Hoera, wij hebben het SGR-certificaat behaald!

Waarom is dat goed? Wat houdt het in? En wat heb ik daaraan?

Dit zijn misschien de vragen, die bij u opkomen wanneer u bovenstaand bericht leest.
Allereerst is het natuurlijk goed nieuws voor ons, maar ook voor u. Het SGR biedt u namelijk garantie.

SGR

voluit Stichting Garantiefonds Reisgelden is, zoals de naam al zegt, een garantiefonds, die u beschermt tegen een faillissement van reisaanbieders. Mocht A tot Z reizen onverhoopt failliet gaan, dan wordt u beschermd door de SGR, de bekendste garantiefonds in Nederland.

Wat doet een garantiefonds?

A tot Z reizen is verplicht zich te verzekeren tegen financieel onvermogen. Dit kan via een verzekering of aansluiten bij een garantiefonds. De verzekering of het garantiefonds staat garant voor de deels of volledig betaalde reissom. Wij hebben voor de SGR gekozen, omdat deze voor veel reizigers al een vertrouwd begrip is. Mocht A tot Z reizen in financiële problemen komen, dan neemt de SGR het over.

Hoe werkt een garantiefonds?

Zoals al gemeld, neemt het garantiefonds het over wanneer wij het financieel niet redden. Wanneer dit gebeurd voor u op reis bent, dan krijgt u het vooruitbetaalde reisgeld terug. Bent u al op reis, dan zorgt het garantiefonds er voor, dat u uw reis kunt afmaken. Uw verblijf en terugreis worden dan vanuit het fonds betaald.

De garantie geldt voor onze standaardreizen, maar ook voor de reizen op maat. Het geldt tevens voor losse onderdelen, zoals de via ons gehuurde vakantieaccommodatie, autohuur of gekochte bus-, trein- en/of ferry-ticket. Losse vliegtickets vallen helaas niet onder deze regeling.

Wat kost het mij?

Wanneer u een reis (of reisonderdeel) bij een reisaanbieder met SGR-certificaat koopt, kost u dat 5 euro per persoon. 

Door A tot Z reizen en SGR onbezorgd op reis

SGR, rolstoelvakantie

Schijf je in voor onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *