooraf aan jouw gemeente, zorgkantoor of zorgverzekeraar te melden.
  • Voor een PGB in de WLZ gelden aanvullende voorwaarden: jouw PGB eindigt zodra je 13 weken in een kalenderjaar buiten Nederland verblijft. Dat kan een aaneengesloten periode zijn (3 maanden) of kortere perioden die in totaal 13 weken in het betreffende kalenderjaar bestrijken. Verblijf je in Europa, dan kun je na deze 13 weken nog wel zorg in natura krijgen. Wil je dat niet, dan komen jouw zorgkosten na 13 weken voor eigen rekening. 
  • Het kan zijn dat je zowel een PGB vanuit de ­ZVW als een budget van de gemeente ontvangt. In dat geval heb je dus met twee verschillende regelingen te maken. Vraag bij beide instanties na wat de voorwaarden zijn.

8. Wat moet je doen om een aanvraag in te dienen?

Om zorgkosten te kunnen declareren, is een Persoonsgebonden Budget (PGB) essentieel. Het aanvragen van een overeenkomst met ons verloopt via het digitale PGB-portaal. Zodra wij digitaal akkoord geven, wordt deze overeenkomst ter goedkeuring voorgelegd aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Na goedkeuring door de SVB en na de verleende zorg, kun je de zorgkosten bij de SVB indienen. Op jouw verzoek sturen wij je per e-mail de zorgfactuur na de verleende zorg. De SVB betaalt de vergoeding uit aan A tot Z reizen. Zodra dit bedrag is ontvangen, zullen wij dit terugbetalen aan de budgethouder.

Belangrijk:

Als de reservering van jouw vakantie definitief is ontvangt je van ons een boekingsbevestiging en een factuur waarop staat wanneer je de aanbetaling en restantbetaling moet voldoen. Na afloop van jouw vakantie ontvangt je een factuur van A tot Z reizen die je kunt opsturen naar de SVB, zodra de SVB het bedrag heeft uitgekeerd aan A tot Z reizen storten wij het bedrag op jouw rekening. Je dient de volledige reissom dus wel eerst zelf te betalen, vergoeding vindt pas plaats na afloop van de vakantie.

Zorgkantoren:

Zorgkantoor Amstelland en De Meerlanden
Gemeenten: Ouder-Amstel, Amstelveen, Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn.

Zorgkantoor Amsterdam
Gemeenten: Amsterdam, Diemen.

Zorgkantoor Apeldoorn/Zutphen
Gemeenten: Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde, Lochem, Zutphen.

Zorgkantoor Arnhem
Gemeenten: Aalten, Arnhem, Barneveld, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Ede, Lingewaard, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort, Winterswijk, Zevenaar.

Zorgkantoor Drenthe
Gemeenten: Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld.

Zorgkantoor Flevoland
Gemeenten: Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk, Zeewolde.

Zorgkantoor Friesland
Gemeenten: Achtkarspelen, Ameland, Dantumadiel, Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellingwerf, Opsterland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Terschelling, Tytsjerksteradiel, Vlieland, Weststellingwerf, Súdwest Fryslân, de Friese Meren, Waadehoeke, Noardeast-Fryslân.

Zorgkantoor Groningen
Gemeenten: Appingedam, Delfzijl, Groningen, Loppersum, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Oldambt, Midden-Groningen, Westerwolde, Westerkwartier, Het Hogeland.

Zorgkantoor Haaglanden
Gemeenten: Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer.

Zorgkantoor Kennemerland
Gemeenten: Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen, Zandvoort.

Zorgkantoor Midden-Brabant
Gemeenten: Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg, Waalwijk.

Zorgkantoor Midden-Holland

Gemeenten: Gouda, Waddinxveen, Zuidplas, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard.

Zorgkantoor Midden-IJssel
Gemeenten: Deventer, Olst-Wijhe, Raalte, Voorst.

Zorgkantoor Nijmegen
Gemeenten: Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Gennep, Heumen, Mook en Middelaar, Neder-Betuwe, Nijmegen, Tiel, West Maas en Waal, West Betuwe, Berg en Dal, Wijchen.

Zorgkantoor Noord- en Midden Limburg
Gemeenten: Beesel, Bergen lb, Echt-Susteren, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Venlo, Venray, Weert, Peel en Maas.

Zorgkantoor Noord Holland Noord
Gemeenten: Alkmaar, Bergen NH, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec, Texel, Hollands Kroon.

Zorgkantoor Noord-Oost Brabant
Gemeenten: Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ‘s-Hertogenbosch, Landerd, Maasdriel, Mill en St. Hubert, Oss, St. Anthonis, St. Michielsgestel, Uden, Vught, Zaltbommel, Meierijstad.

Zorgkantoor Rotterdam
Gemeenten: Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, Rotterdam.

Zorgkantoor ’t Gooi
Gemeenten: Almere, Blaricum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren, Gooise Meren.

Zorgkantoor Twente
Gemeenten: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo (Ov), Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand, Wierden.

Zorgkantoor Utrecht
Gemeenten: Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Nijkerk, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist, Stichtse Vecht.

Zorgkantoor Waardenland
Gemeenten: Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Vijfheerenlanden, Molenlanden.

Zorgkantoor West Brabant
Gemeenten: Aalburg, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert, Altena, Alphen-Chaam.

Zorgkantoor Westland Schieland Delfland

Gemeenten: Delft, Westland, Lansingerland, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Schiedam, Vlaardingen.

Zorgkantoor Zaanstreek/Waterland
Gemeenten: Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland, Zaanstad.

Zorgkantoor Zeeland
Gemeenten: Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen, Tholen, Veere, Vlissingen.

Zorgkantoor Zuid Holland Noord
Gemeenten: Alphen a/d Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Zoeterwoude.

Zorgkantoor Zuid Hollandse Eilanden
Gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Hellevoetsluis, Ridderkerk, Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Nissewaard, Hoeksche Waard.

Zorgkantoor Zuid Oost Brabant
Gemeenten: Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre.

Zorgkantoor Zuid-Limburg
Gemeenten: Beek, Brunssum, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg a/d Geul, Voerendaal, Eijsden-Margraten, Beekdaelen.

Zorgkantoor Zwolle
Gemeenten: Dalfsen, Elburg, Ermelo, Hardenberg, Harderwijk, Hattem, Kampen, Nunspeet, Oldebroek, Ommen, Putten, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):