Op vakantie met autisme

Ben je een liefhebber van reizen, maar vind je het soms uitdagend om de juiste vakantie te vinden, die past bij jouw behoeften en comfort? Bij A tot Z reizen begrijpen we dat vakanties voor mensen met autisme spectrum stoornis (ASS) extra aandacht vereisen. Daarom zijn wij gespecialiseerd in het organiseren van vakanties op gemiddeld en hoog niveau, waarbij duidelijkheid, structuur en veiligheid voorop staan.

Valencia vliegvakantie

Wij bieden maatwerkreizen aan voor mensen met autisme. Je bepaalt zelf, of als je dat liever wil in overleg met ons, waar jouw vakantie naar toegaat. Ook wanneer je gaat, is volledig aan jou. Net als hoelang je gaat en eventueel met wie. Als je een maatwerkreis hebt geboekt bij A tot Z reizen, en je wil een vrijwillige begeleider mee, dan laten we jou vooraf (online) kennismaken met de vrijwilliger. Dan heb je een beetje een beeld met wie je opstap gaat en of deze persoon bij jou past.

Wij bieden voor mensen met autisme op dit moment geen groepsreizen aan, omdat onze ervaring is dat daar weinig vraag naar is en er zijn al vele andere organisaties, die dit wel aanbieden.

Hier is waarom A tot Z reizen jouw ideale reisbureau is:

 1. Aandacht voor Structuur

Voor mensen met autisme is structuur essentieel. Daarom bieden wij op jouw reizen een duidelijke en voorspelbare planning, zodat je altijd weet wat je kunt verwachten. Van het moment van vertrek tot aan de terugkeer, wij zorgen voor een gestructureerde en comfortabele reiservaring.

 1. Enthousiaste & Ervaren Vrijwilligers

Onze vrijwillige begeleiders zijn niet alleen ervaren, maar ze zijn ook gepassioneerd om jou de beste vakantie-ervaring te bezorgen. Ze begrijpen de uitdagingen, waarmee mensen met autisme kunnen worden geconfronteerd en bieden een veilige en ondersteunende omgeving, waarin je jezelf kunt zijn.

 1. Maatwerkreizen

Bij A tot Z reizen geloven we dat geen twee mensen hetzelfde zijn. Daarom bieden we maatwerkreizen aan, die volledig zijn afgestemd op jouw individuele behoeften en voorkeuren. Of je nu speciale dieetwensen hebt, extra ondersteuning nodig hebt tijdens de reis, of specifieke activiteiten wilt ondernemen, wij zorgen ervoor dat jouw vakantie perfect bij jou past. Je bedenkt zelf waar je heen wil, wanneer en eventueel met wie.

 1. Op Weg naar een Ontspannen Avontuur

Wij begrijpen we dat het plannen van een vakantie voor mensen met autisme speciale aandacht en zorg vereist. Daarom staan we klaar om jou te begeleiden op een reis vol avontuur, ontspanning en nieuwe ervaringen, terwijl we altijd rekening houden met jouw individuele behoeften en comfort.

Vakantie met zorg

Veel gestelde vragen

 • Hoe kan ik een vakantie bij jullie boeken?

Stuur ons een mail met daarin waar je graag heen wil, wanneer en met hoeveel personen. Hoe meer wensen je vooraf met ons deelt, hoe beter we jouw vakantie kunnen gaan organiseren.

 • Wat gebeurd er als jullie mijn mail hebben gekregen?

We zullen jouw een mail terugsturen om in ieder geval te laten weten dat we jouw mail hebben ontvangen. Als we nog vragen hebben zullen we die meteen in deze mail stellen. Als we al jouw vakantiewensen duidelijk hebben, hebben we best even tijd nodig om dat allemaal te verwerken tot een reisvoorstel voor jou. Hoeveel tijd is niet altijd vooruit te zeggen. Dat is vooral afhankelijk hoeveel wensen jij hebt en hoe snel de bedrijven reageren, die deze vakantiewensen moeten gaan waar maken.

 • Wanneer is mijn vakantie definitief?

Als we weten wat jouw vakantie gaat kosten, zullen we jou een offerte sturen. Wanneer je met deze offerte akkoord gaat, sturen wij jouw een factuur. Je moet dan binnen een aantal dagen (in de mail van de factuur staat de precieze datum) een aanbetaling doen. Vanaf dat moment is jouw vakantie definitief geboekt. Dit is ook het beste moment om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

 • Hoe werkt het met de (aan)betaling?

Na het boeken van jouw vakantie ontvang je een factuur en informatie over de aanbetaling en restantbetaling. De aanbetaling dien je binnen 7 dagen te voldoen.  De restantbetaling dient uiterlijk 6 weken voor het begin van de vakantie te worden voldaan. In de mail bij jouw factuur zullen we de precieze data geven van deze betalingen.

 • Kan ik (een deel) van mijn vakantie vanuit mijn PGB betalen?

De kosten van onze vakanties kunnen hoger liggen dan die van standaard vakantiepakketten. Deze extra kosten komen door de begeleiding die wij bieden tijdens de reizen. Je betaald namelijk ook de reis- en verblijfskosten van de vrijwilliger. Voor reizigers die langdurige zorg behoeven, bestaat er de mogelijkheid om een deel van deze extra kosten vergoed te krijgen.

 • Wat gebeurt er nadat ik heb geboekt?

Als je lang van te voren hebt geboekt, dan blijft het even stil van onze kant.

We zullen je ruim voor jouw vakantie een reisbeschrijving mailen. Daarin staat beschreven waar je naar toegaat en wat er allemaal in de omgeving te doen is.

Ook zullen we ruim voor jouw reis een (online) meeting inplannen om kennis te maken met de vrijwilliger(s), die jouw reis gaan begeleiden.

En tenslotte zullen we een week voor vertrek jou nog een mail sturen met alle informatie, die je nodig hebt om aan jou reis te beginnen. Onze vrijwilliger die meegaat zal alles meenemen wat nodig is om de reis te maken (incheckpapieren, kofferlabels en eventueel vliegtickets).

 • Kan ik vervoer regelen via A tot Z reizen?

Zeker. Als je door ons gehaald en gebracht wil worden, kan je dat (van te voren) aangeven. Daar zijn uiteraard kosten aan verbonden.

Tarieven enkele reis.

Afstand tussen ophaaladres-plaats van bestemming (bv vliegveld of accommodatie)   
             
0 – 25 km                €  35,00
25.1 – 50 km          €  45,00
50.1 – 100 km        €  70,00
100.1 – 150 km      €  90,00
150.1 – 200 km      € 120,00
> 200.1 km             € 150,00

 • Mag ik mijn medicijnen meenemen als ik naar het buitenland ga?

Voor een zorgeloze reis naar het buitenland is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op medisch gebied. Naast het meenemen van een actuele medicatielijst is het belangrijk om een Europees medisch paspoort mee te nemen. Dit paspoort kun je verkrijgen bij jouw huisarts, medisch specialist of de apotheek. Het biedt handige hulp in het buitenland, vooral als je dringend medicatie nodig hebt.

Als je medicijnen gebruikt die onder de Opiumwet vallen, zoals morfine, medicinale cannabis of sommige ADHD-medicijnen, is het raadzaam om een Schengenverklaring aan te vragen. Dit document kun je verkrijgen bij het CAK. Het invullen gebeurt door jou als patiënt en jouw (huis)arts, waarna het naar het CAK wordt gestuurd voor verwerking. Het proces kan enkele weken duren, dus zorg dat je dit ruim op tijd regelt.

Voor reizen buiten het Schengengebied heb je een verklaring nodig van de ambassade van het betreffende land, als je medicatie gebruikt die onder de Opiumwet valt. Zorg ervoor dat je dit ruim van tevoren aanvraagt om onnodige stress te voorkomen.

 • Jullie maken foto’s tijdens de reis, mag ik weigeren om op de foto te staan?

Natuurlijk mag je dat. We maken tijdens de reis foto’s van de reis om na de reis jou een fotoboekje te kunnen sturen (als je een begeleide reis hebt geboekt). Leuk om nog eens na te genieten van jouw reis en/of om aan familie en vrienden te laten zien. De foto’s waar jij opstaat, komen alleen in dat fotoboekje. We zullen ze nooit delen op social media of met andere mensen. Wil je toch echt niet op de foto, geef het aan ons door.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons. Je mag altijd contact met ons opnemen via mail, Whatsapp of telefoon.
We kijken ernaar uit om samen met jou een reis met onvergetelijke herinneringen te creëren!

Zoek je inspiratie? Lees dan eens onze blog. Of kijk eens bij de steden die we hebben beschreven bij Toegankelijke steden 

Wil je op de hoogte blijven van onze tips en laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):