Vrijwilligers

Om onze reizen mogelijk te maken zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste, betrokken verzorgende en verpleegkundige, die graag op reis gaan. Wanneer je je aanmeld (zie aanmeldingsformulier onder aan deze pagina) dan begeleid je onze gasten tijdens hun vakantie. Door jou is hun vakantie mogelijk. Wij proberen om de best mogelijke combinatie gast en vrijwilligers te maken, zowel qua verzorging als qua persoon, zodat beide een leuke vakantie zullen hebben.

Hoe gaat het in zijn werk?

Op dit moment hebben wij een poule vrijwilligers, die onze gasten begeleiden. Voor deze poule zoeken wij altijd vrijwilligers om zo goed mogelijk in te spelen op de wensen van de gasten en de mogelijkheden van onze vrijwilligers. Uiteraard houden wij ook zoveel mogelijk rekening met de wensen van onze vrijwilligers.

Voor onze vaste reizen (reizen met zorg, maar ook begeleide reizen) maken wij voor het seizoen gaat beginnen een inschrijflijst, waarop de vrijwilliger zijn/haar voorkeur m.b.t. de reizen kan aangeven. Afhankelijk van de bezetting van de reis gaan wij de begeleiding indelen.

Voor onze maatreizen gaan wij per vakantie binnen onze poule de vraag neerleggen wie de reis zou willen/kunnen begeleiden. Hierop wordt de begeleiding op maat gemaakt.

Onze gasten vergoeden de reis- en verblijfkosten van onze vrijwilligers. De persoonlijke, tijdens de reis gemaakte kosten betalen de vrijwilligers zelf.

Wat verwachten wij van een vrijwilliger?
  • Bij voorkeur afkomstig uit de zorg
  • Groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Geen beperkingen om zorg te verlenen of te reizen.
  • Eigen reisverzekering
  • Bereid zijn zelf naar de luchthaven of opstapplaats te reizen (reiskosten worden vergoed)
  • Groot verantwoordelijkheidsgevoel
Hoe meld ik mij aan?

Via het aanmeldingsformulier op deze pagina kan je je aanmelden. Dit kan ook tijdens onze vrijwilligersdagen. Hiervoor kan je je ook aanmelden.

Na je aanmelding volgt de kennismaking. Wanneer je naar onze vrijwilligersdag komt, volgt de kennismaking ter plaatse. Mocht je je via onze website aanmelden, dan maken wij een afspraak voor een kennismaking.

Wanneer de kennismaking van beide kanten als goed is ervaren, wordt je als vrijwilliger aan onze poule toegevoegd. Je krijgt dan onze huisregels, die wij uiteraard tijdens de kennismaking hebben besproken, waarbij ook al jouw vragen zijn beantwoord. Ook kan dan al worden gekeken in welke reizen je geïnteresseerd bent.

En hoe dan verder?

Wanneer je deel neemt aan een van onze reizen, krijg je van tevoren een uitgebreide uitleg over de reis en de verzorging, die nodig is. Bij maatreizen proberen wij te zorgen, dat je de gasten hebt ontmoet voor aanvang van de reis, omdat door de samenstelling van zo’n reis de begeleiding vaak intensiever is dan bij onze vaste reizen. Bij onze vaste reizen gaat vaak een team mee, waardoor je samen met het team de begeleiding en verzorging doet. Voor vertrek ontmoet je dan uiteraard wel de andere leden van het verzorgingsteam.

Mocht je nog vragen hebben, mail ons dan op info@atozreizen.nl of meld je aan, dan bespreken wij je vragen tijdens onze kennismaking. Je kunt je via de mail ook aanmelden voor onze vrijwilligersdag.

Wij vinden het leuk om onze gasten een zorgeloze vakantie te bezorgen. Ga jij daar ook voor?

Vrijwilligers bij A tot Z reizen

Aanmeldformulier voor vrijwilligers

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):