November, vakantiemaand

Vakantie naar zon met rolstoel

De kachel gaat alweer een beetje aan. Er zijn nog best lekkere zonnige dagen, maar de kou komt al in de lucht en volgende maand is het november, veel herfst en bijna winter. Heerlijk uitwaaien aan zee of door het bos dwalen tussen de felgekleurde bladeren hebben wij al volop gedaan. De bomen zijn straks bijna leeg gewaaid en het wordt grijs en koud! Voor veel mensen tijd om de zon op te zoeken.

Maar waar gaan wij dan heen?

Op zoek naar de zon!

Thailand in november is bij uitstek een mooie bestemming. Het regenseizoen is dan officieel voorbij en de zon is er weer volop. De temperaturen zijn tussen de 20 en 30 graden. Een heerlijke tijd om te gaan. Let wel: de eilanden aan de kant van Koh Samui zijn in november nog niet lekker, dan is het daar nog zeker 2 maanden regenachtig, maar Bangkok en omgeving, zoals Hua Hin, is perfect om in november te bezoeken.   Onze vakantie naar Hua Hin staat hier!   en Aangepaste accommodaties inThailand vindt u hier!

Natuurlijk mag Bonaire ook niet ontbreken. Zon, zee, strand en Nederlands. In november is het hier gemiddeld 28 graden. Het is wel wat natter met zo’n 100 mm neerslag per maand, maar dat lijkt echt niet op een regenseizoen. Het regent vaak ’s morgens vroeg of in de vroege of late avond met korte, hevige en vaak plaatselijke buien. Aangepaste accommodaties in Bonaire vindt u hier!  en onze blog over Bonaire staat hier!

November, vakantiemaand

Canarische eilanden is ook een favoriete zonbestemming en wat minder ver vliegen. Door het zeeklimaat is het weer mild met zo’n 22 graden en ook het water heeft dan nog een aangename 24 graden. Het warmste Canarisch eiland is Lanzarote. Dit komt door de ligging aan de warme luchtstroom, die van het vasteland van Noord-Afrika komt. Aangepaste accommodaties op de Canarische eilanden vindt u hier!

Rolstoel vakantie aangepaste accommodatie

Maar Zuid-Europa is in november ook nog heel lekker. We kennen natuurlijk allemaal Zuid-Spanje als winterzonvakantie. Heerlijk overwinteren en november is dan ook lekker voor een vakantie naar de zon. Aan de Costa del Sol is het in november nog rond de 19 graden. Ook leuk in november is natuurlijk het naastgelegen Algarve, waar het ook nog vaak 18 graden is. Een leuke maand voor vakantie, misschien niet om te zwemmen, maar heerlijk om te wandelen, te golfen. Aangepaste accommodaties aan de Costa del Sol vindt u hier!

Uiteraard is Griekenland ook een goede novembervakantiebestemming. Zeker de zuidelijke eilanden, zoals Kreta, Rhodos en Karpathos, maar bovenal Kos. Daar is het in november nog 24 graden met 8 zonuren per dag. Dit komt, omdat er op Kos een stuk minder neerslag valt dan op de andere eilanden. Ook een leuke bestemming, waar niet iedereen meteen aan denkt, is Malta. Het is hier in november nog rond de 20 graden. Wel meer kans op regen. Onze vakantie naar Kreta staat hier!  en Aangepaste accommodaties in Griekenland vindt u hier!

Iets anders dan de zon!

November is ook een goede maand voor een stedentrip. Mocht je hierbij het vooruitzicht krijgen van verregende straten, dan moet je het iets verder op zoeken.

Zuid-Europa

Ook nu gaan wij weer naar het zuiden, naar bijvoorbeeld Athene, waar het in november nog gemiddeld 18 graden is. Maar er liggen ook nog heel veel leuke steden in Zuid-Spanje, zoals Malaga, Valencia of Sevilla. Er zijn hier tal van mogelijkheden.

Ook de Italiaanse steden hebben in november nog veel leuks met goed weer te bieden, zoals Bologna, Rome of Palermo (Sicilië hoort eigenlijk ook bij ons lijst van novembervakantie-bestemmingen in Zuid-Europa).

Rolstoel vriendelijke vakantie

Natuurlijk kan je het ook verderop zoeken, zoals Marrakech of Dubai. Dan is er zeker zon.

Veel plezier bij het bedenken van uw vakantieplannen, misschien wel voor november. Moet het nodig zijn, dan denken wij graag met u mee.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *