Riviercruise met rollator

Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of iemand die graag nieuwe avonturen ontdekt, riviercruises bieden een unieke en betoverende manier om de wereld te verkennen. Terwijl zeecruises steeds populairder worden, bieden riviercruises vaak een intiemere en rustigere manier om enkele van ’s werelds meest prachtige bestemmingen te verkennen.

Zijn riviercruises toegankelijk?

Helaas zijn de meeste schepen niet rolstoeltoegankelijk en mag je ook zelden je rollator aan boord gebruiken.
Als je jouw rolstoel of rollator ook nodig hebt op een schip, dan zijn er nu in Nederland maar 2 schepen waarop dat is toegestaan:

  • De Prins Willem Alexander

    Het speciaal ingerichte vakantieschip voert je door de pittoreske waterwegen van Nederland, België en Duitsland. Wat deze organisatie onderscheidt, is hun toewijding aan gasten met beperkte mobiliteit, zoals rolstoelgebruikers en mensen die een rollator nodig hebben.

    Het schip is uitgerust om tegemoet te komen aan diverse behoeften, inclusief zorgvragen en fysieke en/of verstandelijke handicaps. Tijdens de cruise staat een vriendelijke team klaar om jouw cruise tot een onvergetelijke ervaring te maken.

  • De Zonnebloem
    De Zonnebloem biedt speciale vaarvakanties voor volwassenen van 18 jaar en ouder die afhankelijk zijn van verpleegkundige zorg, persoonlijke verzorging, of zich in een rolstoel bevinden. De cruises varen door Nederland en Duitsland
1. Riviercruise rolstoel

Bij alle andere aanbieders, mag soms, op aanvraag, wel je rolstoel of rollator mee, maar mag je hem aan boord niet gebruiken.

Deze schepen zijn verder niet allemaal volledig toegankelijk. Dus informeer voordat je gaat boeken goed of het schip wel bij jouw wensen past.

Voor alle informatie over zeecruises: Toegankelijk cruise

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):