Londen-rolstoelvakantie

Toegankelijk Londen

Londen is zeer goed toegankelijk in vergelijking met andere Europese steden, waardoor het een van de beste bestemmingen in Europa is voor toeristen met een mobiliteitsbeperking. In een rolstoel of met een rollator door Londen reizen is gemakkelijk vergeleken met andere populaire bestemmingen zoals Parijs en Rome, vooral omdat elke taxi in Londen een rolstoelhelling heeft. De meeste bussen hebben ook rolstoelhellingen, maar weinig metrostations hebben liften. Britse bouwvoorschriften voor gehandicapten hebben ertoe geleid dat de meeste toeristische attracties toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Toegankelijk reizen naar Londen

Reizen naar Londen is mogelijk door naar Gatwick of Heathrow te vliegen, of door een trein naar de stad te nemen.

Met het vliegtuig naar Londen

Er zijn twee grote luchthavens, London Heathrow en London Gatwick. Er zijn ook drie kleinere luchthavens genaamd London Stansted, London Luton en London City. London City wordt voornamelijk gebruikt voor zakenreizen. Alle luchthavens over de hele wereld hebben traploze toegang en de luchthavens van Londen zijn niet anders.

  • De luchthaven van Heathrow

De beste optie om van het vliegveld naar de stad te komen, is door een taxi of de Heathrow Express/Connect-trein te nemen. Een taxi is toegankelijk, duurder en brengt je rechtstreeks naar je hotel. De Heathrow Express- of Heathrow Connect-treinen zijn toegankelijk, goedkoper en u moet overstappen op een toegankelijke bus op het treinstation van Paddington. De Express-trein is duurder, maar heeft minder haltes en rijdt vaker dan de Connect-trein.

Heathrow Express-trein  

Toegankelijk voor rolstoelen, kaartjes gekocht bij de kaartautomaat op Heathrow Airport zijn goedkoper dan kaartjes gekocht aan boord. Het is een rit van 15 minuten en vertrekt elke 15 minuten vanaf Heathrow Central (Terminals 1-3) en Terminal 5. Aankomsten in Terminal 4 moeten de toegankelijke bus naar Terminal 1-3 nemen om deze te halen. De trein gaat naar het treinstation van Paddington, dat ten noordwesten van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden in de stad ligt. Vanaf Paddington kunt u bus 23 of 15 nemen naar Piccadilly Circus, Trafalgar Square of andere bestemmingen. 

Heathrow Connect-trein  

De Heathrow Connect-trein is hetzelfde als de Heathrow Express, behalve prijs en frequentie. De kaartjes zijn goedkoper en je reist in 25 minuten van het vliegveld naar Paddington station. Hij vertrekt een of twee keer per uur.

National Express-bus  

Buslijn 403 is toegankelijk en gaat naar Victoria Station in Londen, buslijn 204 is toegankelijk en verbindt Heathrow met de luchthaven van Gatwick. 

De metro  

De metro is geen goede optie. Het is toegankelijk om op Heathrow in te stappen, maar er zijn niet veel toegankelijke haltes in de stad. Het is 50 minuten naar Green Park, dan moet u overstappen op een andere metrolijn (geen toegankelijke uitgang bij Green Park). 

Hoppa bus  

De Hoppa bus is niet toegankelijk (geen rolstoellift). Als u geen rolstoellift nodig heeft, is dit een goedkope vervoersoptie naar veel hotels.

  • Luchthaven Gatwick

Als u assistentie nodig heeft op Gatwick Airport, bel dan G4S op +44 (0)1293 507 502. U kunt ook om assistentie vragen zodra u op de luchthaven bent aangekomen.

De Gatwick Express-trein rijdt van het vliegveld naar London Victoria. Het duurt ongeveer 30 minuten en vertrekt overdag elke 15 minuten en ’s nachts elk uur. We hebben zelf niet met de Gatwick Express gereden, maar we vermoeden dat er een tredevrije toegang tot het perron is en dat het instappen in de trein ofwel tredevrij is of een enkele trede. 

  • Luchthaven Londen Stansted

De luchthaven Londen Stansted is te bereiken via de toegankelijke Stansted Express Bus. 44 (0)845 8500 150  www.stanstedexpress.com

  • Luchthaven Londen Luton

Er zijn verschillende toegankelijke vervoersopties om van de luchthaven van Luton naar Londen te komen. De First Capital Connect-trein is toegankelijk en u dient minimaal 24 uur van tevoren te bellen naar 44 (0)800 058 2844. Een andere optie is de toegankelijke easyBus. U kunt ook gebruik maken van de voor de Groene Lijn toegankelijke bussen door vooraf te bellen naar 44 (0) 870 608 7261.

  • Luchthaven Londen City

De luchthaven London City is te bereiken via de toegankelijke DLR-trein (Docklands Light Railway).

Londen, toegankelijkheid

Met de trein naar Londen

Via de Kanaaltunnel is het ook mogelijk om met de Eurostar-trein toegankelijk naar Londen te reizen. Het heeft directe verbindingen vanuit Amsterdam, Rotterdam, Parijs en Brussel. Het arriveert en vertrekt vanaf de St. Pancras station dat zich in de buurt van de British Library aan de noordkant van de stad bevindt.

Andere grote stations zijn Waterloo, Paddington, King’s Cross, Euston, Charing Cross, Victoria, London Bridge, Fenchurch Street en Liverpool Street.

Meer informatie over het openbaar vervoer in Londen vind je hier: De rolstoeltoegankelijke reistips

Toegankelijk Londen

Londen Rolstoeltoegankelijkheid – Pluspunten

Toegankelijke bussen  

Bijna alle buslijnen hebben bussen met rolstoelhellingen. De opritten zijn niet 100% van de tijd operationeel, maar ze werken vaker dan in andere Europese steden. Ze verbinden de toeristische attracties goed met elkaar.

Toegankelijke zwarte taxi’s  

Het beste aspect van  rolstoeltoegangheid in Londen is dat elke taxi een rolstoelhelling heeft die de bestuurder tot aan de stoeprand kan uitschuiven. De oprit leidt naar een groot vlak gebied tussen de voorstoelen en de achterstoelen. De oudere cabines hebben een iets lagere hoofdruimte dan de nieuwe cabines, dus gebruikers van elektrische rolstoelen willen zich misschien concentreren op het aanhouden van de nieuwere taxi’s.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn rolstoelvriendelijk  – toeristische attracties in Londen zijn over het algemeen goed toegankelijk voor gehandicapten in vergelijking met andere Europese bestemmingen. Bijna alle musea hebben een rolstoeltoegankelijke ingang (hoewel dit misschien niet de hoofdingang is), en hetzelfde geldt voor populaire kerken zoals St. Paul’s en Westminster Abbey. Het grind bij Buckingham Palace en de steile helling bij het Parlement zorgen voor wat uitdagingen, maar er is een traploze toegang. Zelfs de London Eye is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en andere toeristen met een mobiliteitsbeperking door de rotatie te stoppen en een rolstoelhelling te plaatsen.

Plat London 

Rolstoelgebruikers zullen het waarderen dat bijna alle toeristische gebieden van Londen vlak zijn, inclusief Trafalgar Square, het theaterdistrict, het gebied bij het British Museum en de zuidkant van de rivier de Theems in de buurt van de Tate Modern en Imperial War Museum. De belangrijkste uitzondering is in de City of London in de buurt van de rivier de Theems en de Tower of London.

Zeer weinig kasseien  

De Battle of Britain tijdens de Tweede Wereldoorlog resulteerde in een groot aantal bommen die in Londen landden. Daarom moest de stad zo goed als herbouwd worden, en dat deden ze met veel bestrating. Rolstoeltoeristen zullen genieten van het feit dat er in Londen maar heel weinig kasseien zijn.

Toegankelijkheidsnormen in Engeland

De toegankelijkheidsnormen voor gebouwen in Engeland zijn redelijk goed in vergelijking met veel andere landen in Europa. Het is over het algemeen veel gemakkelijker om echt  toegankelijke hotels in Londen te vinden en de meeste toeristische attracties zijn rolstoelvriendelijk. In veel van de historische gebouwen zijn rolstoelhellingen of rolstoelliften geïnstalleerd.

Stoepranden en trottoirs  

De toegankelijkheid op de trottoirs in Londen is over het algemeen erg goed. De trottoirs zijn goed onderhouden. De meeste oversteekplekken hebben aflopende stoepranden voor rolstoelgebruikers.

Veel te zien  

 Londen heeft een schat aan musea, historische gebouwen, kerken en andere attracties. Er zijn gemakkelijk twee weken aan attracties te zien in Londen en met dagtochten naar Bath, Stonehenge en Windsor. Mindervalide bezoekers kunnen hier een hele vakantie doorbrengen zonder tussen steden te hoeven verhuizen en van hotel te wisselen.

Londen Toegankelijkheid – Meest uitdagende punten

Tower of London

De grootste concentratie van kasseien in Londen is te vinden bij de Tower of London. Verschillende van de historische gebouwen hebben trappen zonder hellingen om binnen te komen. Het gebouw met de kroonjuwelen is rolstoeltoegankelijk, maar toeristen in een rolstoel zullen 200 meter kasseien moeten rollen om het te bereiken. Meer informatie over de toegankelijkheid van de Tower of Londen vind je hier.

Verspreid  

 Hoewel sommige toeristische attracties in Londen dicht bij elkaar liggen (bijvoorbeeld het Parlement, Westminster Abbey, de Cabinet War Rooms en de London Eye), zijn veel toeristische attracties verspreid. Het is 10 km van de Tower of London in het oosten tot Kensington Palace in het westen. Toeristen met een mobiliteitsbeperking zullen het openbaar vervoer of taxi’s moeten gebruiken om de stad te verkennen.

Noodzaak om de zij-ingang te vinden  

Bij veel van de toeristische attracties in Londen moet je een toegankelijke zij-ingang vinden om het gebouw binnen te komen. De toegankelijke toeristische attracties van Londen goed wat betreft het plaatsen van borden die u ernaar verwijzen.

Toegankelijkheid  van het theater

Veel van de theaters in Londen zijn erg oud en nauwelijks toegankelijk. Dus bezoekers met een mobiliteitsbeperking moeten eerst vragen of het theater aan hun toegankelijkheidsbehoeften voldoet.

Toegankelijk vervoer vanaf de luchthaven van Heathrow  

Er is geen  openbaar vervoer in Londen dat van de luchthaven Heathrow naar het centrum van Londen gaat. U moet de Heathrow Express-trein naar Paddington Station nemen en vervolgens overstappen op een van de toegankelijke buslijnen om bij uw hotel te komen.

Toegankelijk Londen

Toegankelijk Londen

Toegankelijk Londen, Engeland

Toegankelijk Londen

De rolstoeltoegankelijke reistips:

  • Openbaar vervoer:

Gebruik de rolstoeltoegankelijke Londense bussen. De bussen zijn veel toegankelijker dan de metro en bieden een gemakkelijke en goedkope manier om door de stad te reizen. Bijna alle bussen hebben rolstoelhellingen en ruimte voor rolstoelen. Af en toe kan een bus een kapotte rolstoelhelling hebben en moet je wachten op de volgende.
Bus nr. 15 rijdt van oost naar west en is handig om tussen Trafalgar Square, Covent Garden en St. Paul’s Cathedral te komen.

Bus nr. 11 verbindt de drie bovengenoemde locaties plus Westminster Abbey. Het British Museum en de British Library zijn vanuit Covent Garden te bereiken met bus nr. 168 die van noord naar zuid rijdt.

Bussen zijn ook handig bij aankomst op de luchthavens.  Treinen die toegankelijk zijn voor Londen  vanaf Heathrow gaan naar Paddington Station, waar u bus nr. 15 naar het stadscentrum kunt nemen. Toegankelijk treinvervoer gaat van Gatwick naar Victoria Station, waar bus nr. 11 je naar Trafalgar Square 3 brengt. Overweeg om aan de zuidkant van de Theems te blijven om geld te besparen  – hoewel het niet erg ver weg is, zijn de Londense hotels aan de zuidkant van de rivier de Theems kan aanzienlijk goedkoper zijn dan de hotels in Westminster en Mayfair. Sommige buurten zijn niet erg mooi of hebben geen goed bereikbaar openbaar vervoer, dus kies je hotel zorgvuldig.

  • Zie een andere wisseling van de wacht

Toeristen met een mobiliteitsbeperking worden uitgedaagd door trottoirs vol met andere toeristen. Om de wisseling van de wacht goed te kunnen zien, moet je je door een zeer grote menigten vechten. Met name voor rolstoelgebruikers kan daarom het zicht op de wisseling van de wacht belemmerd zijn. Een andere optie om alle pracht en praal te zien, is om vooraf de Inspectie van de Wacht te bekijken in de nabijgelegen Wellington-kazerne, waar je geen probleem zult hebben om direct naast het hek te komen.

  • Neem de boottocht bij zonsondergang en ga helemaal naar Greenwich  

De beste fotomomenten voor uw rolstoeltoegankelijke boottocht in Londen  zullen waarschijnlijk plaatsvinden bij zonsondergang. Hoewel de meest populaire route tussen Westminster Bridge en de Tower Bridge loopt, is deze boottocht een ontspannen manier om de stad te zien. Overweeg om de route helemaal naar Greenwich en terug te nemen.

  • Bezoek het British Museum 

Het is één van de beste musea ter wereld en is gemakkelijk een volledige dag waard! Er zijn de hele dag door korte rondleidingen en je zult er meer dan één willen nemen. Het heeft een toegankelijk interieur, inclusief liften om naar de andere verdiepingen te komen. Het is iets verder weg van de andere toeristische attracties, dus je moet een taxi of een van de toegankelijke buslijnen nemen om er te komen.

  • Neem de London Eye en een bustour om de stad te bekijken

Een rolstoeltoegankelijke bustour is een geweldige manier om alle toeristische gebieden van Londen in korte tijd te zien. Het zal je ook helpen tijdens de rest van je reis omdat je een beter idee hebt van de indeling van de stad. De  rolstoeltoegankelijke London Eye  geeft je ook een goede mogelijkheid om de indeling van de stad van bovenaf te bekijken. De toegankelijke London Eye is het beste uitzicht in de stad en is traploos. Het beweegt nauwelijks en duurt 30 minuten om te draaien, dus maak je geen zorgen over bewegingsziekte. Het pad vanaf de Westminster Bridge heeft trappen, dus kom vanuit het oosten of vanaf Waterloo Bridge. Medewerkers brengen de London Eye volledig tot stilstand om een ​​oprit voor mindervaliden uit te zetten. Veel gestelde vragen over de Londen Eye vind je hier!

  • De toegankelijke ingangen van verschillende gebouwen

Toegankelijk zij-ingang naar St . Paul’s Cathedral  

De hoofdingang van de St. Paul’s Cathedral heeft verschillende trappen om te beklimmen. Een zij-ingang aan de zuidkant van het gebouw heeft een rolstoellift om naar de begane grond te gaan.

Toegankelijke achteringang bij British Museum  

Het British Museum heeft een rolstoellift bij de hoofdingang aan de zuidkant van het gebouw aan Great Russell Street. De noordzijde van het gebouw heeft een vlakke toegang tot het gebouw. Rolstoelgebruikers kunnen beide ingangen gebruiken om het museum binnen te komen, maar moeten voor de achteringang kiezen als de rolstoellift kapot is.

  • Haal je Palace of Westminster tickets aan de overkant van de straat op  

Als je Londen bezoekt en Palace of Westminster is open voor het publiek en je hebt je Palace of Westminster-tickets van tevoren gekocht, dan moet je ze voor je bezoek ophalen. Het loket bevindt zich eigenlijk aan de overkant van het Parlement, aan de westkant van St. Margaret Street. Aan de achterkant van het gebouw is een hellingbaan om de trap aan de voorkant van het gebouw te omzeilen.

  • Gebruik de Millennium Bridge  

De Millennium Bridge is een loopbrug die St. Paul’s Cathedral aan de noordkant van de rivier de Theems verbindt met het Tate Modern Museum aan de zuidkant van de rivier. Het heeft liften aan beide uiteinden van de brug en is een gemakkelijke manier voor Londense rolstoelreizigers  om de rivier over te steken.

  • Koop een Oyster Card  

De Oyster Card is een elektronische kaart ter grootte van een creditcard die absoluut de gemakkelijkste manier is om te betalen voor het openbaar vervoer in Londen. Je kunt er een kopen in een trein- of metrostation bij de Oyster Card-automaat

Toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers in de Tower of London

Rolstoeltoegang tot de Tower of London is een uitdaging, maar goed te doen. In vergelijking met de andere grote toeristische trekpleisters in Londen heeft deze attractie meer uitdagingen op het gebied van toegankelijkheid vanwege kasseien en verschillende gebouwen die alleen per trap bereikbaar zijn.

Het grootste deel van de Tower of London heeft trappen, maar de toegang tot de kroonjuwelen is traploos. Om bij de kroonjuwelen te komen, moet u ongeveer 200 m kasseien navigeren en ongeveer 200 m een ​​gladde heuvel opgaan bij het verlaten. Groepsrondleidingen zijn beschikbaar, maar hiervoor moet u over kasseien gaan en trappen op.

Veel gestelde vragen

  • Is er een rolstoeltoegankelijke ingang van de Tower of London?  Ja, drempelloze toegang in de zuidwestelijke hoek van het gebouw.
  • Is de deur duwen/trekken, draaien, geautomatiseerd door een knop of beweging geactiveerd? Er is geen deur bij de ingang.
  • Wat zijn de nabijgelegen metrostations?   Toren Heuvel
  • Welke buslijnen komen in de buurt?  Busroutes: 15, 42, 78, 100, RV1, sommige zijn rolstoeltoegankelijk.
  • Zijn er kasseien of heuvels die naar de ingang leiden?  Ja, er is een helling die 170 meter van Tower Hill Terrace Street naar het noorden naar de ingang leidt.
  • Welk percentage van de attractie kan worden bekeken zonder trappen op te hoeven?  20%
  • Welke onderdelen zijn niet toegankelijk?  Alle gebouwen hebben trappen, behalve die met de kroonjuwelen.
    De binnenplaats is grotendeels bedekt met kasseien. Sommige kasseien kunnen worden vermeden door een stoeprand op te gaan. Het is 350 meter van de ingang naar het verharde gebied voor het kroonjuweelgebouw.
  • Zijn er leenrolstoelen?  Ja
  • Is er een toegankelijke toilet?  Ja
  • Is de deur breed genoeg voor een rolstoel? Ja
  • Zijn er handgrepen? Ja
  • Is er ruimte om een ​​rolstoel naast het toilet te plaatsen? Ja
  • Zijn er rondleidingen zonder trappen ? Nee, de rondleidingen van 60 minuten starten elke 30 minuten, maar gaan ongeveer 20 treden omhoog
  • Is er korting voor iemand met een beperking en/of hun begeleider?  Gratis voor begeleider van gehandicapte persoon

Openingstijden:  di-za 9-18:00, zo-ma 10-18:00.

Adres:  Tower Hill,EC3N 4 Londen, VK
Telefoon:  +44 (0)870 7566060
Website:  http://www.hrp.org.uk/TowerOfLondon/planyourvisit/disabledaccess.aspx

Toegankelijk Londen

Toegankelijkheid London Eye

Meest gestelde vragen:

  • Is er een toegankelijke ingang van London Eye?  Ja, er is een oprit om op de London Eye te komen. Het loket bevindt zich 50 m ten oosten van de London Eye en is ook bereikbaar via een hellingbaan.
  • Is de deur duwen/trekken, draaien, geautomatiseerd door een knop of beweging geactiveerd? Beweging geactiveerd
  • Waar is de dichtstbijzijnde plaats waar auto’s/taxi’s mensen kunnen afzetten?  150 m ten oosten van London Eye, aan Belvedere Street.
  • Wat zijn de nabijgelegen metrostations?  Londen Waterloo
  • Welke buslijnen passeren in de buurt?  Routes 77, 211 en 381
  • Zijn er kasseien of heuvels die naar de ingang leiden?  Er is een helling naar beneden vanaf de drop-off plek naar de toegankelijke London Eye. Ook heeft de meest directe route vanaf Westminster Square trappen nadat u Westminster Bridge bent overgestoken. U moet op het trottoir op Westminster Bridge Road blijven en linksaf Belvedere Road op om de trappen bij de oever van de rivier te omzeilen.
  • Welk percentage van de attractie kan worden bekeken zonder trappen op te hoeven?  100%, het personeel zal een metalen brug neerzetten zodat je de kleine opening kunt oversteken om op de London Eye-vluchtcapsule te komen
  • Welke onderdelen zijn niet toegankelijk?  Alle onderdelen zijn toegankelijk
  • Zijn er leenrolstoelen?  Ja en er is een bank in de vluchtcapsule
  • Is er een toegankelijke toilet?  Ja
  • Is de deur breed genoeg voor een rolstoel? Ja
  • Zijn er handgrepen? Ja
  • Is er ruimte om een ​​rolstoel naast het toilet te plaatsen? Ja
  • Is er korting voor iemand met een beperking en/of hun begeleider?  Metgezel is gratis

Openingstijden:  dagelijks van 10-21:00
Adres:  Op de rivier de Thames, tegenover het Europees Parlement, zichtbaar vanuit overal in de stad
Telefoon:  0870 9908883
Website:  http://www.londoneye.com/VisitorInformation/DisabledGuests/Default.aspx

Londens politiemuseum

Dit fascinerende, kleine, gratis museum behandelt de geschiedenis van de politiemacht van Londen vanaf de oprichting in 1839 tot heden. Zoals bijvoorbeeld over Jack the Ripper en de Houndsditch Murders. Interessante tentoonstellingen zoals rammelaars en fluitjes, politiedozen, tot de Olympische gouden medaille die de politie won tijdens de Olympische Spelen van 1920 voor touwtrekken. Er is ook een verzameling oude politie-uniformen en de mogelijkheid voor het publiek om een ​​aantal van de verschillende soorten politiehelmen te passen. Het museum is klein en op één niveau. Er zijn informatieborden en vitrines en er is ruimte om rond te lopen.

Veel gestelde vragen:

  • Is de ingang rolstoeltoegankelijk?

Het museum bevindt zich in het Guildhall-complex. Toegang tot het museum is via de Guildhall bibliotheek ingang op Aldermanbury. Het is niet bijzonder goed bewegwijzerd. Bij de ingang zijn er een paar treden naar de receptie maar er is ook een platformlift. De ingang van het museum is naast de receptie. 

  • Is er een rolstoelteogankelijk toilet?

In het souterrain is een toegankelijk toilet, bereikbaar met de lift of trap. Het toilet is ruim, met beugels en noodkoord. 

Adres: 2 Aldermanbury, London, EC2V 7HH, United Kingdom

Toegankelijke accommodaties

Hilton London Wembley Hotel, aangepast hotel Londen
Hilton London Wembley
Renaissance London Heathrow Hotel, aangepast hotel Londen
Renaissance London Heathrow Hotel
St. Pancras Renaissance Hotel London, aangepast hotel
St. Pancras Renaissance Hotel London

Voor meer toegankleijke steden: Toegankelijk reizen

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):