Verblijf tijdens een cruise, deel 2

Hut tijdens cruise met rolstoel

Donderdag hebben wij de verschillende categorieën accommodatie aan boord besproken, maar dit is maar een globale indeling. Er is nog veel meer specialisatie mogelijk.

U kunt natuurlijk voor een standaard hut of suite kiezen, maar er zijn ook speciale versies. De meeste mensen weten wel van rolstoeltoegankelijke hutten en suites. Er komen ook steeds meer familie-hutten en hutten voor singles. Er zijn zelfs cruisemaatschappijen met spa- hutten en -suites. U kunt dan in uw badjas vanuit uw hut naar de spa. Voor uw lunch en diner is er een speciaal spa-restaurant. En op enkele schepen is er zelfs een besloten gedeelte. Dit deel is voor een selecte groep gasten met eigen hutten, restaurant en zonnedek en nog veel meer exclusieve voordelen. U ziet de mogelijkheden zijn eindeloos.

Locatie

Afgezien van welke type hut of suite u kiest, is het ook van belang om te kijken naar de locatie ervan. De cruiseschepen zijn erg stabiel, maar mocht u gevoelig zijn voor zeeziekte dan is het advies hoe lager, hoe beter. Midscheeps en op de lagere dekken beweegt het schip minder. Let wel op bij de laaggelegen hutten op het voor- of achterdek. Het kan zijn dat u geluid of trilling van de motoren of boegschroeven ervaart. Heeft u tijdens uw slaap sowieso gauw last van geluiden, dan is het zeker van belang om te kijken hoe de hut van uw keuze ligt t.o.v. de liften, maar ook restaurants, bars e.d.

Kijk ook goed naar de ligging van uw buitenhut op het dekplan. Het kan zijn dat een deel van uw uitzicht wordt belemmerd door reddingsboten. Deze buitenhutten zijn vaak goedkoper, maar het uitzicht is ook beduidend minder. Er zijn tegenwoordig ook hutten met een raam met uitzicht op openbare ruimtes binnen in het schip. 

Wanneer u het helemaal goed doordacht wil doen, dan moet u eigenlijk ook kijken naar de route, die wordt gevaren. U kunt dan een hut kiezen, waarbij u het meeste van het land ziet. Bij een bezoek aan landen, waar de reis u de fjord invoert, is dat niet van belang, maar bij andere reizen kan het anders zijn dat u enkel zeezicht heeft. Voor veel gasten is een suite of balkonhut op het achterdek het ultieme: “als laatste het land zien verdwijnen”.

Oslo tijdens een cruise met rolstoel
Hut tijdens cruise met zorg
Cruise met begeleiding
Single

Als single met een cruise mee was altijd forse toeslagen betalen voor het alleen gebruik van een tweepersoonshut. Dat komt tegenwoordig steeds minder voor. Er zijn cruisemaatschappijen, die speciale tarieven of lage toeslagen voor alleen gebruik hanteren. Er zijn ook cruisemaatschappijen met eenpersoonshutten. Er zijn zelfs maatschappijen met een lounge voor singles.

Kijk dus goed bij het boeken naar de diverse mogelijkheden voor alleenreizenden. Boek tijdig, want het aanbod is beperkt.

Familiehutten

Steeds meer cruisemaatschappijen bieden familiehutten en -suites aan. Soms is het een grote standaard tweepersoonshut, waar de bedden kunnen worden opgeklapt, maar er komen steeds meer familiehutten met meerdere slaapkamers. Op de Symphony of the Seas heb je zelfs de Royal Suites met tweeverdiepingen met privé balkon. In deze accommodatie heeft u dan de beschikking over een jacuzzi, pingpongtafel, eigen game-room en inpandige glijbaan. Ook bij familiehutten zijn er allerlei variaties mogelijk.

Veel succes en plezier met uw hutkeuze. In de volgende blog zullen wij nogmaals hierop terugkomen, maar dat met meer informatie over de suites en hutten van Holland America Line.

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *