Samos

Samos

Samos, begeleide reizen

Samos

Samos, Griekenland, begeleide reis

Een vakantie voor de zonaanbidders, cultuurliefhebbers en fotograven.

 Samos is een eiland in het Oosten van de Egeïsche zee. Het is een groen eiland met mooie zand- en kiezelstranden en pittoreske traditionele dorpen. Samos heeft een rijke geschiedenis en cultuur, zeer interessante opgravingen, fascinerende grotten, talrijke wandelroutes maar bovenal zeer vriendelijke bewoners. Echt een vakantieplek voor iedereen.

Wat is er zoal te doen op Samos?

Samos-stad

De hoofdstad van het eiland, waar onder andere twee musea zijn te bezichtigen: Het archeologisch museum en het wijnmuseum.

Samos stad is grotendeels tegen de hellingen van een heuvel gebouwd. Je hier ziet zijn veel mooie kerken, grote en kleine pleinen en veel neoklassieke gebouwen. En hier bevindt zich ook de grootste haven van het eiland. Een wandeling door de steegjes, waar verschillende traditionele huizen staan, is zeker een aanrader.

Pythagorion

Pythagorion ligt in het zuidoosten van het eiland. Deze plaats is vernoemd naar de Griekse filosoof Pythagoras ( van de stelling van Pythagoras: In een rechthoekige driehoek is de som van de kwadraten van de lengtes van de rechthoekszijden gelijk aan het kwadraat van de lengte van de schuine zijde.) Deze stad heeft de oudste haven in de Middellandse zee.

Er zijn vele bezienswaardigheden in deze stad, zoalshet klooster van Panagia Spiliani. Dit klooster is bijzonder, omdat het in een grot is gebouwd op een heuvel. Alleen al het uitzicht vanaf deze plek is de moeite waard.

Ireon

Ten westen van Pythagorion ligt de meest belangrijke archeologische opgraving van Samos: het Ireon. Volgens de verhalen zou Godin Hera geboren zijn aan de oevers van de rivier Imvrasos. De tempel van Hera zoude grootste tempel van Griekenland zijn geweest met 155 pilaren. Deze tempel is rond 530 v.Chr. gebouwd. Vandaag de dag is die ene gigantische pilaar overgebleven, welke aangeeft hoe kolossaal die tempel geweest moet zijn.

Uiteraard zijn er nog veel meer bezienswaardigheden en prachtige dorpen om te bezoeken, het is dan ook zeker de moeite waard om ter plekke een auto te huren en het eiland te verkennen.

Samos, Griekenland, a tot z reizen

Samos

Samos, begeleide reis

Nieuwsgierig wanneer onze volgende reis naar Samos is? Klik hier!

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.