Oktober

Zorg en begeleiding

Waarom reizen met A tot Z reizen

Wie zijn wij?

Zorg en begeleiding

Vakantie en PGB

Zijn wij in de buurt?

FAQ/ Veel gestelde vragen

Inspiratie

Zorg en begeleiding

Zorg en begeleiding, Vakantie Thailand met de rolstoel

Vakantie met verpleegkundige zorg

Rolstoeltoegankelijke stranden in Nederland

Zorg en begeleiding

Vliegen met je rolstoel

Vakantie met zorg buitenland

strandrolstoel

Vakantie met intensieve zorg

Zorg op vakantie

Zorg en begeleiding tijdens uw vakantie

Wij bieden reizen aan voor iedereen.

Zorg op vakantie:

Intensieve Zorg

Als je hulp nodig hebt bij de dagelijkse zorg en ook overdag heb je hulp nodig bij zorg en hand- en spandiensten (bv. duwhulp of hulp met eten). Dan zijn onze reizen met intensieve zorg ook geschikt voor jou. Tijdens deze reizen wordt alle dagelijkse zorg die je thuis krijgt door ons overgenomen.  Ook voor vakantie met verpleegkundige zorg kan je bij ons terecht. Door de verschillende vrijwilligers die wij hebben, kunnen we alle vormen van zorg bieden. Verder ben je de hele reis verzekerd van gezelschap (als je dat op prijs stelt) en hulp bij hand- en spandiensten. Als je rolstoelafhankelijk bent worden er indien nodig tijdens de excursies vooruit rolstoel plaatsen geregeld.

Heb je een partner, familie of vrienden die geen zorg of begeleiding nodig hebben zijn dan is deze uiteraard van harte welkom op alle reizen. Hij/zij is uiteraard ook op vakantie en zal dus ook volledig ontlast worden tijdens de vakantie.

Lichte zorg

Je hebt hulp nodig bij de dagelijkse zorg (meer dan 15 min. per dag) maar je hebt géén duwhulp nodig voor jouw rolstoel en je bent verder grotendeels zelfstandig. Dan zijn onze reizen natuurkijk ook geschikt.

Heb je geen zorg nodig, maar wel duwhulp, dan is dat ook mogelijk. Geef dit bij boeken duidelijk aan. Je bent tijdens jouw reis dan altijd verzekerd van duwhulp.  

Begeleiding op vakantie:

Uitgebreide begeleiding.

Je bent grotendeels zelfstandig bij de dagelijkse zorg (minder dan 15 min. per dagdeel zorg nodig) en je hebt geen duwhulp nodig. Je gebruikt misschien wel een rolstoel, maar kunt deze zelf voortbewegen. Of je loopt met een rollator en vindt het prettig als er professionele zorg op de achtergrond aanwezig is. 

Je vindt het reizen in een groep heel gezellig, maar bent volledig zelfstandig en trekt in principe jouw eigen plan. Onze reisbegeleider gaat mee op een van te voren vast gestelde excursies. Deze excursies kun je dan samen met de reisbegeleider maken. Ook tijdens de maaltijden zal de reisbegeleider op een van te voren afgesproken plek aanwezig zijn en kan je indien gewenst gezellig aanschuiven.

Een reis met begeleiding op de achtergrond.

Je wil zelfstandig reizen maar vindt het fijn als er iemand in de buurt is waar je bij terecht kan met jouw vragen en die eventueel helpt bij nood. Deze vorm van begeleiding is alleen mogelijk als je bv een cruise bij ons boekt die wij ook als groepsreis aanbieden. Uiteraard betaal je dan voor de cruise de prijs die je overal betaald. Dus zonder extra kosten voor zorg of begeleiding.

Een reis met begeleiding heen- en terugreis  

Je hebt een reis uitgekozen uit het pakket van A tot Z reizen of een eigen reis op maat laten samenstellen. De reis kan van start gaan, maar je ziet op tegen de reis naar en van de reisbestemming van jouw keuze. A tot Z reizen kan dan begeleidng voor je regelen, die op de heen- en terugreis met je meereist. Tijdens de vakantie is er dan dus geen begeleiding aanwezig. 

Seniorenreizen

Ben je in hoge mate mobiel en zelfredzaam en heb je geen of zeer beperkte hulp nodig bij de dagelijkse zorg dan kun je ook onze reizen boeken. De zorgvraag mag in dit geval maximaal 15 minuten per dagdeel zijn, je kunt denken aan hulp bij steunkousen, hulp bij medicatie etc. Uiteraard is het geen probleem als je bijvoorbeeld jouw rollator mee wilt nemen op reis.

Speciale zorg

Verder maken wij reizen ook mogelijk voor als je speciale zorg nodig hebt.  Je kunt denken aan autisme, ernstige slikproblemen, nachtzorg etc. Onze reizen met zorg zijn ook geschikt voor gasten die niet zelfstandig kunnen communiceren (evt. met een spraakcomputer).

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief