Online vakantiegids

Onze online vakanties

Lees mee in onze online vakanties

A tot Z reizen brengt u graag overal ter wereld, in tijden als deze waarin wij dat fysiek niet waar kunnen maken lossen wij dat op deze manier op. Vind uw droombestemming of leer meer over de bestemmingen die al bekend voor u zijn in onze online vakanties

Van Cadzand naar Callantsoog deel 2

Vandaag gaan wij verder op weg naar Callantsoog en laten Den Haag met Kijkduin, Scheveningen en Wassenaarse slag achter ons.

Noordwijk

Is de eerste badplaats, die wij na Den Haag aandoen.

Lees verder

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Van Cadzand naar Callantsoog deel 1

Na ons afgelopen bezoekje aan de Veluwe is deze keer het strand aan de beurt. Wij starten in Cadzand en hopen na 2 blogs in Callantsoog aan te komen.

Langs de Nederlandse kust

We gaan van zuid naar noord, de kust van de Waddeneilanden nemen wij in een aparte blog onder de loep, en beginnen met de zuidelijkste badplaats van Nederland: Cadzand.

Lees verder

De Veluwe

Nu de Coronadruk wat minder wordt, gaan we toch weer een beetje dromen van een vakantie. Wij dromen graag mee, maar houden het wel dichtbij huis: Lekker weg in eigen land! De eer is aan de Veluwe. Dit grote beschermde natuurgebied met 4 leden (bever, edelhert, ree en everzwijn) van de Nederlandse big five, dat wij in onze eerdere blog (Laat de Veluwe u verrassen) hebben beschreven, heeft veel meer te bieden dan natuur.

Lees verder

Veluwe bos, vakantie met zorg
Tallinn, cruise Oostzee met de rolstoel

Tallinn

Valallinn (de oude binnenstad van Tallinn) staat op de Unesco werelderfgoedlijst door zijn prachtige Middeleeuwse binnenstad. De beste manier om deze schattige stad te verkennen is te voet. Je beleeft dan nog beter de sfeer van de Middeleeuwen. Je wandelt door kronkelige straatjes met scheve huisjes. Een zo’n leuk straatje is Katariina käik, waarin diverse handnijverheidwinkels zijn gevestigd. Aan het einde van Katariina käik begint de stadsmuur. De stadsmuur is ca. 2 kilometer lang en geeft een mooi uitzicht op Tallinn.

Lees verder

Helsinki

Hoofdstad van Finland, het land van de duizend meren. Zo dan weten we meteen waar we zijn. Finland is beroemd om zijn natuurschoon en dat zullen wij zeker in een van onze blogs gaan beschrijven, maar nu eerst Helsinki. Niet zo’n bekende stad, maar zeker een bezoek waard. Wanneer u een cruise door de Oostzee maakt, is het een van de aanleghavens, ga zeker van boord.

Lees verder

Uspenski, Helsinki cruise met nederlands sprekende begeleiding
oostende, België, gehandicaptenvakantie

De Belgische kust

Vandaag gaan wij naar de Belgische kust. Het Belgische strand begint bij het Zwin, waar de Nederlandse kust eindigt en loopt door tot de Franse Opaalkust bij Duinkerken.

België heeft een ca.70 kilometerlange kust met, net als in Nederland brede zandstranden (tot 500 meter) en daarachter een brede duinengordel (tot 2,5 kilometer). Het strand is dus eigenlijk net als in Nederland. Het is echter meer verstedelijkt dan bij ons.

Lees verder

Den Haag

Wij gaan op bezoek in de stad, waar onze regering zetelt en onze koning woont, Den Haag oftewel ’s-Gravenhage. Wist u dat Den Haag pas vanaf het begin van de 17e eeuw officieel de naam ’s-Gravenhage ging gebruiken, omdat dit deftiger klonk? In de volksmond bleef de oude naam Den Haag gewoon bestaan en wordt nu ook veel meer gebruikt, ook omdat het beter past bij de internationale naam The Hague.

Lees verder

Mauritshuis, Den Haag, Vakantie met zorg
Geiranger, cruise met zorg

Geiranger

Wat is er te doen in Geiranger?

Geiranger is een dorpje in Noorwegen en ligt aan de Geirangerfjord. De Geirangerfjord wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste fjorden ter wereld, dus het is niet verwonderlijk dat het een van de meest populaire toeristische attracties in Noorwegen is. Wist u dat Disney de fjord als inspiratiebron gebruikte voor het fictieve koninkrijk Arendelle in de film Frozen?

Lees verder

Lissabon

Leuke stad, maar door zijn ligging op zeven heuvels niet altijd even toegankelijk voor mensen met een beperking. Toch zijn er heel veel leuke plekken wel toegankelijk. In deze online vakantie nemen wij u mee door Lissabon met zijn schilderachtige smalle straatjes, maar ook grote pleinen en veel leuke plekjes.

In deze blog bezoeken wij de bekendste en mooiste bezienswaardigheden van de ‘witte stad’. Deze bijnaam heeft Lissabon te danken aan de vele witte huizen op de heuvels aan de Taag.

Lees verder

Lissabon, begeleide reizen
Nyhavn, Kopenhagen cruise met begeleiding

Kopenhagen

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken en de stad met de kleine zeemeermin. Dat zijn de dingen, die de meeste mensen wel weten, maar wist u dat Kopenhagen de gezelligste hoofdstad van Noord-Europa is en heel veelzijdig? Wij nemen u in deze blog mee om Kopenhagen te leren kennen. Kopenhagen kan je op diverse manieren ontdekken, waarbij wandelen een leuke optie is, omdat de stad vlak is en veel te bieden heeft.

Wanneer u de Oostzeecruise maakt, legt u met de Nieuw Statendam aan bij de Ocean Quay.

Lees verder

Sint Petersburg

Sint Petersburg werd op 27 mei 1703 door Peter de Grote gesticht. De stad is niet naar hem vernoemd, zoals veel mensen denken, maar naar apostel Petrus (beschermheilige van de stad). De stad moest Novgorod, ooit gesticht door Ivan de Verschrikkelijke, maar nu bijna geheel verlaten, vervangen als “venster op het Westen”. Sint Petersburg ligt aan de Neva en geeft als haven via de Baltische zee toegang tot het Westen. Dit betekende een einde aan het isolement van Rusland. Peter de Grote maakte van de stad een moderne westerse stad met grachten, net als Amsterdam, waar Peter de Grote enige tijd verbleef.

Lees verder

Sint petersburg alexander-nevsky-cathedral
Ericeira, vakantie met begeleiding

Ericeira

Ericeira ligt aan deze Costa ten noordoosten van Lissabon. Het is één van de populairste surfdorpen van Portugal, maar heeft veel meer dan alleen goede surfmogelijkheden.

Het is een lief dorpje met smalle straatjes, kleine witte met blauwe huisjes. Het is gebouwd op een klif, waardoor overal uitzicht op zee is. Ericeira heeft enkele leuke kleine bezienswaardigheden, zoals de kerk Sao Pedro, vernoemd naar de apostel Petrus, met mooie azulejos. Azulejos zijn de keramieken siertegels, die men veel ziet in Portugal en Spanje. Ook een leuk idee als souvenir.

Lees verder

Gran Canaria

Wat is er heerlijker dan op een druilerige dag in Nederland in het vliegtuig te stappen en dan 4,5 uur later in de zon uit te stappen op dit leuke eiland?

Bij Gran Canaria denken velen aan strand en feesten, maar Gran Canaria heeft veel meer te bieden.  Natuurlijk heb je het beroemde strand van Playa del Inglés met een lengte van 2,7 km. Door het milde klimaat op Gran Canaria is het hier het hele jaar door gezellig druk. En op Paseo Marítimo, de beroemde 2 km lange boulevard, is ook volop vermaak. Kortom een goede plek om strand en winkelen te combineren. Dit is het gangbare beeld van Gran Canaria, maar er is meer.

Lees verder

Gran Canaria tijdens begeleide reizen van A tot Z reizen

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *