Vandaag, dag van de Duitse taal.

Vandaag, dag van de Duitse taal.

Dag van de Duitse taal, zorgreis naar Duitsland

U zult het met mij eens zijn: de Duitse taal is niet altijd mooi, maar heeft wel veel moois voorgebracht aan boeken en ook, al wil niet iedereen dat toegeven, aan muziek. Dit jaar het thema van de dag van de Duitse taal.

Maar bovenal denken wij bij de Duitse taal aan Duitsland als vakantieland, waar je met een paar woordjes Duitse aangevuld met wat Nederlands een heel eind komt. En anders kan je met gebaren het aanvullen. Zo heb ik ooit eens iemand, die niet kon zwemmen, in een winkel de zwemslag zien doen om aan te geven, dat zij op zoek was naar een badpak. Ik kan u zeggen deze aankoop is gelukt.

Steeds meer Nederlanders trekken voor een korte vakantie de grens over en dan ook vaak net de grens. Heerlijk in het buitenland, maar toch niet te ver van huis, zoals de Eifel, want daar is heel veel te doen. Veel afwisselend natuurschoon met leuke historische stadjes, voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers heeft de Eifel veel te bieden. Dit geldt ook voor het Sauerland en de Moezelstreek. Allemaal op vier uur van Utrecht.

Zorgvakantie naar Duitsland
Seniorenreis , reis met zorg Duitsland

Ook voor de lange vakantie gaan Nederlanders liever naar de landelijke gebieden, maar dan ook wel wat verder, zoals Oost-Duitsland of Beieren. 

Wat  veel vakantievierders uit andere landen doen, is een bezoek aan een van de Duitse steden. Deze zijn ook heel mooi en gezellig om te bezoeken, waarbij een bezoek aan Berlijn altijd bijzonder blijft.

Zeker in 2019, want dan is de val van de Berlijnse Muur (9 november 1989) 30 jaar geleden. 

Naast mooie boeken, muziek heeft Duitsland ook nog veel ander moois te bieden.

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *