MSC Meraviglia and MSC Bellissima

MSC Cruises

MSC, wat staat voor de Mediterranean Shipping Company, is eigendom van MSC Group ; en heeft twee takken waarin zij werken: vracht en passagiers. Het is ’s werelds grootste particuliere cruisemaatschappij en heeft onlangs Explora Journeys gelanceerd, een luxe cruisemerk. 
Het multinationale bedrijf, opgericht in 1970, is eigendom van en wordt gerund door de familie Aponte. Ze komen uit de regio Sorrento, Italië, die bekend staat om zijn zeevaartactiviteiten. Het hoofdkantoor van MSC is gevestigd in Genève, Zwitserland.

Wij focussen ons uiteraard op het cruise deel van MSC. Met 22 schepen die naar meer dan 100 bestemmingen varen, zijn er veel keuzes met MSC. De cruises duren tussen de twee en 117 nachten. Met MSC cruises kun je dus zelf bepalen waar je heen gaat en voor hoe lang. Je kunt kiezen uit de beste cruisebestemmingen, met een breed scala aan routes die in kaart zijn gebracht om de bezienswaardigheden, geluiden en smaken van ’s werelds meest intrigerende culturen te onthullen.

MSC-schepen varen het hele jaar door in de Middellandse Zee en het Caribisch gebied (ook bezoeken ze Ocean Cay MSC Marine Reserve , hun privé-eiland in de Bahama’s). En de MSC seizoensroutes omvatten Noord-Europa , Zuid-Amerika , Zuid- Afrika , Azië , Noord-Amerika , Dubai , Abu Dhabi en Qatar en Saoedi-Arabiëen Rode Zee.

Net als bij andere cruisemaatschappijen, kunnen passagiers een comfortabele passagiershut , eten, amusement, activiteiten en sport verwachten als onderdeel van hun cruisetarief. 

"PR_the_golden_lobster_04#.jpg"

Wat is in de cruise-prijs inbegrepen?

MSC-schepen hebben gratis eetgelegenheden om te voldoen aan een breed scala aan smaken en voorkeuren, waaronder een groot buffet en een grote eetzaal, waar de hele dag door maaltijden worden geserveerd, inclusief ontbijt, lunch, diner en snacks. Thee, koffie, ijsthee, sap en water zijn gratis aan boord, hoewel flessenwater tegen betaling is. En er is uiteraard een breed scala aan entertainment, waaronder livemuziek en shows en vele activiteiten zoals trivia.

MSC biedt ook een breed scala aan eetgelegenheden, waaronder een uitgebreid buffet en een grote eetzaal. Daarnaast hebben ze speciale eetgelegenheden, waaronder Mexicaans, een steakhouse, sushi en zeevruchten, evenals premium chocolaatjes en gelato van Venchi.  

Buffetten en de grote eetzalen bieden de hele dag maaltijden, 20 uur per dag. Ze bieden diverse opties, zoals mediterrane en internationale gerechten, pasta- en vleesstations, gezonde keuzes, een kindergedeelte, afhaalmaaltijden en desserts.

Wat is er te doen aan boord?

Gasten aan boord kunnen genieten van zwembaden, bubbelbaden, waterparken voor kinderen, een fitnessruimte, een wandelpad, minigolf, basketbal, volleybal, tennis, squash en voetbal, hoewel dit per schip kan verschillen. Er is ook een gratis kinderclub.

Zwembaden (meervoud!)

Als je ooit heeft geklaagd over een te kleine zwembad op een cruiseschip, dan zal je dol zijn op de schepen van MSC. De schepen: Seaside , Divina en Meraviglia hebben allemaal drie tot vier zwembaden, waardoor je genoeg keuze hebt. Met een aantal van 1,80 meter diep. Op alle drie de schepen vind je ook een zwembad dat is gereserveerd voor passagiers van 16 jaar en ouder, een ander zwembad dat alleen is bedoeld voor passagiers die in de Yacht Club voor alleen suites verblijven en een derde met een schuifdak zodat je altijd kan zwemmen.

De nieuwe MSC Seashore beschikt over vier verschillende zwembaden, waaronder een hoofdzwembad, een zwembad met een schuifdak, een overloopzwembad en een Yacht Club-zwembad. Het grote zwembad, de Long Island Pool genaamd, heeft twee verschillende dieptes om te zwemmen of te loungen, evenals een fontein in het midden voor een dramatisch effect.

Glijbanen

Als je van wat meer spetters houdt, dan zul vast plezier beleven op het bovendek van MSC Seaside en MSC Meraviglia, die beide drie of vier bochtige waterglijbanen hebben. Op het schip Divina is er één kronkelige glijbaan die zich een weg baant van dekken 16 naar 15. MSC Seashore beschikt ook over een Pirates Cove Aquapark met een splashpad-functie en klimtouwen.

4D-bioscoop en Formule 1-simulator

Op de nieuwste schepen van MSC vind je een pretpark en een speelkamersfeer die te leuk is om te missen. Je vind er bijvoorbeeld een 4D-bioscoop en een Formule 1-raceautosimulator die het hart sneller doen kloppen. In de eerste zit je vastgebonden in een rij stoelen die draaien en draaien terwijl je door een achtbaan suist of met lasergeweren het opneemt tegen zombies of geesten. In de laatste klim je in de simulator, in de vorm van een levensgrote raceauto, en probeer je je een weg te banen over een digitaal circuit. 

Swarovski-kristallen

MSC-schepen hebben de mooiste atriumtrappen ter wereld. Betoverd met duizenden Swarovski-kristallen in glas, fonkelen en schitteren de trappen. (Iedereen gaat op deze trap op de foto.) Maar het zijn niet alleen de trappen die indruk maken. De schepen van MSC zijn mooi en verfijnd, met veel glas, glanzend metaal en sculpturen die je alleen maar kunt bewonderen. Als je houdt van een schip dat verfijnd, gestroomlijnd en blits is zonder de zintuigen te overweldigen, dan zult je dol zijn op de schepen van MSC, met name de Divina, Seaside en Meraviglia.

Dansen

Als je van dansen houdt, is MSC beslist de cruisemaatschappij voor jou. Met meerdere danslessen per dag, van de cha-cha en wals tot merengue en country line-dansen, zijn er genoeg mogelijkheden om een paar passen op te pikken van al die dansen die je ooit hebt willen leren. Ken je ze allemaal al? Houd het dagschema in de gaten. Elke avond is er een ander dansevenement met een ander thema. Denk aan Latin, Country, Rock ‘n’ Roll, jaren ’70 en meer. Er is ook één avond per vaart een stille disco, evenals dagelijks door DJ’s gedraaide muziek.

Is MSC een goede cruisemaatschappij voor gezinnen? 

De cruisemaatschappij verwelkomt gasten van alle leeftijden en heeft tal van activiteiten en programma’s die speciaal zijn ontworpen voor kinderen en gezinnen. Sterker nog, ze hebben enkele van de beste cruises voor tieners! Een van de belangrijkste voordelen van cruise met MSC is dat kinderen onder de 18 jaar gratis meevaren. 

Eenmaal aan boord biedt de cruisemaatschappij gratis kinderclubs in een speciale, bewaakte omgeving voor cruisers van 3-17 jaar. MSC Cruises werkt samen met het beroemde Deense bedrijf LEGO, waardoor kinderen unieke ervaringen aan boord kunnen beleven. Ze hebben ook gezinshutten en veel sporten, zwembaden, waterparken en een kinderhoek in het buffet.

Kinderclubs

Als je graag wilt cruisen met de kinderen, maar je wilt wat tijd voor jezelf hebben, vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan de kinderclubs onder toezicht van MSC Cruises. Met speciale clubs voor kinderen van 0 tot 17 jaar doet MSC Cruises er alles aan om voorzieningen te bieden die peuters, kinderen en tieners aanspreken.

De Junior Club voor kinderen van 7 tot 11 jaar houdt de kinderen bijvoorbeeld bezig met geplande activiteiten, van kooklessen tot sportwedstrijden. Ondertussen biedt de Young Club voor kinderen van 12 tot 14 meer volwassen plezier met een focus op videogames en gezelligheid.

MSC Seaside, F1 Simulator
"MF_reception_11.jpg"

Wat zijn bijkomende kosten?

Zoals bij de meeste cruisemaatschappijen, zijn er een aantal aanvullende pakketten en activiteiten die kunnen worden gekocht. Cruisers betalen extra voor:

  • Hotelservicekosten* (verplichten fooien)
  • Excursies in havens (behalve het strand in Ocean Cay)
  • Drankarrangementen – MSC heeft vijf verschillende soorten drankarrangementen om uit te kiezen
  • Dinerarrangementen voor specialiteitenrestaurants
  • Spa en wellness – een verscheidenheid aan spa- en wellnessbehandelingen, schoonheidssalons en kapperszaak
  • Internetpakketten
  • Bepaalde activiteiten aan boord
  • Fotopakketten 

Veel van deze optie zijn vooruit te boeken en te betalen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

*Fooien worden hotelkosten genoemd op MSC-schepen en worden als verplicht beschouwd. De prijs verschilt per regio. Voor cruisers in Noord-Amerika, inclusief het Caribisch gebied, is het 14 euro per nacht voor gasten van 12 jaar en ouder en 6,25 euro voor kinderen ouder dan 2 jaar. Voor cruises naar Europa en het Midden-Oosten bedragen de kosten 10 euro voor gasten van 12 jaar en ouder en 5 euro per dag voor kinderen vanaf twee jaar.  

Ook voor Grand Voyages zijn de prijzen verschillend; MSC’s langere reisroutes die gewoonlijk twee of meer weken beslaan. Cruises in Azië, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika hebben ook een apart schema met servicekosten. We zullen dan ook op elke offerte de hotelkosten erbij geven.

Wordt er Engels gesproken op de schepen?

Ja, het personeel en de bemanning komt van over de hele wereld en spreken Engels, naast 5 andere hoofdtalen: Italiaans, Duits, Frans, Spaans en Braziliaans Portugees. 

Het dagprogramma en andere passagiersinformatie die aan boord wordt gebruikt, is beschikbaar in verschillende versies voor elk van de zes bovengenoemde talen. De volgorde van de talen die in onze menu’s worden gebruikt, verandert afhankelijk van het deel van de wereld waarin elk schip zich bevindt.

Voor al je vragen over MSC cruises, die hier niet zijn beantwoord: neem gerust contact met ons op!
Voor algemene vragen over cruise: Meest gestelde vragen over cruise met een rolstoel.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):