Januari, vakantiemaand

Voor veel mensen is de maand januari ‘zoek de zon op’, terwijl anderen zich liever in de sneeuw uitleven. Januari lijkt een saaie maand, maar heeft veel mogelijkheden. Voor de zon moet je wel wat verder, maar net buiten Europa is het al heel aangenaam.
Januari, vakantiemaand

Zoek de zon op

Wat verder is het natuurlijk warmer en meer zon, maar ook wat dichterbij huis zijn er mogelijkheden. Wat dacht u van de Canarische eilanden met gemiddeld temperatuur tot 21 graden? En dat gecombineerd met zo’n 6 uur zon per dag en maar 7 regendagen per maand, een heerlijke winterzonbestemming. Voor de nabije zonliefhebber is er ook nog het altijd zonnige Egypte met gemiddeld tot 24 graden, 8 uur zon en geen regendagen.

Januari vakantiemaand

Wij kunnen het ook wat verder op zoeken. Dan heb je natuurlijk ons Nederlandse stukje zon op de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao), waar het wel tot 30 graden wordt en de zee nog een heerlijke temperatuur van 27 graden heeft. En dat met 8 uur zon, een echte aanrader. Er zijn wel 5-10 dagen met regen, maar de temperatuur blijft uitstekend. Wilt u de kans op regen verminderen, dan zeggen wij: Thailand met 1 dag regen per maand en een temperatuur tot 32 graden en 1 uurtje langer zon. En ook een leuke zonbestemming, zonder tijdsverschil, is Zuid-Afrika. Daar zijn de seizoenen tegengesteld aan die van ons, dus daar begint nu lekker de zomer met temperaturen van 26 graden en 12 dagen zon.
Januari rolstoelvakantie

In de sneeuw

Januari is natuurlijk de maand van de sneeuw, overal wordt het wit en ben je geen wintersportfan, dan is het ook heerlijk om tochten (te voet of met arrenslee) te maken door dit sprookjeswonderland. Je hoeft er niet zover voor. Minder hoog en minder sneeuwzeker, maar heel leuk zijn de Belgische Ardennen of Winterberg in Duitsland. Voor de echte sneeuwliefhebber is het Tirol in Oostenrijk, Haute-Savoie in Frankrijk, maar ook de Dolomieten in Italië of de Zwitserse Alpen. En wanneer u het wat verder op wilt zoeken, denk dan aan Aspen, Mammoth Lakes of Vancouver in de Verenigde Staten en Canada.

Wat nog meer?

Ook nu kunt u het mooie noorderlicht gaan bekijken in IJsland en Scandinavië. Natuurlijk wel heel koud, maar minder dan u waarschijnlijk zult denken, zo is het rond het vriespunt in bijvoorbeeld Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Het zijn wel korte dagen en lange nachten, maar daardoor zelfs mogelijk om overdag het noorderlicht te zien. Het noorderlicht kunt u het beste zien rond de 65ste breedtegraad. Hierdoor is de kans om het noorderlicht goed te zien, het grootste in Lapland (noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland). Daar is het wel wat kouder dan in IJsland, namelijk overdag zo’n -8 graden en ’s nachts -25 graden.

Januari vakantiemaand

januari noorderlicht
En tenslotte weer de stedentrip. Minder sprankelend dan met de kerstversiering van vorige maand, maar wel leuk, zeker voor de shoppers door de sale. Een stedentrip kan altijd. Liever niet in de Nederlandse vrieskou, hoewel een droge koude winterdag met regelmatig een restaurantje voor een warme chocomelk ook heerlijk is, dan moet u het iets zuidelijker opzoeken. Zoals bijvoorbeeld Valencia, waar het in januari zonnig met zo’n 15 graden is. Heerlijk je zelf warm wandelen en dan al het moois van deze stad bekijken met natuurlijk regelmatig een drankje en een hapje. Zo zijn er in Zuid-Europa natuurlijk tal van leuke steden voor een citytrip. Wilt u het toch iets warmer, maar niet meteen naar de andere kant van de wereld, ook al is bijvoorbeeld Kaapstad een geweldig leuke stad 😊 Dan is een leuke zonnige stedentrip in januari Marrakech met tussen de 15-20 graden. Heerlijk een midweek of weekendje weg van de Nederlandse kou.
U ziet januari heeft heel veel te bieden om even te ontspannen en te ontsnappen aan de winterdip.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *