Onze top 5 Stad en Strand

Barcelona tijdens een vakantie met zorg

1.Barcelona

Barcelona is de eerste stad van onze top 5 stad en strand waaraan wij denken. Een geweldige stad, waar je heerlijk kunt genieten van de architectuur van Gaudí. Daarnaast kun je ook een dagje naar het strand of aan het eind van een dag cultuur lekker gaan  eten en uitgaan langs het strand van La Barceloneta. Deze wijk grenst aan de haven en heeft een boulevard, waar je gezellig kunt wandelen en een terrasje kunt pikken.

2. Athene

Athene de nummer twee van onze top 5 stad met strand. Een stad vol oud-Griekse bouwwerken, zoals het Parthenon, de Akropolis en nog heel veel meer. Bezoek zeker ook de leuke volkswijk Pláka met zijn vele restaurantjes. Wanneer je de stad zat bent, dan ben je met de tram in een half uurtje aan zee. Ook ben je vanuit de haven van Athene, Piraeus, zo bij een van de vele Griekse eilandjes.

Athene, begeleide vakantie
Top 5 stad en strand vakantie met begeleiding
3. Catania

Deze Siciliaanse stad aan de Ionische zee is natuurlijk een heerlijke strandbestemming, maar heeft veel meer te bieden. Naast leuke winkels, lekkere restaurants ook mooie bouwwerken en natuurlijk de beroemde vulkaan Etna.

4. Lissabon

De volgende van onze top 5 stad en strand is de Portugese hoofdstad. Portugal heeft heel veel te bieden. Bijvoorbeeld: historische trams. De stad heeft veel hoogteverschillen. Een leuke manier om naar boven te gaan, is met de lift (gebouwd door ir. Eiffel) in de wijk Baixa. En met de bus ben je in een half uur aan het strand.

Top 5 stad en strand
Stedentrip
Dubrovnik, vakantie met zorg en begeleiding
5. Dubrovnik

De stad, waarvan het gehele oude centrum op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, heeft ontzettend veel moois te bieden, maar is ook een goede strandbestemming. Het strand Banje ligt op loopafstand van de het oude centrum.

Eigenlijk is deze Top 5 stad en strand tekort. Zo heeft Spanje bijvoorbeeld ook nog Málaga en Valencia, Portugal nog Porto, maar heb je in Frankrijk ook nog Nice en Marseille. En wat dacht je van Italië? Er is onvoorstelbaar veel mogelijkheden. Velen hiervan zul je nog langs zien komen in onze blogs.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *