Toegankelijk-Athene-Benaki-Museum-rolstoelvakantie

Toegankelijk Athene

Athene is heerlijk compact. Alles ligt om de Akropolis, die je dan ook vanuit alle kanten ziet liggen.

Ik hoor je denken, maar is Athene wel toegankelijk? Bij de bouw van oude steden is geen rekening gehouden met rolstoeltoegankelijkheid, maar Athene is toch verbazingwekkend toegankelijk. Het metro-netwerk van Athene is rolstoeltoegankelijk, waardoor je de stad ook goed kunt bezoeken. Je eerste kennismaking met de Atheense archeologie kan zelfs al plaatsen vinden bij aankomst op de luchthaven van Athene. In AIA’s Main Terminal Building (vertrekhal, ingang 3) bevindt zich namelijk het Airport Museum met een permanente tentoonstelling van archeologische vondsten.

De aanwezigheid van geplaveide straten, heuvelachtige trottoirs en oneffen terrein bij de oude ruïnes kan de algemene rolstoeltoegang in Athene iets uitdagender maken dan andere populaire Europese bestemmingen. Niettemin is Athene een bestemming van wereldklasse die elk jaar ook door veel toeristen in een rolstoel wordt bezocht .

 Athene biedt attracties van wereldklasse voor toeristen om te bezoeken, waaronder de Akropolis, de Tempel van de Olympische Zeus en de oude Agora. Helaas voor rolstoelgebonden toeristen zijn deze gebouwen niet ontworpen voor rolstoelen en zijn ze door de eeuwen heen verslechterd. 
Gelukkig hebben de Grieken er veel aan gedaan om deze attracties zo toegankelijk mogelijk te maken.  Ze kunnen allemaal worden bezocht door reizigers in een rolstoel. 

Toegang voor rolstoelgebruikers is bij de toeristische attracties van Athene varieert afhankelijk van de locatie. 

De meest populaire attractie in de stad

Akropolis van Athene

Eigenlijk moet jouw eerste stop natuurlijk de Akropolis zijn. Ga bij voorkeur ’s morgens vroeg of laat in de avond om de mensmassa’s en de bloedhete zon te vermijden.

Het meest herkenbare deel van de Akropolis is het Parthenon, de voormalige tempel van Athena. De Akropolis heeft een ingang voor rolstoelbezoekers, die bereikbaar is met een lift. Om de heuvel, Athene is een heuvelachtige stad, te vermijden, kun je ook met een taxi naar de ingang.
Er is een lift beschikbaar voor rolstoelgebruikers en andere mindervalide bezoekers. Het officiële beleid is dat je ze van tevoren moet melden dat je de lift moet gebruiken, maar je kunt mogelijk ook verschijnen en deze gebruiken zonder voorafgaande kennisgeving.
De lift vind je aan de noordkant van de heuvel. Je kunt er ook komen door een taxi de heuvel op te laten rijden en je bij de groene poort af laten zetten. (verderop in deze blog meer info over de Akropolis)

Let op! Controleer of de lift het op de dag van jouw geplande bezoek het doet, want bij harde wind of regen, kan de lift buiten werking zijn. 

New Akropolis Museum

Gelukkig hebben ze de meeste kunstvoorwerpen van de Akropolis verplaatst naar het Akropolis museum, toegankelijk met een beperking en een mogelijkheid om even te ontsnappen aan de hitte. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de periode, waarin u reist. Mijn bezoek aan Athene was in februari, wel wat fris, maar met 16 graden goed te doen. Wij hebben het Akropolis museum gebruikt om wat op te warmen. Maar het museum is er natuurlijk vooral om te genieten van de historie en de mythologie.Het nabijgelegen New Akropolis Museum is volledig rolstoeltoegankelijk en ligt net ten zuiden van de Akropolis.

De oude Agora

De oude agora is een andere uitstekende toeristische attractie en bevat veel meer historische artefacten dan de Akropolis. Je kunt het bereiken door een heuvel af te gaan bij de noordelijke ingang.

Tempel van de Olympische Zeus

De Tempel van de Olympische Zeus bevindt zich aan de andere kant van de Akropolis en heeft rolstoelhellingen om van de ingang naar de zuilen te komen.

Nationaal Archeologisch Museum

Aan de noordkant van de stad biedt een zij-ingang bij het Nationaal Archeologisch Museum een ​​tredevrije toegang.

Onze tips:

 1. Verblijf in een hotel in de buurt van een van de toegankelijke metrostations

In tegenstelling tot veel andere grote Europese steden, is de hele metro van Athene rolstoeltoegankelijk door gebruik te maken van de liften op elk station, wat een uitstekende manier is om door Athene te reizen. Weinig hotels zijn echt goed rolstoeltoegankelijk vanwege de oude gebouwen die overal in het stadscentrum te vinden zijn. Velen hebben een of twee treden bij de ingang en oude badkamers die te smal zijn voor een rolstoelgebruiker om binnen te komen. Toeristen die aanpassingen nodig hebben moeten vóór hun bezoek hotels bellen om de exacte toegankelijkheidsfuncties te bevestigen. Of je neemt contact met ons op om de juiste accommodatie te laten zoeken.

 1. Gebruik het metrostation Evangelismos,

 om bij de musea te komen en rol bergafwaarts naar het Syntagma-plein. Het Cycladische kunstmuseum, het Benaki-museum voor Griekse geschiedenis en cultuur, het Byzantijnse en christelijke museum bevinden zich allemaal in een straat genaamd Leoforos Vasilissis Sofia die loopt net ten noorden van het parlementsgebouw op het Syntagma-plein. De gemakkelijkste manier voor rolstoelreizigers in Athene om deze musea te bezoeken, is door de metro naar station Evangelismos te nemen en vervolgens bergafwaarts te lopen/rollen naar het parlementsgebouw en onderweg de musea te bezoeken.

      3. Bekijk de opgravingen in het metrostation

De oprichting van het metrosysteem van Athene duurde erg lang omdat ze de bouw moesten stoppen wanneer ze historische oudheden tegenkwamen, wat vaak gebeurde. Ze hebben veel van de gedeeltelijk opgegraven oudheden in de metrostations achtergelaten. Het is alsof je een archeologische opgraving bezoekt midden in de stad!

 1. Toegankelijke stoeprestaurants in de wijk Plaka en op het Syntagma-plein

 Als je in een rolstoel zit of om welke reden dan ook geen trappen kunt oplopen, zoek dan naar restaurants met zitplaatsen buiten die geschikt zijn voor rolstoelreizigers in Athene . Er zijn een paar restaurants op het Syntagma-plein en verschillende restaurants in de wijk Plaka die u kunt bezoeken.

 1. Neem een ​​taxi naar de groene poort 

Wanneer je de Akropolis bezoekt, kun je een lift nemen naar de top. Helaas, voordat je bij de lift komt, moet je een grote heuvel op via een weg die bedekt is met een oneffen oppervlak. Rolstoelreizigers in Athene zullen er zeker baat bij hebben als een taxi hen naar de ingang brengt (waar de groene poort zich bevindt). Laat een van de medewerkers bij de lift een taxi voor je bellen als je klaar bent om te vertrekken.

 1. Gebruik een taxi om bij het Nationaal Archeologisch Museum te komen 

U kunt de metro nemen naar station Viktoria, maar als u dat doet, moet u 600 meter lopen/rollen naar de ingang van het museum. Een makkelijkere optie is om een ​​taxi naar het museum te nemen en je te laten afzetten bij de toegankelijke zij-ingang aan de noordkant van het gebouw (links als je met je gezicht naar de voorkant van het gebouw kijkt).

 1. Wees getuige van de wisseling van de wacht bij het Parlement

 Natuurlijk is het anders dan de wisseling van de wacht bij het Parlement in Londen, maar het is niettemin een ceremonie die het bekijken waard is. Plan je tijd zodat je de ceremonies kunt bekijken. 

 1. Mis de oude agora niet

 Hoewel de Akropolis veel beroemder is, is de oude agora in veel opzichten eigenlijk beter. De Akropolis is door de eeuwen heen ontdaan van veel van zijn oudheden en er is bijna niets meer over op de Akropolis behalve het Parthenon. De oude agora, bevindt zich net onder de Akropolis en heeft tal van oudheden die op de grond liggen waar iedereen tussen kan lopen/rollen. Bezoek het zeker!

Toegankelijke Athene
Toegankelijk Athene

Toegankelijk Athene

Hoe toegankelijk is de Akropolis?

Toegang voor rolstoelgebruikers op de Akropolis wordt geboden door een rolstoelplatformlift en een lift. De Parthenon-tempel op de top van de Akropolis is één van de meest bekende gebouwen ter wereld. Een reis naar de top van de Akropolis is zeker een onvergetelijke ervaring omdat het uitzicht prachtig is.

Omdat de meeste sculpturen en oudheden in de loop der jaren zijn verwijderd, is er eigenlijk maar heel weinig bovenop de Akropolis dat je van dichtbij moet zien. Daarom kun je overwegen om de Akropolis van een afstand te bekijken en de meer toegankelijke Oude Agora die meer oudheden  heeft om van dichtbij te zien.

Als je in een rolstoel zit of  slecht ter been bent, moet je een taxi nemen tot aan de ingang van de Akropolis. Hiermee kom je langs de 250 m lange heuvel met zeer ruwe kasseien erop. De taxi kan je afzetten bij de groene deur. Als je hier uitstapt, moet je nog steeds 250 m over een verhard pad gaan dat voornamelijk redelijk glad is om de lift te bereiken.  Wanneer je eenmaal bij de lift bent, moet je de rolstoelplatformlift nemen voordat je daadwerkelijk de lift bereikt.

Als u éénmaal op de top van de Akropolis bent, zult u een oneffen terrein vinden dat moeilijk te berijden is in een rolstoel. Desalniettemin is de Akropolis in het algemeen rolstoeltoegankelijk.

Veel gestelde vragen:

 • Is er een rolstoeltoegankelijke ingang?
  Ja, als je door een taxi bij de lift wordt afgezet, ga je met een rolstoelplatformlift de trap op naar de lift om je naar de Akropolis te brengen.
 • Waar vind je de rolstoeltoegankelijke ingang?
  Deze vind je aan de Noordwestkant van de Akropolis.
 • Is er een hellingbaan of lift om de trappen te omzeilen?
  Ja, maar de lift is uitgeschakeld tijdens winderige of regenachtige dagen.
 • Waar is de dichtstbijzijnde plaats waar auto’s/taxi’s mensen kunnen afzetten?
  De beste optie voor mensen met een mobiliteitsbeperking die de Akropolis willen bezoeken is om een ​​taxi te nemen. Als je kunt worden afgezet bij de groene poort aan de westkant van de Akropolis, hoef je niet over de ruige geplaveide straat te gaan. Je moet nog steeds een 250 m lang, heuvelachtig, verhard pad op en af ​​dat naar de lift leidt.
 • Wat zijn de nabijgelegen metrostations?
  Syntagma-station
 • Welke buslijnen komen er in de buurt?
  Buslijn 230 en 400.
 • Zijn er kasseien of heuvels die naar de ingang leiden?
  Ja, als je vanuit het zuiden nadert, moet je een 250 m lange geplaveide weg beklimmen.
 • Welk percentage van de attractie kan worden bekeken zonder trappen op te hoeven?
  Het hangt er van af hoe comfortabel je over zeer oneffen terrein gaat. Over het algemeen schatten we dat 40% kan worden bereikt in een rolstoel en dat 70% kan worden bekeken.
 • Zijn er leenrolstoelen?
  Ja.
 • Is er een toegankelijk toilet?
  Ja, zowel bij de ingang als bovenop de heuvel.
 • Is de deur breed genoeg voor een rolstoel?
  Ja
 • Zijn er handgrepen?
  Ja
 • Is er ruimte om een ​​rolstoel naast het toilet te plaatsen?
  Ja
 • Zijn er rondleidingen die geen trappen hoeven te gaan?
  Nee
 • Is er korting voor iemand met een beperking en/of hun begeleider?

  Ja, gratis voor mensen met speciale behoeften.

Openingstijden: 8-19:30
Telefoon: 210-321-4172 of 210-321-4173
Website: http://odysseus.culture.gr/

Athene, vakantie met begeleiding
Akropolis
Rolstoelvakantie Athene
Nationaal Archeologisch Museum

Is het Nationaal Archeologisch Museum toegankelijk?

Bijna het hele Nationaal Archeologisch Museum van Athene is goed toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Er is een rolstoeltoegankelijke oprit aan de noordkant van het gebouw aan de Herakleios Emperor Road. Hiermee komt u op de 1e (hoofd)verdieping.
Er is een lift naar het invalidentoilet en het café. Het hele museum is drempelloos toegankelijk.

Er zijn Engelse bijschriften in het hele museum. Er is geen audiogids en er zijn geen rondleidingen. De route vanaf het metrostation Viktoria is ongeveer 600 m en vlak.

Veel gestelde vragen:

 • Is er een rolstoeltoegankelijke ingang?
  Ja, aan de noordkant van het museum op Herakleios Emperor Road is er een gelijkvloerse toegang tot het museum.
 • Is er een rolstoeltoegankelijke ingang?
  Ja, als je door een taxi bij de lift wordt afgezet, ga je met een rolstoelplatformlift de trap op naar de lift om je naar de Akropolis te brengen.
 • Waar vind je de rolstoeltoegankelijke ingang?
  Deze vind je aan de Noordwestkant van de Akropolis.
 • Is er een hellingbaan of lift om de trappen te omzeilen?
  Ja, maar de lift is uitgeschakeld tijdens winderige of regenachtige dagen.
 • Waar is de dichtstbijzijnde plaats waar auto’s/taxi’s mensen kunnen afzetten?
  De beste optie voor mensen met een mobiliteitsbeperking die de Akropolis willen bezoeken is om een taxi te nemen. Als je kunt worden afgezet bij de groene poort aan de westkant van de Akropolis, hoef je niet over de ruige geplaveide straat te gaan. Je moet nog steeds een 250 m lang, heuvelachtig, verhard pad op en af dat naar de lift leidt.
 • Wat zijn de nabijgelegen metrostations?
  Syntagma-station
 • Welke buslijnen komen er in de buurt?

  Buslijn 230 en 400.

 • Zijn er kasseien of heuvels die naar de ingang leiden?
  Ja, als je vanuit het zuiden nadert, moet je een 250 m lange geplaveide weg beklimmen.
 • Welk percentage van de attractie kan worden bekeken zonder trappen op te hoeven?
  Het hangt er echt van af hoe comfortabel je over zeer oneffen terrein gaat. Over het algemeen schatten we dat 40% kan worden bereikt in een rolstoel en 70% kan worden bekeken.
 • Zijn er leenrolstoelen?
  Ja, 1 rolstoel.
 • Is er een toegankelijk toilet?
  Ja, zowel bij de ingang als bovenop de heuvel.
 • Is de deur breed genoeg voor een rolstoel?
  Ja
 • Zijn er handgrepen?
  Ja
 • Is er ruimte om een rolstoel naast het toilet te plaatsen?
  Ja
 • Zijn er rondleidingen die geen trappen hoeven te gaan?
  Nee
 • Is er korting voor iemand met een beperking en/of hun begeleider?
  Ja, gratis voor mensen met speciale behoeften

Openingstijden: 8-19:30
Telefoon: 210-321-4172 of 210-321-4173
Website: http://odysseus.culture.gr/

Toegankelijk Athene

Toegankelijkheid van de Oude Agora

De oude Agora is rolstoeltoegankelijk via de noordelijke ingang aan de Adrianou-straat. Er is een vlakke toegang bij de ingang, gevolgd door een 15 m lange helling die afdaalt naar de Agora. De oude straat die bekend staat als de Panatheense weg bevindt zich onderaan de oprit en is bedekt met stevig grind.

Overal in de oude Agora vind je veel overblijfselen van zuilen en standbeelden om te bekijken. Er is wat oneffen terrein door de oude Agora, maar een rolstoelgebruiker kan er nog steeds ongeveer 30% van bereiken. Omdat er weinig obstakels zijn, kun je er ongeveer 70% van alles zien.

Aan het westelijke uiteinde van de oude Agora ligt de tempel van Hephaestus en Athena, beter bekend als het Theseum. Het lijkt op het Parthenon, maar is iets kleiner. Als je het vanaf de oude agora benadert, is rolstoeltoegang niet mogelijk omdat er een heuvel en trappen zijn om het te bereiken. 

De oude Agora is veel minder druk dan de Akropolis en er zijn veel meer oudheden te zien!

Veel gestelde vragen:

 • Is er een rolstoeltoegankelijke ingang?  Ja, de hoofdingang bevindt zich aan de noordkant van de Adrianou-straat en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een 15 m lange helling die naar beneden gaat naar de Agora.
 • Is de deur duwen/trekken, draaien, geautomatiseerd door een knop of beweging geactiveerd? De Agora staat buiten, dus er is geen deur .
 • Waar is de dichtstbijzijnde plaats waar auto’s/taxi’s mensen kunnen afzetten?  Bij de ingang aan de Adrianou-straat .
 • Wat zijn de nabijgelegen metro-/metrostations?  Het station van Monastiraki ligt op ongeveer 300 meter afstand van de ingang. Het pad van het metrostation naar de Agora-ingang is vlak.
 • Welke buslijnen passeren in de buurt? Busnummers 25, 26, 27, 35 en 400
 • Zijn er kasseien of heuvels die naar de ingang leiden?  Het gebied buiten de ingang is vlak met enkele milde kasseien .
 • Welk percentage van de attractie kan worden bekeken zonder trappen op te hoeven?  Heeft toegang tot 30% maar ziet 70% .
 • Welke onderdelen zijn niet toegankelijk?  Er is oneffen grond door de meeste delen van de oude agora. Een groot deel van het pad is vrij stevig grind. De tempel van Hephaestus heeft trappen om hem vanuit het oosten te benaderen, maar er is misschien een beter toegankelijk pad vanuit het noordwesten of zuidwesten .
 • Zijn er leenrolstoelen?  Geen leenrolstoelen
 • Is er een toegankelijke toilet?  Ja
 • Is de deur breed genoeg voor een rolstoel? Ja
 • Zijn er handgrepen? Ja
 • Is er ruimte om een ​​rolstoel naast het toilet te plaatsen? Ja
 • Zijn er rondleidingen zonder trappen ? Geen rondleidingen

Openingstijden  : dagelijks 8-19:30
Telefoon:  +33 210 9238175 of +33 210 9238724
Website:  http://odysseus.culture.gr/h/3/eh355.jsp?obj_id=2485

Oude Agora
Oude Agora
Aangepast Athene
Nieuwe Akropolismuseum

Hoe toegankelijk is het Nieuw Akropolismuseum?

Het nieuwe Akropolismuseum is uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Aan de noordkant van het gebouw aan de Dionysiou Areopagitou-straat is er een rolstoelhelling bij de ingang. Het museum heeft een lift om de drie verdiepingen van het museum te bezoeken, bovendien zijn de verdiepingen is traploos.
Het museum biedt een prachtig uitzicht op de Akropolis, maar is lang niet zo interessant als het Nationaal Archeologisch Museum of het Cycladische Kunstmuseum.

Veel gestelde vragen:

 • Is er een toegankelijke ingang?  Ja, er is een rolstoelhelling aan de noordzijde van het museum. 
 • Is de deur duwen/trekken, draaien, geautomatiseerd door een knop of beweging geactiveerd? Medewerkers die de metaaldetectoren bij de deur bedienen, kunnen deze voor u openen .
 • Waar is de dichtstbijzijnde plaats waar auto’s/taxi’s mensen kunnen afzetten?  Bij de ingang aan de zuidkant van het museum .
 • Wat zijn de nabijgelegen metrostations?  Lijn 2 (St. Anthony-St. Dimitrios), Station: Akropolis
 • Welke buslijnen passeren in de buurt?  Lijnen 24, 40, 57, 103, 106, 108, 111, 126, 134, 135, 136, 137, 155, 206, 208, 227, 230, 237, 790, 856, A2, A3, A4, B2, B3 , B4, E2, E22 (Halte: Makrygianni)
 • Waar is de dichtstbijzijnde gehandicaptenparkeerplaats? Op Mitsaion Street, ten westen van het gebouw
 • Zijn er kasseien of heuvels die naar de ingang leiden?  Er zijn lichte kasseien
 • Welk percentage van de attractie kan worden bekeken zonder trappen op te hoeven?  100%
 • Welke onderdelen zijn niet toegankelijk?  Alle onderdelen zijn toegankelijk voor mindervaliden. Er is een lange oprit om naar de bovenste verdieping te gaan, tevens is er ook een lift die u kunt nemen.
 • Zijn er leenrolstoelen?  Ja, 3 leenrolstoelen
 • Is er een toegankelijke toilet?  Ja
 • Is de deur breed genoeg voor een rolstoel? Ja
 • Zijn er handgrepen? Ja
 • Is er ruimte om een ​​rolstoel naast het toilet te plaatsen? Ja
 • Zijn er rondleidingen zonder trappen ? Geen rondleidingen
 • Is er korting voor iemand met een beperking en/of hun begeleider?  Gratis voor iemand in een rolstoel .

Openingstijden:  8-20:00 dinsdag – zondag
Adres:  Akropolis Museum Straat Dionysius Areopagite 15, Athene 11742
Telefoon:  30 210 9000900
Website: http://www.theacropolismuseum.gr/

Is de Tempel van Olympische Zeus toegankelijk?

De Tempel van de Olympische Zeus is overal rolstoeltoegankelijk. Het heeft een kleine rolstoelhelling bij de ingang, gevolgd door een 5 m lange helling naar beneden. Dit wordt gevolgd door 2 kleine oprijplaten naar de Tempel van de Olympische Zeus. Het gebied rond de tempelruïnes is vlak met stevige grond. 

Veel gestelde vragen:

 • Is er een toegankelijke ingang?  Ja, er is een rolstoeltoegankelijke oprit bij de ingang op de Leoforos Vasilissis Olgas-weg aan de noordkant van de ruïnes .
 • Is de deur duwen/trekken, draaien, geautomatiseerd door een knop of beweging geactiveerd? De Tempel van de Olympische Zeus is buiten daardoor is er geen deur .
 • Waar is de dichtstbijzijnde plaats waar auto’s/taxi’s mensen kunnen afzetten?  Op de parkeerplaats bij de ingang aan de Leoforos Vasilissis Olgas-weg .
 • Wat zijn de nabijgelegen metrostations?  Station Akropoli ligt ongeveer 500 m ten westen van de ingang .
 • Waar is de dichtstbijzijnde gehandicaptenparkeerplaats? Op de parkeerplaats bij de ingang
 • Zijn er kasseien of heuvels die naar de ingang leiden?  Nee, het is vlak.
 • Welk percentage van de attractie kan worden bekeken zonder trappen op te hoeven?  100%
 • Welke onderdelen zijn niet toegankelijk?  Geen
 • Is er een toegankelijke toilet?  Nee
 • Zijn er rondleidingen zonder trappen ? Geen rondleidingen

Openingstijden:  8-19:30
Adres: Paulou Mela square, Athens 106 74, Athens, Athens (Prefecture of Attiki)
Telefoonnummer: +30 210 9226330
Website:  http://odysseus.culture.gr/h/3/eh355.jsp?obj_id=2488

Rolstoeltoegankelijk Athene
Tempel van de Olympische Zeus
Toegankelijk Athene
Benaki Museum

Toegankelijk Athene

Hoe toegankelijk is  het Benaki Museum voor Griekse geschiedenis en cultuur?

Toegang met de rolstoel tot het Benaki Museum voor Griekse Geschiedenis en Cultuur is mogelijk via een toegankelijke ingang aan de achterzijde van het gebouw. Om het te bereiken, moet je de steeg aan de linkerkant van het gebouw in. Eenmaal binnen kun je met de lift naar de tentoonstellingsniveaus.

Alle delen van het museum zijn drempelvrij, behalve een paar tentoonstellingsruimten op caféniveau met trappen die ernaartoe leiden. Dus het café heeft ook een paar treden om er te komen.

Als je nadert vanaf het Syntagma-plein, moet je een heuvel op.

Veel gestelde vragen:

 • Is er een toegankelijke ingang? Ja, links van het gebouw is een steeg die naar de achterkant van het gebouw leidt. Daar vindt u een gelijkvloerse toegang tot het gebouw en ook een lift naar de beursvloeren .
 • Is de deur duwen/trekken, draaien, geautomatiseerd door een knop of beweging geactiveerd? Beweging geactiveerd
 • Waar is de dichtstbijzijnde plaats waar auto’s/taxi’s mensen kunnen afzetten? Voor het gebouw aan de Leoforos Vasileos Sofias-straat
 • Wat zijn de nabijgelegen metrostations? Metrolijnen 2, 3 (stations Syntagma & Evagelismos)
 • Welke buslijnen passeren in de buurt? Bussen 022, 060, 200, 203, 204, 211, 214, 220, 221, 222, 223, 224, 231, 235, 408, 419, 601, 603, 622, 815, Α5, Γ5, Ε5Θ, Ε6, Ε7
  Trolleybussen 3, 7, 8, 13
 • Zijn er kasseien of heuvels die naar de ingang leiden? Vlak buiten het gebouw.
 • Welk percentage van de attractie kan worden bekeken zonder trappen op te hoeven? 90%
 • Welke onderdelen zijn niet toegankelijk? Enkele tentoonstellingszalen op caféniveau zijn niet toegankelijk voor mindervaliden doordat er een trap is naar het café.
 • Zijn er leenrolstoelen? Ja
 • Is er een toegankelijk toilet? Nee
 • Zijn er rondleidingen zonder trappen ? Geen rondleidingen 
 • Is er korting voor iemand met een beperking en/of hun begeleider? Gratis toegang voor iemand met een beperking en ook voor één begeleider .

Openingstijden:  Dinsdag gesloten. Zondag 9-15 uur. Geopend van 9-17:00 op alle andere dagen
Adres: 1 Koumbari St. & Vas. Sofias Ave.
Telefoon:  +30 210 367 1000
Website:  http://www.benaki.gr/index.asp?lang=en

Toegankelijkheid van het Museum voor Cycladische Kunst

De rolstoeltoegankelijkheid in het Museum van Cycladische Kunst wordt verzorgd door een rolstoeltoegankelijke helling bij de ingang en een lift om de 4 tentoonstellingsverdiepingen te bereiken. 

De bovenste verdieping van het museum heeft tentoonstellingen over het oude Griekse leven.  De eerste verdieping heeft kunstvoorwerpen van veel van de Cycladische eilanden. Het souterrain herbergt de boekhandel en is tevens bereikbaar met de lift.

Veel gestelde vragen:

 • Is er een toegankelijke ingang? Ja, in de Neophytou Douka-straat is er een steile helling bij de hoofdingang.
 • Is de deur duwen/trekken, draaien, geautomatiseerd door een knop of beweging geactiveerd? Duwen/ trekken
 • Waar is de dichtstbijzijnde plaats waar auto’s/taxi’s mensen kunnen afzetten?  Op de Neophytou Douka-straat buiten de hoofdingang .
 • Wat zijn de nabijgelegen metrostations? Ten eerste station Evangelismos (ligt op metrolijn 3). En ten tweede station Syntagma (ligt op metrolijnen 2 en 3) .
 • Welke buslijnen passeren in de buurt?
  Bussen: Α5, Ε6, Ε7, Χ14, 054, 200, 203, 204, 220, 221, 224, 235, 408, 608, 622, 732, 815
  Trolleybussen: 3, 7, 13
 • Zijn er kasseien of heuvels die naar de ingang leiden?  Er is een gladde heuvel die omhoog gaat vanaf de Leoforos Vasileos Sofias-straat .
 • Welk percentage van de attractie kan worden bekeken zonder trappen op te hoeven?  Het museum is overal drempelvrij tevens biedt een lift toegang tot alle verdiepingen .
 • Welke onderdelen zijn niet toegankelijk? Alle onderdelen zijn toegankelijk
 • Is er een toegankelijke toilet?  Ja
 • Is de deur breed genoeg voor een rolstoel? De deur is vrij krap.
 • Zijn er handgrepen? Ja
 • Is er ruimte om een ​​rolstoel naast het toilet te plaatsen? Ja
 • Zijn er rondleidingen zonder trappen ? Geen rondleidingen, maar wel audiogidsen

Openingstijden:  Zondag en dinsdag gesloten. Zat 10-15:00. En open van 10-16:00 alle andere dagen .
Adres: Neophytou Douka 4
Telefoon: +30 210 72 28 321-3
Website:  www.cycladic.gr

Rolstoeltoegankelijk Athene
Museum van Cycladische Kunst
Athene, Rolstoelvakantie
Byzantijns en christelijk museum

Toegankelijk Athene

Hoe toegankelijk is het Byzantijns en christelijk museum?

Met de rolstoel in het Byzantijns en christelijk museum in Athene is mogelijk door gebruik te maken van de liften die door het hele museum zijn geplaatst en waarmee je de verschillende tentoonstellingsvloeren kunt bezoeken. Wanneer je aankomt, heb je 5 meter gladde kasseien om over te gaan voordat je de binnenplaats op gaat. Aan de linkerkant van de binnenplaats vind je de ingang van het museum. Er is een vlakke toegang bij de ingang van het gebouw.

In het museum zijn alle exposities te bereiken zonder trappen te hoeven nemen, hoewel je 4 verschillende liften nodig hebt om naar de verschillende niveaus te gaan. Na alle exposities te hebben bezocht, brengt een enkele lift je terug naar de ingang. Er zijn daarentegen wel trappen om het toilet te bereiken.

Veel gestelde vragen:

 • Is er een toegankelijke ingang?  Ja, aan de Leoforos Vasileos Sofias-straat is er een gelijkvloerse toegang bij de hoofdingang.
 • Is de deur duwen/trekken, draaien, geautomatiseerd door een knop of beweging geactiveerd? Duwen/ trekken
 • Waar is de dichtstbijzijnde plaats waar auto’s/taxi’s mensen kunnen afzetten?  Op Leoforos Vasileos Sofias straat buiten de hoofdingang.
 • Wat zijn de nabijgelegen metro-/metrostations?   Lijn 3 (uitstappen bij Evangelismos)
 • Welke buslijnen passeren in de buurt?  054, 200, 203, 204, 220, 221, 224, 235, 400, 408, 419, 601, 603, 608, 622, 732, 815,
  Α5, Γ5, Ε6, Ε7, Ε14, Χ14 (uitstappen bij Rigillis )
  250 (uitstappen bij Evangelismos)
  450, 550 (uitstappen bij Ethniko Idryma Ereunon)
  060, 022 (uitstappen bij Loukiano)
  01 (gemeente Kaisariani bus, uitstappen bij “Rizari”)
 • Zijn er kasseien of heuvels die naar de ingang leiden?  Er zijn 5 meter gladde kasseien en een vlakke helling bij de ingang.
 • Welk percentage van de attractie kan worden bekeken zonder trappen op te hoeven?  95%. Er zijn vier liften nodig om u naar de verschillende verdiepingen te brengen en u kunt met één lift terug naar de ingang. Alleen het toilet is niet bereikbaar met de lift.
 • Welke onderdelen zijn niet toegankelijk?  Alle delen zijn toegankelijk behalve het toilet .
 • Is er een toegankelijke toilet?  Nee, want er zijn trappen naar het toilet .
 • Zijn er rondleidingen zonder trappen ? Er zijn geen rondleidingen, maar wel audiogidsen
 • Is er korting voor iemand met een beperking en/of hun begeleider?  Gratis voor gehandicapte en een begeleider

Openingstijden:  maandag 13:30-20:00, di-zo 8-20:00
Adres: Leoforos Vasilissis Sofias 22, Athene
Telefoon:  213 213 9500
Website:  http://www.byzantinemuseum.gr/en/

En wat als ik even klaar ben met archeologie?

Dan ga je gezellig naar het Monastirakiplein, midden in de gelijknamige wijk, die bovendien bekend staat om zijn vlooienmarkt en het voordelig winkelen. Het is er vlak, dus u kunt er heerlijk souvenirs zoeken en daarna lekker eten. Er zijn daar namelijk heel veel kleine restaurants, waar u gyros en andere heerlijke Griekse hapjes kunnen krijgen. Een andere wijk, waar veel bars, restaurants en winkels zijn, is Plaka.

Athene is een heerlijke stad, waar je cultuur met heerlijk eten kunt combineren.
Deze heerlijke stad staat ook in onze Top 5 stad en strand.
Meer toegankelijke steden vind je hier: Toegankelijk reizen
Meer aangepaste accommodaties in Griekenland: Griekenland

Rolstoeltoegankelijke accommodaties in Athene:

The stanley, Athene, Rolstoelvakantie
The Stanley Hotel

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):