Ibiza, meer dan een feesteiland.

Iedereen denkt bij Ibiza aan feesten en strand, maar wist je dat Ibiza-stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en dat Ibiza ook qua natuur opvallend ruig is?

Ibiza is niet groot met zijn 575 km2, zo’n 45 km lang en 25 km breed, maar heeft veel mooie bezienswaardigheden met als eerste natuurlijk:

Ibiza rolstoelvakantie

Ibiza-stad, ‘Eivissa’

Deze gezellige historische stad heeft voor iedereen wat leuks of je van cultuur houdt, of hippiemarkten, liever winkelt in de leuke boetiekjes of lekker een restaurant of bar of club wilt bezoeken.

Ibiza-stad bestaat uit meerdere wijken en wij gaan langs in Dalt Via, Sa Penya en La Marina.

Dalt Vila

is de oorspronkelijk stad met stadsmuren uit de 16de eeuw en natuurlijk met de meeste historische gebouwen, zoals de kathedraal Santa Maria d’Eivissa. Deze 14de eeuwse kathedraal steekt boven de stad uit door zijn ligging op de top van Dalt Vila. Het is een heerlijke wijk om rond te dwalen tussen de mooie historische gebouwen. Ga ook zeker ’s avonds langs, want dan zijn de stadsmuren en lange trappen sprookjesachtig verlicht. Vanaf de vestigingsmuren heb je uiteraard ook een schitterend uitzicht over de stad met jachthaven en de Middellandse zee.

Ibiza vakantie met rolstoel

Sa Penya

Grenst aan de haven en staat vooral bekend om zijn gezelligheid met de vele bars, clubs en discotheken. Overdag wordt hier gewinkeld en hier is ook een hippiemarkt op de Carrer d’Enmig. Als je van marktjes houdt, dan moet je zeker ’s avonds tussen de Plaça Antoni Riquer en Plaça Sa Tertulia bij de street market gaan kijken.

Rolstoelvakantie Ibiza

La Marina

Rond de haven ook een uitgaansgebied met veel restaurants en clubs. Hier vind je ook de chiquere winkels en boetieks. De haven is overdag leuk om te zien met de vissers- en veerboten. Je kunt hier naar de andere eilanden van de Balearen, Formentera, Mallorca en Menorca. Leuk om de drukte te bekijken. Let wel: de prijzen op een terras zijn hier hoger dan verderop in de wijk.

Nu is het tijd voor de mooie natuur op Ibiza

Ses Salines

Dit beschermd natuurgebied is bekend om zijn zoutwinning. Voor de komst van de toeristen de belangrijkste inkomstenbron op het eiland. Nu is het een bijzonder stukje natuur met zoutmeren, duinen, pijnbomen en stranden, Platja de Salines. Een heel mooi gebied met roze zoutmeertjes en met een beetje geluk ook roze flamingo’s.

Ibiza, aangepaste vakantie

Es Vedrà Nature Reserve

Ook een beschermd natuurgebied, maar nu een onbewoond rotseilandje voor de zuidwestkust van Ibiza, 2 kilometer uit de kust. Mooi te zien vanaf de baai van Cala d’Hort. Het eiland heeft bijna 400 meter hoge, steile en kale rotswanden. Een plek, dat roept om legendes en verhalen, zoals het verhaal, dat de Sirenen uit de Odyssee hier zouden hebben gewoond of dat het deel is van de verdronken stad, Atlantis.

Vakantie met zorg

Cova de Can Marcà

In het noorden bij de badplaats San Miguel ligt een van de oudste grotten van Ibiza, Cova de Can Marcà. Er zijn stalagmieten, stalactieten en watervallen in de grot te bewonderen tijdens een 40 minuten duurde rondleiding. Helaas niet toegankelijk met kinderwagen of rolstoel.

Er zijn nog meer grotten en ook nog een bijzonder moerasgebied, Ses Feixes, op het eiland, maar wij gaan even langs het strand.

Sa Caleta

Is een bijzondere baai aan de zuidkant van Ibiza. Het heeft een fijn strand, maar je vindt hier ook de resten van de oudste nederzetting van de Feniciërs, meer dan 3000 jaar geleden, op een van de kliffen.

Cala Benirrãs

Het hippie strand in het noorden van Ibiza. Wat op zondag bij zonsondergang goed te merken is, want dan komen de ‘hippies’ samen om te dansen en te zingen. Benirrãs heeft een goed zandstrand met ondiep water en is omgeven door hoge kliffen. Bijzonder is de rotsformatie, wat tekenend is voor de baai: Cap Bernat of ‘the finger of god’. Ook leuk zijn de traditionele vissershutjes.

Cala Benirrãs

Cala Comte

Vanaf deze mooie rotsachtige baai heb je een prachtig uitzicht over kleine eilandjes, die voor de kust liggen. Cala Comte bestaat uit twee stranden, waar je heerlijk kunt zwemmen, snorkelen en genieten van een mooie zonsondergang.

Cala Xarraca

In het noorden van Ibiza ligt deze prachtige verborgen baai met helderblauw water en een mooie onderwaterwereld. Het strand is kiezel en heeft minder faciliteiten.

Cala Bassa

In het westen omgeven door platte rotsen en dennenbomen met helder turkooiskleurig water, erg ondiep. Het strand heeft superfijn, zacht wit zand, zoals je je voorstelt op een tropisch eiland.

Naast hoe leuk Ibiza is, willen wij in deze blog ook de toegankelijkheid laten zien.

Luchthaven

De luchthaven van Ibiza is zeer toegankelijk met een rolstoel door de aangepaste liften en toiletten. Wanneer je het tijdig aangeeft, is er ook gratis begeleiding.

Voor transfer vanaf de luchthaven kan een aangepaste taxi worden geregeld, ook zijn er hotels, die aangepaste transfer verzorgen.

Overnachting

Op het eiland zijn er diverse aangepaste overnachtingsmogelijkheden. Voor ieder wat wils.

Het is ook mogelijk om hulpmiddelen te huren. Houd wel rekening met de omgeving van je accommodatie. Zo is het oude gedeelte van Ibiza stad niet overal rolstoelvriendelijk en liggen sommige accommodaties op een helling.

Cruise Canarische Eilanden

Toegankelijk strand

Veel stranden op Ibiza zijn rolstoeltoegankelijk, zoals bijvoorbeeld Ses Salines, Cala Bassa en Benirrãs. Op de stranden van Es Canar zijn strandrolstoelen aanwezig. Mocht je op dagtrip naar Formentera gaan (de beste veerboten zijn rolstoelvriendelijk), dan zijn ook strandrolstoelen aanwezig op de stranden Es Arenal en Pujols.

Winkelen

Het oude gedeelte van Ibiza-stad en veel winkels zijn niet erg toegankelijk. Dit i.t.t. tot de winkelcentra en de meeste boulevards in de badplaatsen.

Uitgaan

De grote nachtclubs in Playa d’en Bossa en San Antonio zijn ruim en daarom redelijk goed te bezoeken met een rolstoel.

Musea

Tijd voor cultuur of een regenachtige dag leuk doorbrengen, dan is een bezoek aan een museum een goed idee. Volgende musea zijn rolstoeltoegankelijk.

Centre d’interpretació Madina Yabisa

In deze vroeger rechtbank leer je de geschiedenis van Ibiza, met nadruk op de Moorse periode, kennen.

MACE, museo de Arte Contemporé

Dit museum stelt hedendaagse kunst ten toon, maar heeft ook een tentoonstelling met oude opgravingen, die gedaan zijn op Ibiza.

Dit is een kleine greep van wat allemaal mogelijk is op Ibiza. Echt veel meer dan alleen feesten.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *