Hoe kies ik de perfecte cruisebestemming? 6 handige tips

Een cruise uitkiezen lijkt soms een bijna onmogelijke taak, omdat er zoveel factoren zijn om te overwegen: waar wil je heen, welke cruisemaatschappij te kiezen, welke hut te boeken, enzovoort. Hoe kies ik de perfecte cruisebestemming? Hier onder onze 6 handige tips:

rolstoelvakantie
  1. Bestemming: waar wil je naartoe?

De bestemming van jouw cruise is waarschijnlijk de belangrijkste factor bij het kiezen van een perfecte cruisebestemming. Ga je voor ruige natuur en oude steden? Dan is een cruise naar de Noorse Fjorden zeker een aanrader. Ben je geïnteresseerd in cultuur en geschiedenis? Denk dan eens aan een cruise naar de Middellandse Zee of de Oostzee. Wil je tropische eilanden en stranden verkennen? Dan zijn de Caribische eilanden of de Bahama’s wellicht een goede keus. Of misschien wil je liever een riviercruise maken door Europa?

2. Duur: hoe lang wil je cruisen?

Het is belangrijk om rekening te houden met de duur van de cruise.  Cruises variëren van een paar dagen tot enkele weken (of zelfs maanden).  Als je maar een paar dagen beschikbaar hebt, dan is het wellicht beter om te kiezen voor een korte cruise die vertrekt vanuit Nederland. Als je echter meer tijd hebt, dan kun je overwegen om een langere cruise te maken naar verre bestemmingen, zoals Australië of Nieuw-Zeeland. Bedenk hoeveel tijd je beschikbaar hebt en hoeveel tijd je wilt besteden aan het cruisen.

3. Het weer

Het is ook belangrijk om zoveel mogelijk rekening te houden met het weer. Sommige bestemmingen zijn beter geschikt voor bepaalde seizoenen. Bijvoorbeeld, de Caribische eilanden zijn ideaal voor een cruise in de wintermaanden, terwijl de Middellandse Zee beter geschikt is voor een cruise in de zomer.

Hut tijdens cruise met rolstoel

4. Hut: welk type hut wil je?

Cruiseschepen hebben verschillende soorten hutten, van binnenhutten tot suites. Bedenk welke huttype het beste bij jouw past. Meer info om het kiezen van de juiste hut makkelijker te maken, vind je hier: Cruise met A tot Z reizen

5. Budget: hoeveel wil je uitgeven?

Bedenk hoeveel je bereid bent uit te geven en zoek naar een cruise die binnen jouw budget past. Cruises variëren sterk in prijs, afhankelijk van de bestemming, de duur, de cruisemaatschappij en welke hut je wil boeken. Bepaal hoeveel je bereid bent uit te geven en zoek naar een cruise die binnen dat budget past. Hou rekening met alle kosten, zoals vliegtickets, als je niet vanuit Nederland vertrekt of er weer terugkomt, fooien en eventuele excursies.

5. Vertrekdatum: wanneer wilt u vertrekken?

Kies een vertrekdatum die bij jou past en die wordt aangeboden in de regio waar jij wil cruise. Houd daarbij indien mogelijk rekening met het weer en de drukte van het seizoen.

Door te kiezen aan de hand van onze tips, kun je een cruise kiezen die perfect past bij jouw wensen, interesses en budget past. Heb je na het lezen van deze tips nog vragen? Stel ze ons gerust of lees een van onderstaande blogs:

Kopfoto-IJSland-Cruise met rolstoel
Cruise met rolstoel/rollator
Cruise kopfoto
Tips voor een eerste cruise
Kopenhagen-cruise met rolstoel
Meest gestelde vragen
MSC Meraviglia and MSC Bellissima
Alle blogs over cruise

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):