Stavanger

Stavanger is een snelgroeiende havenstad in Europa en behoort tot de top drie van Noorse cruisehavens. Het is een geliefde bestemming in Noorwegen vanwege zijn charme en aantrekkelijke omgeving.

Hoewel Stavanger niet de grootste stad is, trekt het toch veel bezoekers. De stad is compact en gezellig, met het oude Stavanger aan de westkant en levendige winkelstraten in het oosten. Langs de haven vind je historische pakhuizen die zijn omgebouwd tot restaurants, wat een unieke sfeer creëert.

Belangrijke attracties, zoals het Canning and Petroleum Museum, zijn gemakkelijk te voet bereikbaar vanuit het havengebied. Stavanger biedt een mix van maritieme geschiedenis, cultuur en culinaire ervaringen, waardoor het een ideale stop is voor reizigers die Noorwegen verkennen.

Wat is er zoal te doen in Stavanger:

  1. De oude binnenstad, een van de meest pittoreske gebieden van de stad met zijn houten huizen
  2. Petroleum museum, innovatief museum met een levendige mix van geschiedenis en technologie\
  3. Domkerk van Stavanger, eeuwenoude kathedraal uit de 12e eeuw
  4. Sverd i fjell, bijzonder herdenkingsmonument uit 1983 ter herdenking van de Slag om Hafrsfjrod in 872
  5. Preekstoelrots, iconische klif met indrukwekkend uitzicht
  6. Lysefjord, dramatische kloof van 37 kilometer in de bergen 
  •  

Cruiseterminal informatie

De afstand van de cruisehaven tot het centrum is 300 meter. 

Adres van de cruiseterminal:
Strandkaien 46
4005 Stavanger, Noorwegen

Mogelijke excursies in Stavanger:

Wandeling met gids naar de o.a. de Preekstoelrots  (€139,99)

Ontdek de adembenemende natuur tijdens een begeleide wandeling naar de Preekstoelrots, een van de meest betoverende trektochten in Noorwegen.

Je avontuur begint met een handige ophaalservice vanuit Stavanger. Na een schilderachtige rit van 40 minuten door ’s werelds langste en diepste onderwatertunnel, arriveer je bij het basiskamp. Hier zal je lokale gids je informeren over het pad, de te verwachten omstandigheden en handige tips voor een onvergetelijke dag vol ontdekkingen.

Geniet van een ontspannen wandeltempo waardoor je voldoende tijd hebt om je uitrusting aan te passen, te pauzeren en te genieten van snacks, terwijl je onderweg prachtige foto’s maakt.

Na ongeveer 2,5 uur wandelen, bereik je de indrukwekkende klif van de Preekstoelrots, die zich majestueus 604 meter boven de zee verheft. Laat je betoveren door het adembenemende uitzicht op Lysefjorden, ver onder je.

Laat jezelf onderdompelen in de pracht van de natuur en herlaad je zintuigen. Als de omstandigheden het toelaten, kun je op de terugweg naar de auto een verborgen pad verkennen voor een nog uniekere ervaring. Relax in de auto op de terugweg naar Stavanger, waar je weer wordt afgezet bij je accommodatie.

Ervaar de ongerepte schoonheid van de natuur zonder ingewikkelde terminologieën, en geniet van elk moment van deze onvergetelijke tocht.

De tour duurt ongeveer 8 uur 

Stavanger
Stavanger, preekstoelrots

Hop-on-hop-off-bustour (€ 41,99)

Ontdek Stavanger en laat je betoveren door haar adembenemende landschap met majestueuze fjorden, imposante bergen en schilderachtige witte stranden. Deze stad ademt geschiedenis, met een rijk erfgoed dat tot leven komt in haar vele musea. Als de trotse olie- en energiehoofdstad van Europa, heeft Stavanger een unieke allure die haar bezoekers betovert.

Start je ontdekkingsreis bij de Strandkaien Cruise Terminal voor een onvergetelijke ervaring. Vervolg je reis naar het Tourist Information Station, waar je kunt uitstappen voor een korte wandeling naar de prachtige Stavanger kathedraal. Deze architectonische schat is een van de juwelen van de stad, zowel van buiten als van binnen. Een hoogtepunt van je tour is ongetwijfeld het Petroleum Museum, gelegen aan de pittoreske haven van Stavanger. Met zijn unieke architectuur en fascinerende geschiedenis is dit museum een niet te missen attractie.

Als je meer geïnteresseerd bent in natuur- en cultuurgeschiedenis, dan is een bezoek aan het Stavanger Museum bij halte 7 een aanrader. Voor kunstliefhebbers is er ook een museum te vinden bij halte 9, met een indrukwekkende collectie van meer dan 2600 kunstwerken. Vergeet ook niet halte 10 te bezoeken – het Koninklijk Paleis Ledaal, de officiële residentie van de Noorse koning. Vanaf het bovendek van de tourbussen kun je prachtige foto’s maken van dit iconische gebouw.

Tijdens je reis naar deze bijzondere bestemmingen word je begeleid door informatief commentaar aan boord, beschikbaar in maar liefst 8 verschillende talen. Bovendien kun je genieten van gratis WiFi tijdens de rit.

Hieronder vind je een overzicht van de tourstops:

• Strandkaien Cruise Terminal. • Tourist Information en de Stavanger kathedraal. • Petroleum Museum. • Victoria Hotel. • Petroleum Museum. • Tourist Information en de Stavanger kathedraal. • Stavanger Museum. • Archeologisch Museum. • Stavanger Kunstmuseum. • Koninklijk Paleis Ledaal. • Strandkaien Cruise Terminal.

Met deze uitgebreide tour ontdek je Stavanger op een boeiende en onvergetelijke manier

Wil je een va deze excursies gaan maken? Zoek je een andere excursie? Of wil je een reisbegeleider mee die Nederlands praat? Neem dan contact met ons op.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):