1

1

Veel gestelde vragen

Hoe boek ik een leuke vakantie die op de site staat?
Heeft u een leuke vakantie gezien op onze site? U kunt de reis rechtstreeks op de site boeken, per mail info@atotzreizen.nl) of telefonisch (Petra tel.06 57 89 68 25 of Annemarie tel.06 24 69 49 79.

Kunnen jullie mij/ons ook helpen als ik zelf een leuke vakantie weet of als ik weet met wie ik wil reizen maar nog niet waar naar toe?
Ja, dat kan ook. Dat noemen wij de maatwerk vakanties. Neem contact met ons op. Dan gaan we samen kijken hoe we deze leuke vakantie tot stand kunnen brengen. Dit kan via de button “contact” onder aan deze pagina, per mail (info@atotzreizen.nl) of telefonisch (Petra tel.06 57 89 68 25 of Annemarie tel.06 24 69 49 79.)
Ik weet wel waar ik heen wil, maar ik wil graag met andere samen reizen.
Als u weet waar u heen wil en u zoekt nog reisgenoten, kunt u contact met ons opnemen. Gaan we eerst kijken hoe de reis eruit komt te zien en als u dat bevalt, gaan we via “ reisgenoten gezocht” zoeken naar mensen die mee willen op de door u bedachte reis.
Reizen zonder dat ik zorg nodig heb kan dat ook?.
Iedereen mag mee. Heeft u geen zorgvraag, maar weet u niet hoe u uw vakantie moet regelen. Ook dan kunt u bij ons terecht. Wij bieden ook begeleide reizen aan. Wel begeleiding, geen zorg. Voor een uitgebreidere beschrijving wat die begeleiding zoal kan zijn, kijk op begeleide reizen
Ik heb (heel) veel zorg/verpleging nodig. Kan ik ook mee?.
De zorg die u thuis krijgt, kunnen wij ook voor u inzetten. Wij hebben vrijwilligers in onze bestand met ieder hun eigen kennis van ziekte en/of handelingen.
IHoe weet ik zeker dat ik  de (specifieke) zorg krijg, die ik nodig heb?
Als u zorg nodig heeft tijdens uw vakantie, komen we altijd eerst bij u thuis. Zo krijgen wij een heel duidelijk beeld van uw zorgvraag. Indien nodig kunnen we bij uitzonderlijke handelingen de vrijwilliger die meegaat om u te verzorgen vragen deze handeling vooraf te komen uitvoeren met uw eigen verzorgende.
Kan ik thuis worden opgehaald?.
Er kan (aangepast) vervoer van en naar huis voor u worden geregeld. Dit is niet in de prijs inbegrepen en zal apart aan u worden belast.
Als ik hulpmiddelen nodig heb, hoe regelen jullie dat?
Tijdens uw zorggesprek wordt gekeken welke hulpmiddelen nodig zijn, welke u zelf kunt meenemen, welke op de plaats van bestemming aanwezig zijn en welke wij voor u kunnen regelen. De hulpmiddelen, die wij voor u huren, worden apart bij u in rekening gebracht.
Is een reis- en annuleringsverzekering verplicht?
Onze reizen zijn exclusief reis- en annuleringsverzekeringen. Wij hebben wel als voorwaarden dat u voor reizen buiten Nederland in het bezit bent van deze verzekeringen. Deze kunt u uiteraard zelf afsluiten, maar dat kunnen wij ook voor u regelen.Wanneer u zelf de verzekeringen afsluit, dan vragen wij u wel altijd om een kopie van de polis.
Kan ik vliegen als ik gebruik maak van een electrische rolstoel?.
Ja, dat kan. De vliegtuigmaatschappijen hebben wel zeer strikte regels voor het vervoer van uw rolstoel. De hoogte van een rolstoel mag niet hoger zijn dan 86cm. Dus uw rugleuning moet neerklapbaar zijn of er af kunnen. Als dat niet mogelijk is, moet de rolstoel gekanteld worden en dat is voor de meeste elektrische rolstoelen geen goed idee. Voordat we gaan vliegen moeten de maten en het gewicht van uw rolstoel heel nauwkeurig zijn doorgegeven zodat de vliegtuigmaatschappij precies weet waar zij aan toe is. Omdat er maar een maximum aan elektrische rolstoelen meekan, kan dit soms de reden zijn waarom de boeking niet kan doorgaan.
Kan ik mijn eigen scootmobiel meenemen op vakantie?
Op deze vraag kunnen wij niet van te voren ja of nee antwoorden. Dat is erg afhankelijk van de manier van reizen. Sommige vliegtuigmaatschappijen staan het wel toe, maar met bepaalde eisen. We zullen dan ook per vliegreis kijken wat de mogelijkheden zijn. Tijdens een cruise mag uw kleine opvouwbare scootmobiel mee, maar hij moet als u hem niet gebruikt op uw kamer staan. Grote scootmobielen kunnen niet mee tijdens de cruise, omdat de liften aan boord daar niet groot genoeg voor zijn. Bij alle andere vakanties kan het vaak wel, maar altijd in overleg. Bij de meeste vakanties is het wel mogelijk om op het vakantieadres een scootmobiel te huren.
Kan ik tijdens de reis in mijn rolstoel blijven zitten?
Dat is afhankelijk hoe u reist. Als u met een vliegtuig op vakantie gaat, kunt u niet in u rolstoel blijven zitten. U moet op een vliegtuigstoel kunnen zitten. Als u niet kunt lopen, kunnen we assistentie voor u aanvragen om u in uw vliegtuigstoel te helpen. Halen wij u thuis op voor de vakantie, dan kan u in overleg wel tijdens de reis in uw rolstoel blijven zitten. Dit is vaak ook mogelijk tijdens het vervoer van of naar excursies.
Als ik volledig afhankelijk ben van mijn rolstoel, kan ik dan alle reizen maken die ik wil?
Bij vliegreizen moet u er rekening meehouden dat u in een vliegtuigstoel moet kunnen zitten. U hoeft dan niet zelf te kunnen lopen. De eisen voor het vervoeren van uw elektrische rolstoel zijn zeer strikt. De stoel mag niet hoger zijn dan 86cm. We moeten ruim van te voren de exacte afmetingen en het gewicht van uw rolstoel doorgeven. De accu moet los gekoppeld zijn. En u zorgt zelf voor het gereedschap om de stoel reisklaar te kunnen maken.

Tijdens cruises kan uw rolstoel altijd mee. In sommige havens ligt het schip niet aan de kade. Gasten worden dan met bootjes naar de kade gebracht (tenderen). Bij de cruises die wij doen, is dat geen belemmering om niet aan wal te kunnen.

Tijdens alle andere vakanties zijn rolstoelplaatsen tijdens bv onze excursies soms beperkt. Geef dus meteen bij boeken aan dat u in uw rolstoel moet blijven zitten.

Mogen mijn medicijnen meer naar het buitenland?
Ja, maar niet alle medicijnen mogen zomaar worden meegenomen naar het buitenland. Afhankelijk van het land kan het zomaar meenemen van bepaalde medicijnen u een boete opleveren of zelfs gevangenisstraf. Om dit te voorkomen dient u de juiste documenten mee te nemen. Daarom vragen wij u altijd om uw medicijnlijst. Dan kunnen wij u precies vertellen welke documenten u moet regelen voordat u op vakantie naar het buitenland gaat.
Waarom zijn de prijzen van jullie vakanties hoger?
Naast de kosten voor uw eigen reis en verblijf, betaald u ook een deel van de reis- en verblijfskosten voor de vrijwilliger die met de reis meegaat.  De prijzen die wij hanteren zijn altijd de prijs die uw vakantie kost, geen facturen meer achteraf voor bv: geleverde zorg.

Bijkomende kosten zijn er soms wel zoals bijvoorbeeld verzekeringen,  vervoer van en naar huis, huur van hulpmiddelen of andere kosten die duidelijk bij de reis vermeld staan. Ook deze bijkomende kosten zijn vooraf duidelijk met u besproken.

Kan ik respijt-zorg inzetten voor mijn vakantie?
Helaas is daar niet 1 helder antwoord op omdat er geen duidelijk eenduidig beleid voor is. Neemt u contact op met uw zorgkantoor of uw gemeente om te vragen of u hier gebruik van kan maken. Vermeld bij de aanvraag duidelijk dat het om een zorgvakantie gaat met 24 uurs toezicht en een beschermde aangepaste omgeving.
Mag ik mijn vakantie betalen uit mijn PGB?
U kunt tijdens uw vakantie in ieder geval uw PGB inzetten voor begeleiding, verzorging en verpleging. Als u uw reis boekt bij een regulier reisbureau betaald u dan betaalt u de reis- en verblijfskosten zelf. Boekt u uw reis bij een gespecialiseerd reisbureau dan is er vaak de mogelijkheid om het begeleidingsdeel ook uit u PGB te betalen. In dat geval sluit u een contract met ons af die u dan moet indienen bij de SVB of uw zorgkantoor. Zij besluiten uiteindelijk of u uw PGB mag inzetten. Uit gebreide informatie vindt HIER

Als u (een deel van) uw vakantie wilt betalen vanuit uw PGB dan kost dat nog al wat voorbereiding, neemt u hiervoor ruim de tijd. 
1. U vult zorgvuldig een zorgovereenkomst in en stuurt deze op naar A tot Z reizen Wij hebben hieronder al een (deels) vooringevulde zorgovereenkomst voor u klaar gezet, deze kunt u downloaden en uitprinten
2. U vult de zorgbeschrijving in en stuurt deze ook naar A tot Z reizen, ook van de zorgbeschrijving hebben we al een (deels) ingevuld voorbeeld klaargezet.

U kunt hier de hierboven genoemde formulieren downloaden:
1. Zorgovereenkomst A tot Z reizen  
2. Zorgbeschrijving A tot Z reizen

Na ontvangst van zowel de zorgovereenkomst als de zorgbeschrijving ondertekent A tot Z reizen de formulieren ook en stuurt ze vervolgens naar u terug. De volgende stap is dat u de formulieren voordat uw vakantie begint ter beoordeling opstuurt naar de SVB of het zorgkantoor. 

Belangrijk:

Als de reservering van uw vakantie definitief is ontvangt u van ons een boekingsbevestiging en een factuur waarop staat wanneer u de aanbetaling en restantbetaling moet voldoen. Na afloop van uw vakantie ontvangt u een factuur van A tot Z reizen die u kunt opsturen naar de SVB, zodra de SVB het bedrag heeft uitgekeerd aan A tot Z reizen storten wij het bedrag op uw rekening. U dient de volledige reissom dus wel eerst zelf te betalen, vergoeding vindt pas plaats na afloop van de vakantie.

U hebt een WLZ indicatie

Wlz-verzekerden kunnen in bepaalde situaties Wlz-zorg in het buitenland krijgen of een vergoeding ontvangen voor Wlz-zorg in het buitenland, ook wanneer u in een zorginstelling woont. Dit is ter beoordeling van de zorgverzekeraar.

Staat uw vraag er niet bij? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Klik hier

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief