Casablanca

Cruise schepen meren aan in de industriële haven van Casablanca, de grootste stad van Marokko en de belangrijkste haven van het land. Ondanks dat Rabat de officiële hoofdstad is, is Casablanca het economische en culturele centrum waar Marokkanen naartoe trekken om hun dromen waar te maken. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot vóór de Romeinse tijd, maar het was vooral tijdens de Franse koloniale periode dat Casablanca tot bloei kwam. De moderne stad, die als eerste ter wereld werd opgezet met behulp van luchtfoto’s, werd al snel beroemd dankzij de Hollywood-klassieker die naar haar vernoemd is.

Een hoogtepunt van Casablanca is de indrukwekkende Hassan II-moskee, die traditionele Marokkaanse architectuur combineert met moderne technologie. Terwijl trams langs prachtige Art Deco-gebouwen rijden, biedt de stad ook ultramoderne winkelcentra en prachtige stadsstranden.

Vanwege de centrale ligging aan de Atlantische kust is Casablanca een perfecte uitvalsbasis voor dagtochten naar de historische keizersteden Marrakesh en Rabat. Vergeet niet te genieten van een shotje Marokkaanse espresso in een gezellig straatcafé en laat de charme van de stad op u inwerken.

Als je naar het centrum van Casablanca wilt, heb je verschillende opties. Je kunt gebruik maken van shuttlebussen of een taxi nemen.  Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je er ook voor kiezen om ongeveer anderhalve kilometer naar het centrum te lopen, hoewel je dan door een industrieel gebied zult gaan.

Wat is er zoal te doen in Casablanca:

  1. Met een bus naar de markt
  2. De stad Rabat bezoeken. Ongeveer 1,5 uur rijden.

Mogelijke excursies in Bergen:

Rondleiding door Casablanca  (€74,99)

Verken het bruisende culturele landschap van Casablanca tijdens een boeiende tour langs zijn iconische bezienswaardigheden. Begin je avontuur door de grootsheid van de Hassan II-moskee te bewonderen, een prachtig modern wonder aan de kust. Laat je verbazen door de verfijnde details en het adembenemende ontwerp.

Stap vervolgens binnen in de wereld van klassieke cinema bij “Rick’s Café”, een betoverende locatie geïnspireerd op de legendarische film “Casablanca”. Proef de heerlijke Marokkaanse gerechten en geniet van de nostalgische sfeer die er hangt.

Maak daarna een wandeling door de levendige steegjes van de oude medina, gevuld met kleuren en bruisende markten. Laat je onderdompelen in de bezienswaardigheden en geuren van het lokale leven.

Ontdek de historische wijk Habous, waar Marokkaanse en Franse invloeden harmonieus samenkomen. Bewonder de unieke architectuur en traditionele charme van deze buurt.

Breng een bezoek aan de prachtige Notre Dame de Lourdes-kerk, een symbool van eenheid en religieuze diversiteit in de stad. Waardeer het prachtige ontwerp en de vredige sfeer die er heerst.

Neem even de tijd om tot rust te komen in het serene Arab League Park, een groene oase in het hart van de stad. Geniet van de stilte en de natuurlijke schoonheid om je heen.

Ervaar de levendige atmosfeer op het Mohammed V-plein, een bruisend knooppunt dat de dynamiek van de stad weerspiegelt. Bekijk de lokale bevolking in hun element en laat je meeslepen door de energie van de plek.

Tot slot, omarm de internationale flair van het United Nations Square, een smeltkroes van culturen en verbindingen. Maak kennis met de diversiteit die de stad te bieden heeft en laat je betoveren door zijn charme.

De tour duurt ongeveer 4 uur 

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):