Een lange vliegreis

Lange vliegreis met de rolstoel

Morgen vertrekt onze Thailandreis. Heerlijk naar zon, strand en zee, maar wel 11 uur vliegen, een lange vliegreis dus. Gezien het tijdsverschil, in Thailand is het 6 uur later, is het misschien handig om een paar uurtjes te slapen. Maar hoe doet u dat?

Slapen in een vliegtuig is heel wat anders dan lekker in uw eigen bed. Sowieso kunt u niet comfortabel liggen, is er geen ongestoorde nachtrust en zult u niet zo lang slapen als een nachtje in uw eigen bed, maar met een paar tips kunt u wel uitrusten of misschien zelfs een paar uur slapen.

Een van de nadelen van een vliegtuig is vooral het lawaai, uiteraard de weinig beenruimte, maar ook is het vaak te warm of te koud. Voor dit laatste is het advies draag laagjes kleren, die u dan na gelang de temperatuur aan of uit kunt trekken. Trek ook gemakkelijke kleding aan. En neem een sjaal of iets dergelijks mee. Dit is lekker als het kou is, maar kan ook dienst doen als kussentje. Tegen het lawaai in het vliegtuig is weinig te doen, maar oordoppen of een noise cancelling hoofdtelefoon kan het wel wat dempen. Helaas hebben wij geen goed advies voor de beperkte beenruimte.

Lange vliegreis

Lange vliegreis

Lange vliegreis tips

Wilt u ongestoord zitten, dan is een raamplaats het beste plekje. Een andere tip is, zorg dat uw stoelriem gesloten is en dat dit goed zichtbaar is. Mocht er gevraagd worden de stoelriem te sluiten dan wordt u niet gestoord bij de controle hierop.

Nog wat tips om slaap te bevorderen: Drink geen alcohol of cafeïne. Misschien denkt u dat u van alcohol slaperig worden, maar alcohol geeft u lichaam energie, net als cafeïne, en dat houdt u wakker.

Vermijd licht. In het vliegtuig is altijd wel iets van licht aanwezig. Wanneer u het echt donker wilt hebben, neem dan een oogmasker mee.

Mocht u zelf muziek mee hebben, zet dan rustige, ontspannen muziek op. In combinatie met een oogmasker, sjaal als kussen of misschien een nekkussen heeft u zo meer kans op wat slaap en rust.

Een goed reis.

Wanner gaan we weer naar Thailand? Klik hier

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.