Rovaniemi

Rovaniemi, Kerstvakantie

Rovaniemi,

de ultieme bestemming voor de doorgewinterde kerstliefhebber, want wie heeft daar als kind niet van gedroomd? Een bezoekje aan de kerstman!

Rovaniemi, Kerst

Een bezoekje aan Rovamieni moet je eigenlijk niet in december maken, want dan is de beste man niet thuis. Verder is hij het hele jaar thuis en iedere dag te bezoeken tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Santa Claus Village is goed te bereiken, want het ligt maar 5 minuten rijden vanaf het vliegveld van Rovaniemi, dat het hele jaar door versierd is alsof het altijd kerst is.

Met een bezoek aan de kerstman kom je in de poolcirkel. Dit wordt ook duidelijk aangegeven door een witte lijn met grote letters: Arctic Circle.

Het bezoek aan de kerstman is gratis, maar er mogen geen foto’s worden gemaakt. Er worden wel foto’s gemaakt, die je kunt kopen. Er komen jaarlijks zo’n half miljoen bezoekers.

Na een babbeltje met de kerstman op naar het postkantoor van Rovamieni. Hier komen alle brieven aan, die aan de kerstman worden gestuurd.
Het is leuk om vanaf dit postkantoor een kaartje naar huis te sturen met een officiële stempel van de kerstman.

Santa Claus
Santa Claus ’Main Post Office
Tähtikuja 1
96930 Arctic Circle
Finland

Wintervakantie

Natuurlijk gaan we ook even op bezoek bij Rudolf en zijn mede-rendieren. In de zomer doen ze het rustig aan, maar in de winter zijn er ritjes mogelijk. Kleed je wel warm aan, want het kan heel koud zijn in Lapland, tot wel -30 graden.

Wanneer je niet genoeg kan krijgen van Santa Claus Village, is er ook een mogelijkheid om te overnachten, bijvoorbeeld in een glazen iglo.

Nog even een kort stukje geschiedenis:
Sinds 2010 is Rovaniemi de officiële verblijfplaats van de kerstman. Oorspronkelijk woonde hij in Korvatunturi, voordat hij verhuisde naar de hoofdstad van Lapland.

In de Tweede Wereldoorlog is Rovaniemi bijna helemaal verwoest. De vrouw van president Franklin Roosevelt, destijds president van de Verenigde Staten, kwam 5 jaar na de verwoesting kijken bij de heropbouw. Zij wilde toen ook de poolcirkel bezoeken. 8 km ten noorden van Rovaniemi werd toen daarvoor een hut gebouwd, waar Santa Claus Village nu staat. De oorspronkelijke hut staat er nog, naast het postkantoor.

Onze top 10 van Kerstvakanties kunt u hier lezen.

December vakantie

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *