Vrijwilligers

Om onze reizen mogelijk te maken zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste, betrokken verzorgende, verpleegkundige, reisbegeleiders en chauffeurs, die graag op reis gaan. Wanneer je je aanmeldt (zie aanmeldingsformulier onder aan deze pagina) dan begeleidt je onze gasten tijdens hun vakantie. Door jou is hun vakantie mogelijk. Wij proberen om de best mogelijke combinatie gast en vrijwilligers te maken, zowel qua verzorging/begeleiding als qua persoon, zodat jullie beiden een leuke vakantie zullen hebben.

Hoe gaat het in zijn werk?

Op dit moment hebben wij een poule vrijwilligers, die onze gasten begeleiden. Voor deze poule zoeken wij altijd vrijwilligers om zo goed mogelijk in te spelen op de wensen van de gasten en de mogelijkheden van onze vrijwilligers. Uiteraard houden wij ook zoveel mogelijk rekening met de wensen van onze vrijwilligers.

Als we een of meerdere vrijwilligers zoeken voor een reis, komt deze meestal in onze nieuwsbrief voor onze vrijwilligers te staan. En dan kan je daarop reageren. Soms is de zorgvraag specifiek en zoeken we een vrijwilliger die dat kan bieden en zullen we een vrijwilliger persoonlijk benaderen.

Voor onze maatreizen gaan wij per vakantie binnen onze poule de vraag neerleggen wie de reis zou willen/kunnen begeleiden. Hierop wordt de begeleiding op maat gemaakt.

Onze gasten vergoeden de reis- en verblijfkosten van onze vrijwilligers. De persoonlijke, tijdens de reis gemaakte kosten betalen de vrijwilligers zelf.

Welke vrijwilligersfuncties hebben wij?

Wat verwachten wij van een vrijwilliger?
  • Dat je het leuk vindt om een vakantiedroom van onze gasten uit te laten komen.
  • Groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Bereid bent zelf naar de accommodatie, luchthaven of opstapplaats te reizen (reiskosten worden vergoed)

We hanteren geen eindleeftijd: vrijwilligers met levenservaring zijn een belangrijke aanvulling.

Hoe meld ik mij aan?

Via het aanmeldingsformulier op deze pagina kan je je aanmelden. 
Na je aanmelding volgt de kennismaking.  Nadat je je via onze website hebt aanmeldt, maken wij een afspraak voor een kennismaking.

Wanneer de kennismaking van beide kanten als goed is ervaren, wordt je als vrijwilliger aan onze poule toegevoegd. Je krijgt dan onze huisregels, die wij uiteraard tijdens de kennismaking hebben besproken, waarbij ook al jouw vragen zijn beantwoord. Ook kan dan al worden gekeken in welke reizen je geïnteresseerd bent.

En hoe dan verder?

Wanneer je deel neemt aan een van onze reizen, krijg je van tevoren een uitgebreide uitleg over de reis en de verzorging, die nodig is. Bij maatreizen proberen wij te zorgen, dat je de gasten hebt ontmoet voor aanvang van de reis, omdat door de samenstelling van zo’n reis de begeleiding vaak intensiever is dan bij onze vaste reizen. Bij onze groepsreizen gaat vaak een team mee, waardoor je samen met het team de begeleiding en verzorging doet. Voor vertrek ontmoet je dan uiteraard wel de andere leden van het verzorgingsteam.

Mocht je nog vragen hebben, mail ons dan op info@atozreizen.nl of meld je aan, dan bespreken wij je vragen tijdens onze kennismaking. 

Wij vinden het leuk om onze gasten een zorgeloze vakantie te bezorgen. Ga jij daar ook voo

Vrijwilligers bij A tot Z reizen

Aanmeldformulier voor vrijwilligers

Meerdere keuzes mogelijk.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):