Zorgreizen versus begeleide reizen

U wilt op vakantie, maar weet eigenlijk niet goed wat u moet kiezen, een zorgreis of een begeleide reis. Daarom zetten wij in deze blog de verschillen en overeenkomsten op een rijtje.

Beide reizen zijn in principe standaardgroepsreizen, maar kunnen ook op maat worden gemaakt, waarbij u zelf een groep samenstelt of misschien wel helemaal alleen de reis wilt ondernemen, uiteraard met begeleiding en/of zorg. Hierbij kunt u de reis helemaal zelf invullen.

Zorgreizen begeleide reizen. Reizen met zorg en of begeleiding

Zorgreizen versus begeleide reizen 2022

Zorgreizen

Bij deze reizen heeft u begeleiding mee op reis, die u ook de zorg biedt, die u nodig heeft. Dit kan variëren van eenvoudige zorg tot intensieve (24uur-)zorg. Bij de standaardgroepsreizen kunt u deelnemen aan de groep, maar zijn er ook mogelijkheden om alleen gebruik te maken van de zorg en verder op eigen gelegenheid de vakantiebestemming te beleven. Dit is bijvoorbeeld een leuke optie wanneer u met uw gezin of een paar vrienden reist. Wanneer erbij de standaardreis excursies zijn inbegrepen, kunt u uiteraard met de groep mee tijdens deze excursies. Natuurlijk kunt u ook deel uitmaken van de groep, die onder begeleiding de vakantie invulling geven en dan gezellig met z’n allen allerlei activiteiten doen.

Begeleide reizen

Ook hierbij gaat het om standaardreizen. Wanneer u met een eigen groep wilt, kan er ook gezorgd worden voor begeleiding tijdens de reis, maar is er eigenlijk sprake van een reis op maat. Bij de standaardreis gaat u met een groep naar de vakantiebestemming en daar kunt u net als bij de zorgreizen kiezen om de vakantiebestemming op eigen houtje te verkennen of in de groep met de begeleiding. Wanneer u de bestemming op eigen houtje wilt bekijken dan kunt u uiteraard altijd advies/ondersteuning krijgen van de aanwezige begeleiding. Deze zal echter niet met u meegaan. Mocht u deel willen nemen aan de groepsactiviteiten dan kunt u er voor kiezen alle of een deel van de activiteiten van tevoren vast te leggen. Indien mogelijk kan dit uiteraard ook ter plaatse, maar houdt u er rekening mee dat dit op zo kort termijn niet altijd mogelijk is.

Zorgreizen begeleide reizen. Begeleide reizen met nederlands sprekende begeleiding

Kortom hoe u uw reis invulling wilt geven, ligt aan uw wensen (graag in een groep / soms met de groep / graag alleen) en uw behoeften (zorg/begeleiding). De keuze is aan u.

Uitgebreide informatie over de verschillende soorten zorgreizen en begeleide reizen die wij aanbieden? Klik hier.
Meer info over reizen met een PGB leest u hier.

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *