Zorg en begeleiding

Waarom reizen met A tot Z reizen

Wie zijn wij?

Zorg en begeleiding

Vakantie en PGB

Zijn wij in de buurt?

FAQ/ Veel gestelde vragen

Inspiratie

Zorg en begeleiding

Zorg en begeleiding, Vakantie Thailand met de rolstoel

Vakantie met verpleegkundige zorg

Zorg en begeleiding

Vakantie met zorg buitenland

Vakantie met intensieve zorg

Zorg op vakantie

Zorg en begeleiding tijdens uw vakantie

Wij bieden reizen aan voor iedereen.

Zorg op vakantie:

Intensieve Zorg

U bent zorgafhankelijk, u heeft hulp nodig bij de dagelijkse zorg en ook overdag heeft u hulp nodig bij zorg en hand- en spandiensten (bv. duwhulp). Dan zijn onze zorgreizen met intensieve zorg geschikt voor u. Tijdens deze reizen wordt alle dagelijkse zorg die u thuis krijgt door ons overgenomen. Verder bent u de hele reis verzekerd van gezelschap (als u dat op prijs stelt) en hulp bij hand- en spandiensten. Als u rolstoelafhankelijk bent worden er indien nodig tijdens de excursies vooruit rolstoel plaatsen geregeld. Heeft u een partner die niet rolstoel- en zorgafhankelijk is dan is deze uiteraard van harte welkom om u te vergezellen, hij/zij betaalt het laagste tarief. Hij/zij is uiteraard ook op vakantie en zal dus ook volledig ontlast worden door ons.

Lichte zorg

U hebt hulp nodig bij de dagelijkse zorg (meer dan 15 min. per dag) maar u heeft géén duwhulp nodig voor uw rolstoel en u bent verder grotendeels zelfstandig. Dan zijn onze zorgreizen met lichte zorg geschikt voor u. Heeft u een partner die niet rolstoel- en zorgafhankelijk is dan is deze uiteraard van harte welkom om u te vergezellen, hij/zij betaalt het laagste tarief. Hij/zij is uiteraard ook op vakantie en zal dus ook volledig ontlast worden door ons.

Heeft u geen zorg nodig, maar wel duwhulp, dan valt u ook onder reizen met lichte zorg. U bent tijdens u reis dan altijd verzekerd van duwhulp.  Heeft u een partner die niet rolstoel- en zorgafhankelijk is dan is deze uiteraard van harte welkom om u te vergezellen, hij/zij betaalt het laagste tarief. Hij/zij is uiteraard ook op vakantie en zal dus ook volledig ontlast worden door ons.

Begeleide vakanties:

Een reis met uitgebreide begeleiding.

U bent grotendeels zelfstandig bij de dagelijkse zorg (minder dan 15 min. per dagdeel zorg nodig) en u heeft geen duwhulp nodig. U gebruikt misschien wel een rolstoel, maar kunt deze zelf voortbewegen. Of u loopt met een rollator en vindt het prettig als er professionele zorg op de achtergrond aanwezig is. Ook als u reist met uw partner die wel zorg nodig heeft valt u onder onze reizen met uitgebreide begeleiding. U vindt het reizen in een groep heel gezellig, maar bent volledig zelfstandig en trekt in principe uw eigen plan. Onze reisbegeleider gaat mee op een van te voren vast gestelde excursies. Deze excursies kunt u dan samen met de reisbegeleider maken. Ook tijdens de maaltijden zal de reisbegeleider op een van te voren afgesproken plek aanwezig zijn en kunt u indien gewenst gezellig aanschuiven.

Een reis met begeleiding op de achtergrond.

U wil zelfstandig reizen maar vindt het fijn als er iemand in de buurt is waar u bij terecht kan met uw vragen en die eventueel helpt bij nood.

Een reis met begeleidingheen- en terugreis  

U heeft een reis uitgekozen uit het pakket van A tot Z reizen of een eigen reis op maat laten samenstellen. De reis kan van start gaan, maar u ziet op tegen de reis naar en van de reisbestemming van uw keuze. A tot Z reizen regelt voor u begeleiding, die op de heen- en terugreis met u meereist. Tijdens de reis is er dus geen begeleiding aanwezig. 

Seniorenreizen

Bent u in hoge mate mobiel en zelfredzaam en heeft u geen of zeer beperkte hulp nodig bij de dagelijkse zorg dan kunt u onze reizen met uitgebreide begeleiding boeken. De zorgvraag mag in dit geval maximaal 15 minuten per dagdeel zijn, u kunt denken aan hulp bij steunkousen, hulp bij medicatie etc. Uiteraard is het geen probleem als u bijvoorbeeld uw rollator mee wilt nemen op reis.

Speciale zorg

Verder maken wij reizen ook mogelijk voor als u speciale zorg nodig heeft.  U kunt denken aan begeleiding bij lichte gedragsproblematiek, licht verstandelijke beperking, autisme, ernstige slikproblemen, nachtzorg etc. Onze reizen met zorg zijn ook geschikt voor gasten die niet zelfstandig kunnen communiceren (evt. met een spraakcomputer).

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief