Noorse Fjorden

De allermooiste manier om de Fjorden te bekijken

En niet alleen de allermooiste manier, maar ook nog een relaxte manier, waarop dat gebeurt. Hoe goed klinkt het: Maar één keer uw koffer uitpakken en toch een hele rondreis maken!

Passenger terminal Amsterdam

U pakt uw bagage en de vakantie kan beginnen. Op naar Amsterdam, waar een enorm cruiseschip al ligt te wachten. De Passenger Terminal Amsterdam, dat opvallende glazengebouw aan het IJ, is echt groot, maar toch kan het het cruiseschip niet helemaal verbergen. Er heerst een opgewonden, uitgelaten sfeer. Iedereen is benieuwd wat de reis gaat brengen. De koffers worden op de begane grond van de terminal afgegeven en deze vindt u later weer terug in uw hut. Dan volgt de formaliteit: het inchecken en de paspoortcontrole. Bij de check-in krijgt u uw cruisecard. Deze card doet dienst als hutsleutel, identificatiebewijs om van en aan boord te gaan en als betaalmiddel. En dan nu op naar het schip.

Cruise met zorg, Noorse Fjorden
Nieuw Statendam

Wie denkt niet bij een cruiseschip aan Love Boat? In die tijd leek het een enorm schip, maar vergeleken met de Nieuw Statendam  (vanaf juni 2021 gaat zijn nieuwe zusje de Ryndam naar de Noorse Fjorden) is het een kleintje. Met zijn mogelijkheden voor ruim 2600 gasten is de Nieuw Statendam een gigantisch drijvend hotel, dat u van de ene mooie plek naar de andere brengt. Onderweg kunt u ongestoord genieten van alle geneugten, die de Koningsdam biedt, zowel op  culinair-  als entertainmentgebied en dit alles omgeven door een luxe elegantie.

Na een rondgang over een deel van het schip (voor het hele schip verkennen, is straks nog volop tijd) of een bezoek aan uw hut is het nu tijd om Amsterdam uit te zwaaien en gaat het via IJmuiden op weg naar de Noordzee. De reis begint nu echt.

Eidfjord

En nu op naar de Fjorden. Na een dag op zee, waar het schip kan worden verkend en kennis gemaakt worden met de grote variatie aan activiteiten, die er wordt geboden, wordt u ’s morgens wakker in de eerste fjord. Die is een adembenemend gezicht. U kijkt tegen een enorme berg aan, waar gisteren alleen maar zee was. Het is werkelijk waar onbeschrijfelijk mooi. Het schip ligt nu aan de kade, dus de mogelijkheid om aan land te gaan. Eidfjord, zowel de naam van het fjord als dorpje, waar het schip voor de kant ligt, is een en al natuurschoon. Dit is pas het begin, want de mooiste fjord moet nog komen. ’s Middags vaart het schip onder de Hardangerbrug (doorvaart van 55 meter) terug naar zee. Het is heel bijzonder om door de fjord te varen en ondertussen te genieten van weer een heerlijke maaltijd aan boord.           

Cruise met zorg, Noorse Fjorden
Ålesund

De volgende ochtend wordt u wakker in Ålesund, een van de belangrijkste visserijhavens van Noorwegen, gebouwd op drie eilanden met een centrum in de Jugendstil. Hier kunt u met een excursie de bergen in, vanwaar u uitzicht heeft op Ålesund en zijn fjord. Nu ziet u de fjord nu van de andere kant. Heel mooi, maar vanaf het water blijft het toch het indrukwekkendst. ’s Avonds laat gaat het op weg naar de beroemde Geirangerfjord. Hier wordt u wakkermidden tussen de imposante natuurschoon van Geiranger, een dorpje, dat leeft van het toerisme en waar het schip niet aan de kade aan. De gasten kunnen met tenderbootjes naar de wal worden gebracht. Een hele leuk, bijzondere ervaring, die door de inzet van de bemanning ook mogelijk is voor rolstoelgasten. Om 17.00 uur verlaat het schip zijn ankerplaats en vaart door de mooiste fjord van Noorwegen, volgens sommigen van de wereld, terug naar zee. Onderweg ziet u de ene na de andere waterval, met als pronkstuk de Syv Søstrene (de zeven gezusters). Bij iedere bocht, die de fjord maakt, ziet u weer een fantastisch mooi deel van de fjord. Het lijkt niet op te houden.

Noorse Fjorden, cruise met zorg
Cruise met begeleiding
Bergen

De tocht eindigt, wanneer u lekker ligt te slapen, in Bergen. Hier is weer de mogelijkheid om de bergen in te gaan. Op de Fløyen, een van de zeven bergen, waarop Bergen is gebouwd en waaraan het zijn naam dankt, heeft u weer een machtig uitzicht. Dit keer over Bergen met het kolossale cruiseschip als een speelgoedbootje in de haven. ’s Avonds na het diner wordt iedereen verrast door de chocoladeparade, waarbij alle koks hun chocoladedelicatessen tonen en uitdelen aan de gasten. Niet goed voor de lijn, maar wel ontzettend lekker. Nu nog een heerlijke ontspannen dag op zee en dan weer wakker worden in Amsterdam.

De reis zit er dan helaas weer op. Het smaakt, net als de chocolade, naar meer.

Voor de plaatsen die de cruise naar de Noorse Fjorden die u wil gaan maken, kijk bij onze reis. De plaatsen kunnen per cruise een beetje verschillen.

Voor onze volgende cruise naar de Noorse Fjorden: Klik hier

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *